HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mart 2021 Cuma Saat: 09:57

“SLOGANIMIZ MUTLU KADIN HUZURLU TÜRKİYE”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatsa İlçesi Kadın Kolları Başkanı Hatice Katık, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda Türk kadını ile Avrupa kadınının siyasi farklılıklarına dikkat çekerek Türkiye’de de siyasi partiler
“SLOGANIMIZ MUTLU KADIN HUZURLU TÜRKİYE”

Göreve başladıklarından itibaren sloganlarının mutlu kadın huzurlu Türkiye olduğuna vurgu yapan Başkan Katık, Fatsa’daki çalışmalarını da masaya yatırdı.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Katık, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle sizi okuyucularımıza tanıtmak isterim. Hatice Katık kimdir? Siyasete girme kararını ilk nasıl aldınız?

Hatice KATIK: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Evet ben 1983 Ordu Fatsa doğumluyum. Memur bir ailenin çocuğuyum.  İlk ve orta öğrenimimi Ordu’da tamamladım. İstanbul üniversitesinden mezunum. 12 yıl yurt dışında yaşadım. 2 tane kızım var. 6 yıldır da burada yaşıyorum.

3 yıldır aktif siyaset yapıyorum ama eşim MHP yönetimindeydi bende onunla birlikte programlara katıldıkça o heyecana hizmet aşkına ortamdaki ruhtan çok etkilendim. Murat Kaçak başkandan da teklif gelince kabul ettim. Bu şekilde başlamış oldum. Daha önce siyaset düşünmedim ama kesin dönüş yapınca memleketimin eskisinden daha kötü olduğunu gördüm. Birilerinin buna el atması lazım dedim. Bana en yakın ideolojik olan MHP’de görev almaya başladım.

Şafak DELİÇAKAR: Sizin bir Avrupa deneyimiz var. Avrupa kadını ve Türk kadını size göre siyasi anlamda ne gibi farklılıklar gösteriyor?

Hatice KATIK: Kadın ve siyaset, bizde biraz zor. Toplum ve aile yapısından kaynaklanan bir durum tabi bu. Umut tabi ki var ama kadınların ekonomik özgürlüğü olmadığından kadın bir adım geride kalıyor maalesef. Siyasi partilerin hem gençlere hem de kadınlara mecliste belli kotalar koyması tabi ki bizi rahatsız ediyor. Bu aşamada biz devreye giriyoruz. Bizim sloganımız mutlu kadın huzurlu Türkiye. Önce kadını eğitmek gerek çünkü toplumu kadın şekillendirir. Avrupa’da eğitim konusuna oldukça önem veriliyor. Eğitim ve kariyer standartlarının yükseltilmesi için her türlü imkan seferber ediliyor. Ama bizim bu farkı kapatacağımıza inancım tam. Türkiye, bu sorunu aşacak güçte. Biz, MHP olarak ta bu konuya ayrıca önem veriyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Siyasi partilerde kadın teşkilatlanmalarını ve yapısını nasıl görüyorsunuz?

Hatice KATIK: Kadınlarımıza teşkilatlarımızda daha çok yer vermeliyiz. Bizde bir şehrin yönetiminde yer almak için mücadele edelim. Yöneticilerin buna destek vermesi gerekiyor. Kadını buna ikna etmek biraz daha zor oluyor.

Şafak DELİÇAKAR: Siyaset akademisi

Hatice KATIK: Bu olması gereken bir durum bu durumda işi bilerek başlamış oluyorsun. Savunduğun davayı daha iyi bilerek savunmaya geçmiş oluyorsun. Siyaset akademisinin bütün partilerde olması gerekir. Bu sayede kadınlara özgüven ve güç gelmiş olacak.

Şafak DELİÇAKAR: Ordu’da bütün ilçeler içerisinde en fazla kadın üyesi sizde bulunuyor. Kadın üye sayınızın yüksek olmasındaki başarının sırrı nedir?

Hatice KATIK: MHP ve kadın, ilk zamanlarda bir arada düşünmek zordu. Ama biz ne yaptık insana dokunduk. Samimi olarak yaklaştık. Bizlere inandılar yanımızda olmak istediler. Sadece onlara biraz teşvik ve destek vermek gerekiyordu. Bu inançla birlik ve beraberliğimizi tesis ederek yola çıktık. Bize düşen en önemli görev ise bu güveni boşa çıkarmamaktır.

Şafak DELİÇAKAR: Göreve başladığınızda ilk hedefiniz neydi?

Hatice KATIK: Kadınlar görünmez kahramanlar aslında. İş kadında bitiyor. Bütün kadınlara dokunmak  istedik onların içinde olan cevheri çıkardık. Onlarda yanımızda yer almak istediler. Bu birliktelikle arzuladığımız bütün hedeflere ulaşmak istiyoruz. Hedefimiz belli hedefimiz iktidar yolunda gücümüze güç katmaktır.

Şafak DELİÇAKAR: Bu yolda aileniz size nasıl bir destek gösterdi?

Hatice KATIK: Eşim ve çocuklarım her zaman beni desteklediler. Onların sayesinde bayrağı bir üst mertebeye taşıdık. Eşimin ve çocuklarımın benimle gurur duyduklarını düşünüyorum.

Şafak DELİÇALAR: Kadınlar en çok sizden neler talep ediyor?

Hatice KATIK: Saha çalışmalarımızda şunu fark ettik. Fırsat verilirse kadın her şeyi yapacak durumda. İstihdam ve iş imkanı vermek gerekiyor. Ekonomik anlamda destek verilmeli. Bununla ilgili bir projemiz vardı gerçekleşseydi yüzde 40 civarında bir istihdam sağlayacaktı. Ama istihdama yönelik proje çalışmalarımız halen devam ediyor. İnşallah hayırlı sonuçlar alacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Ülkü Ocaklarının gençlere ne gibi bir katkısı var?

Hatice KATIK: Ülkü ocakları aslında bizim gençlik kollarımız. Ülkü ocaklarına giren bir genç zaten tekrar gelmek isteyecektir. Ortamın sıcaklığını gördükleri zaman asla elleri boş geri dönmeyeceklerdir.

Şafak DELİÇAKAR: İlçelere gittiğinizde ilçelerdeki teşkilat faaliyetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hatice KATIK: Kırsal kesimde kadınlara daha çok destek verilmeli. Bu anlamda daha geride kalmış durumdalar. Bizi görünce daha da hevesleniyorlar. Aslında bu çok güzel bir şey sadece destek vermek lazım diye düşünüyoruz. Bu bir iki kişiyle başlayabilir. Bu zaten böyledir, bu şekilde büyür büyür kocaman bir aile olur.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Katık, verdiğiniz bilgi ve yaptığınız değerlendirmeler için teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılarınızın devamını diiliyorum.

Hatice KATIK: Bende şahsıma ve partime bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Anahtar Kelimeler : “SLOGANIMIZ, MUTLU, KADIN, HUZURLU, TÜRKİYE”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız