HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Kasım 2016 Salı Saat: 08:54

Hayvancılık yapan herkese mera

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ben hayvancılık yapıyorum diyen herkese mera tahsisini gerçekleştireceklerini söyledi.
Hayvancılık yapan herkese mera

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 'Ben hayvancılık yapıyorum' diyen herkese mera tahsisini gerçekleştireceklerini söyledi.

Bakan Faruk Çelik, tarımda kalkınma olmadan hiçbir alanda kalkınma gerçekleşmeyeceğini kaydederek "Çiftçi tarımın, tarım ise yarınımızın teminatıdır. Bu topraklar bize şehitlerimizin emaneti. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz toprağı ekeceğiz, dikeceğiz ve biçeceğiz. Milletin ekmeğini büyütmek için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Sulama, hayvancılık gibi alanlarda da yapılması planlanan çalışmalara değinen Bakan Çelik,, "Mera için yasal düzenleme yapıyoruz. Kim hayvancılık yaparsa merayı onlar kullanacaklar. Ama meraları bırakmak yok. 'Ben hayvancılık yapıyorum' diyen herkese mera tahsisini gerçekleştireceğiz. Düve, damızlık koç ve teke merkezleri kuracağız" ifadelerini kullandı.

Bu yıl 15 bin kişiye hibe desteği sağlanacağını, bunun 11 binlik kısmının hayvancılık ile ilgili olduğunu aktaran Çelik, "Çiftçi tarımın, tarım ise yarınımızın teminatıdır. Bu topraklar bize şehitlerimizin emaneti. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz toprağı ekeceğiz, dikeceğiz ve biçeceğiz. Milletin ekmeğini büyütmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Yeri zamanı geldiğinde ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanması için gerekirse de bu vatan için öleceğiz." diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : Hayvancılık, yapan, herkese, mera

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız