HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Kasım 2020 Pazar Saat: 12:03

Kızılay, Depremzedelerin Eşyalarına Sahip Çıkıyor

Tüm Türkiye’nin depremzedelere yardım etmek için gecesini gündüzüne kattığı İzmir’de yıkılan Emrah Apartmanı’nın enkazından çıkarılan eşyalar, bölgede bulunan Türk Kızılay ekipleri tarafından koruma altına alınarak tek tek
Kızılay, Depremzedelerin Eşyalarına Sahip Çıkıyor

Tüm Türkiye’nin depremzedelere yardım etmek için gecesini gündüzüne kattığı İzmir’de yıkılan Emrah Apartmanı’nın enkazından çıkarılan eşyalar, bölgede bulunan Türk Kızılay ekipleri tarafından koruma altına alınarak tek tek tasnif edildi.
 
30 Ekim Cuma günü İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin yerle bir ettiği Emrah Apartmanı’nda enkaz kaldırma çalışmaları sürerken apartmanda yaşayan ailelerden geriye kalan pek çok hatıra Türk Kızılay ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Depremden yaklaşık 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil'in sağ kurtarıldığı Emrah Apartmanı'nda bulunan kıyafetler, fotoğraflar, oyuncaklar ve birçok eşya arama ve kurtarma ekipleri tarafından Türk Kızılay ekiplerine teslim edildi. Ailelerden geriye kalan eşyalar Kızılay çadırında özenle temizlenerek tasnif ediliyor ve sahiplerini bekliyor.
 
“Eşyaları tasnif edip ailelere ulaştıracağız”
 
Ziynet eşyaları, cüzdanlar gibi maddi değeri bulunan eşyaların kayda alınarak İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiğini belirten Türk Kızılay yetkilileri, yapılan açıklamada, “Burada bir evde bulunması gereken her türlü eşya var. Biz burada hiçbir şekilde hiçbir şeye zayiat, çöp gözüyle bakmıyoruz. Uygun şekilde tasnif edip ailelere ulaştıracağız." dedi. Eşyaların tasnif ve teslim sürecine, ilgili bakanlık yetkililerin de dâhil olacağını belirten Kızılay yetkilileri, çadırdaki eşyaları depremzedelere ulaştırmak istediklerini ifade etti.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız