HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mart 2021 Perşembe Saat: 10:39

CEYLAN; “EK ZAM İSTİYORUZ!”

KESK Ordu Şubesi Dönem Sözcüsü Ferit Ceylan, Günümüz koşullarında ki hayat pahalılığında Yüzde 3 Maaş Zammı İle Yaşanmadığına dikkat çekerek insanca yaşamaya yetecek bir maaş için ek zam istediklerini söyledi. Şubat ayı resmi
CEYLAN; “EK ZAM İSTİYORUZ!”

KESK Ordu Şubesi Dönem Sözcüsü Ferit Ceylan, Günümüz koşullarında ki hayat pahalılığında Yüzde 3 Maaş Zammı İle Yaşanmadığına dikkat çekerek insanca yaşamaya yetecek bir maaş için ek zam istediklerini söyledi.

Şubat ayı resmi enflasyon verileri dün açıklandığını belirten Ceylan; “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından açıklanan verilere göre Şubat ayı enflasyonu yüzde 0,91,  yıllık enflasyon yüzde 15,61 artmıştır. Yıllık enflasyon ev eşyasında %23,74, ulaştırmada %22,47, çeşitli mal ve hizmetlerde %20,61,  gıdada %18,40, sağlıkta %18,11 seviyesine ulaşmıştır.  Son bir ayda gıda enflasyonu %2,57, sağlık enflasyonu ise %36 artmıştır.

Resmi enflasyon verilerine göre iki aylık enflasyon %2,67 olmuştur.

Buna göre geçtiğimiz dönem Hakem Kurulu kararı ile 2021 yılının ilk altı ayı için maaşlarında sadece %3 artış yapılan 3,5 milyon kamu emekçisinin ve 2 milyon emeklinin zammı daha yılın ilk iki aynıda buharlaşmıştır” dedi.

Ceylan, açıklamasının devamında ise; “Öte yandan TÜİK vasıtası ile açıklanan bu resmi enflasyon verilerinin başta ücretli kesimler ve dar gelirliler olmak üzere toplumda hiçbir karşılığı kalmadığı da bilinmektedir.

İğneden ipliğe zam yağmurunun devam ettiği koşullarda masa başında, Ali Cengiz oyunları ile takla attırılan bu rakamların sokakta, çarşıda pazarda yaşadığımız gerçek enflasyonla, gerçek hayat pahalılığı ile uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.

Nitekim hem tüm temel tüketim maddelerinde adeta otomatiğe bağlanan fahiş zamlar hem de bağımsız iktisatçıların yaptığı araştırmalar halkın ezici çoğunluğu tarafından ifade edilen “yaşanan gerçek enflasyon TÜİK enflasyonun en az iki katı” tespitini doğrulamaktadır.

İşçiler, kamu emekçileri, emekliler bugüne kadar maaşlarında, ücretlerinde yaşanan gerçek enflasyonu perdeleyen resmi enflasyon rakamları ile yapılan sefalet artışları sonucunda fazlası ile fedakarlıkta bulunmuştur. Üstelik söz konusu sefalet artışları bile her yıl daha adaletsiz hale getirilen gelir vergisi tarifesi ile daha emekçilerin cebine girmeden geri alınmaktadır.

Açlık sınırının 2.800 TL’yi yoksulluk sınırının 9.000 TL’yi aştığı, temel tüketim maddelerine zam yağmurunun devam ettiği, yaşanan gerçek enflasyonun en az %40’larda seyrettiği bugünün koşullarında maaşı her yıl erimeye devam eden kamu emekçilerinin, emeklilerin daha fazla fedakarlık yapmaya tahammülü kalmamıştır.

Hükümet kulağının üstüne yatmaya devam etse de, kendine “yetkili sendika, yetkili konfederasyon” diyenler her zaman olduğu gibi bu zor zamanı sadece protokol görüşmeleri ile geçiştirmeye çalışsa da yıllardır yaşanan gerçek enflasyon rakamlarına ezim ezim ezdirilen kamu emekçileri ve emekliler hakları olan ek zammı talep etmektedir. Bu haklı talebin gereğini yerine getirmek için Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) derhal tek gündemle, ek maaş zammı gündemi ile toplanmalıdır” diye konuştu.

Ek zam konusunda ısrarlarının süreceğini de kaydeden Ceylan; “KESK olarak en başından beri altını çizdiğimiz üzere maaş artışları TÜİK’in çarpık enflasyon rakamlarına, hiçbir zaman tutmayan hedeflenen enflasyon tahminlerine indirgendikçe tüm kamu emekçilerinin ve emeklilerin reel geliri erimeye devam edecektir. İnsanca yaşamaya yetecek bir gelir için tek çözüm kamuda en düşük maaşın kira, yakacak, ulaşım gibi sosyal ödemelerle yoksulluk sınırının üzerine çıkarılacak oranda artırılmasından, tüm maaşların da bu orana göre artırılmasından geçmektedir.

 

Konfederasyonumuz 9 Mart’tan itibaren yurt çapında yürüteceğimiz   “İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Maaş İçin Hemen Şimdi Ek Zam”  talepli kampanya ile kamu emekçilerinin sesi olmaya devam edecektir.

Bu vesile ile hangi sendikaya üye olursa olsun, ya da bir sendikaya olmasın, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir maaş talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına,  adaletsiz vergi sistemine karşı emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : CEYLAN;, “EK, ZAM, İSTİYORUZ!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız