HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Nisan 2021 Perşembe Saat: 11:43

TOKYO OLİMPİYATLARI’NA DOĞRU

Tarihinde salgın hastalık sebebiyle ilk kez ertelenme yaşayan olimpiyatlar, 23 Temmuz’da Japonya’nın başkenti Tokyo'da başlayacak ve 8 Ağustos tarihinde de sona erecek.
TOKYO OLİMPİYATLARI’NA DOĞRU

Tarihinde salgın hastalık sebebiyle ilk kez ertelenme yaşayan olimpiyatlar, 23 Temmuz’da Japonya’nın başkenti Tokyo'da başlayacak ve 8 Ağustos tarihinde de sona erecek.

Mevcut yönergelere göre denizaşırı sporcuların, geldikleri ülkelerden ayrılmadan son 72 saat içerisinde negatif Kovid-19 testi almaları gerekecek. Sporcular Japonya'da uygulanan 14 gün karantina şartından ise muaf tutulacak.

Olimpiyat yerleşkelerinde bulunan herkes maske giymek zorunda tutulacak ve 4 günde bir PCR testine girecek. Sporcular müsabaka noktalarına ve bazı kısıtlı lokasyonlara, belirlenmiş araçlarla gidebilecek. Prensip gereği turistik gezi ve kent geneli dolaşıma izin verilmeyecek.

Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları denizaşırı seyirci kabul edilmeksizin düzenlenecek.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda toplamda 33 spor dalında çeşitli branşlarda yarışmalar yapılacak. En son 2008 Pekin Olimpiyatları'nda yarışılan beyzbol ve softbol oyunlara geri dönecek. Karate, sportif tırmanış, dalga sörfü ve kaykay ise ilk kez olimpiyatlarda sergilenecek.

Başkent Tokyo genelinde yaklaşık 40 spor yerleşkesi bulunuyor. Ana olimpiyat yerleşkesi Japonya Ulusal Stadyumu.

Doping skandalı sebebiyle Rusya’nın katılımı yasaklandı. Ancak geçmişinde doping ihlali bulunmayan sporcular yarışabilecek. Rusya bayrağı ve ulusal marşının kullanımına izin verilmeyecek.

Kuzey Kore, sporcularını Kovid-19 salgınından korumak amacıyla turnuvaya katılım sağlamayacağını açıkladı. Böylelikle Kuzey Kore, Tokyo Olimpiyatları'ndan çekilen ilk ülke oldu.

Bilindiği gibi Tokyo daha önce 1964 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı. Bunun yanı sıra Japonya’nın Sapporo kentinde 1972 Kış Olimpiyat Oyunları ile Nagano eyaletinde 1998 Kış Olimpiyat Oyunları organize edildi.

 

 

Anahtar Kelimeler : TOKYO, OLİMPİYATLARI’NA, DOĞRU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız