HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ekim 2020 Pazar Saat: 12:26

ÜNYE’DE VAKA SAYISI DÜŞTÜ

Bir ay önce Ünye’de 500’ün üzerinde seyreden pozitif koronavirüs vaka sayısının 170’e kadar düştüğü belirtildi.
ÜNYE’DE VAKA SAYISI DÜŞTÜ

Bir ay önce Ünye’de 500’ün üzerinde seyreden pozitif koronavirüs vaka sayısının 170’e kadar düştüğü belirtildi.

Hastalığa yakalanan 170 kişiden 20’sinin Ünye Devlet Hastanesinde, 150’sinin ise evlerinde tedavi sürecinin devam ettiği, 170 vaka ile temas kuran 450 kişinin ise evlerinde tedbir amaçlı izole edildiği öğrenildi.

Yapılan açıklamada; Ünye’de vaka sayısında denizin geçildiği derede boğulmamak için ise kurallara eksiksiz uyulması ve tedbirin elden bırakılmamasına dikkat çekildi.

Bir ay önce Ünye’de 500 olan koronavirüs vakasının 7 Ekim Çarşamba günü itibariyle 170’e düştüğü öğrenildi.

Vaka sayısındaki düşüşün sevindirici olduğu, bunun daha aşağılara düşmesi için herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu eksiksiz yerine getirmesi gerektiğine bir kez daha dikkat çekildi.

Vaka sayısındaki tehlikeli yükselişin önüne geçilmiş olmasının önemli olduğu belirtilen açıklamada, “Ünye’de vaka sayısında yaşanan düşüşle denizin geçildiği ancak derede boğulmamak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyma konusundaki duyarlılığın sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.

170 vaka kontrol altında

Hastalığa yakalanan 170 kişiden 20’sinin Ünye Devlet Hastanesinde , 150’sinin ise evlerinde tedavi sürecinin devam ettiği belirtildi. Ayrıca bu 170 vakalı kişi ile temas kuran 450 kişinin ise evlerinde tedbir amaçlı izole edildiği öğrenildi.

Vaka artış hızı durma noktasında, ancak..

Ünye’de ilk vakadan bu yana toplam 15 bin test yapıldığı, gelinen noktada vaka artış hızının durma noktasına geldiği, alınan tedbir ve denetlemelerin bunda çok etkili olduğu vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek insan yoğunluğunun bulunduğu yerlerden uzak durulması istendi.

Temaslı kişileri tespit zamanında önemli başarı

Diğer taraftan yapılan testler neticesinde pozitif olan vakaların temas kurduğu kişilerin tespit edilme süresinin Eylül ayında 11 saatken ekim ayında bunun 7 saate düştüğü ve şuan ki hedefin 3-4 saate düşürmek olduğuna işaret edildi. Ayrıca, Eylül ayında 2 bin 300 kişiye filyasyon yapıldığı bildirildi.

Havaların iyi gitmesi vaka sayısına olumlu etki yaptı

Vaka artış hızının durma noktasına gelmesinin sebeplerinden bir tanesinin ise havaların iyi gitmesinden dolayı gribal rahatsızlıkların görülmediği, bu yüzden vücut direncinin yüksek olması olduğu vurgulandı. Ancak havaların soğumasıyla vaka artışının bir anda yükselebileceği, bu yüzden vatandaşların muhakkak maske kullanması, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması istendi.

ÜNYE KENT HABER 

 

Anahtar Kelimeler : ÜNYE’DE, VAKA, SAYISI, DÜŞTÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız