HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Mart 2021 Pazartesi Saat: 09:33

EMEP: İKİ PAKETİN DE İÇİ BOŞ

         Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnsan Hakları Eylem Planı” ve “Ekonomik Reform Paketi” açıklamalarını eleştirerek, “19 yıldır iktidar olarak uygulamalarınız nedeniyle de
EMEP: İKİ PAKETİN DE İÇİ BOŞ

        

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnsan Hakları Eylem Planı” ve “Ekonomik Reform Paketi” açıklamalarını eleştirerek, “19 yıldır iktidar olarak uygulamalarınız nedeniyle demokratik hak mağduriyetini ve yoksulluğu, işsizliği artırdınız. İki paketin içi de boş” diyerek teki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Ekonomik Reform Paketi” için “Açıklanan “reform paketi”, hiçbir heyecan uyandırmadığı gibi, “reform” iddiasından uzak olduğu da açıkça görüldü.” diyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz şunları söyledi:

İKİ PAKETİN DE İÇİ BOŞ

“10 gün kadar önce, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan “İnsan Hakları Eylem Planı” daha büyük bir beklentiyle karşılanmış ve heyecanlı tartışmalara da yol açmıştı. Çünkü en azından “İnsan Hakları Evresel Bildirgesi”nin maddeleri tekrarlanarak, uygulama ile haklar, haklara yönelik saldırılar ve yargının tamamen siyasallaşmış olması arasındaki çelişki adeta herkesin gözüne sokulmuştu. Ama aradan geçen 10 gün içinde yargısıyla, valileriyle, emniyetiyle, “Bizim tarafta değişen bir şey yok” pervasızlığı ile iktidar tarafı, ”Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diyenleri haklı çıkardı. Böylece “İnsan Hakları Eylem Planı”yla ilgili tartışmaların da önemli ölçüde gündemden düşmesini hızlandırdılar.

Ekonomik Reform Paketi’nde, işçilerin, emekçilerin yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme amaçlı dolaysız hiçbir önleme yer verilmediği gibi üretim, enflasyon-hayat pahalılığı, işsizlik-istihdam gibi, emekçileri doğrudan ilgilendiren alanlardaki önlemlerde sermayeye yeni destekler sunan vaatlerin aşılmamasına özen gösterdiği açıkça görülmektedir. Lafta bile emekçilere yönelik bir vaat yoktur!

Bu paketi hazırlayanların kimliğine bakıldığında bu paket; yaşanan ağır ekonomik krizin birinci dereceden sorumlusu olan iktidar, büyük sermaye çevreleri, devletin ekonomik bürokrasisi ve iktidar partisi tarafından, yani sermayenin çeşitli temsilcileri ve hizmetkarları tarafından hazırlanmıştır. Ve dahası, ekonomi ve siyasette bugün yaşanan sorunların doğrudan sorumlusu olan Cumhurbaşkanı tarafından sunulmuş ve onun garantisi altında oluğu ilan edilmiştir. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi!

"PAKET", EMEKÇİLERİ MÜCADELEYE ÇAĞIRIYOR

Oysa uzak ve yakın tarih açıkça göstermektedir ki, sermaye ve onun temsilcilerinin krizlerden çıkış programlarında amaç, krizin yükünü emekçilerin sırtına yıkarak çıkmak olmuştur. Hele de Erdoğan ve yönetiminin bugüne kadar, pandemi ve krizin yükünü halka yıkarak çıkışı sermaye için fırsata dönüştürdüğü dikkate alındığında, bu paketin de bu amaca hizmet ettiği tartışmasızdır. 

Bu yüzden de sendikalar, emek örgütleri, emekten yana partiler ve çevreler, aydınlar, demokratlar; açlık, yoksulluk ve işsizliğin peçesinde olan halk kesimlerinin her türden örgütleri, bu “reform paketini” haklarına ve taleplerine karşı bir saldırı paketi olarak görüp, taleplerini ve mücadelelerini yenileyebildikleri ölçüde, paketi doğru değerlendirmiş olacaklardır.”

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, İKİ, PAKETİN, DE, İÇİ, BOŞ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız