HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Haziran 2021 Salı Saat: 10:46

SELAMİ GÜRSOY, TİCARET ODASINA BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Ordu da uzun yıllardan beri Beyaz Eşya Teknik Servis Hizmetleri sektöründe hizmet vermekte olan iş İnsanı Selami Gürsoy  1989 yılından bu yana Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının kayıtlı üyesi olup uzun yıllar Oda da 11 Meslek gurubunu temsil
SELAMİ GÜRSOY, TİCARET ODASINA  BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Ordu da uzun yıllardan beri Beyaz Eşya Teknik Servis Hizmetleri sektöründe hizmet vermekte olan iş İnsanı Selami Gürsoy  1989 yılından bu yana Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının kayıtlı üyesi olup uzun yıllar Oda da 11 Meslek gurubunu temsilen Meclis Üyeliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı   ve çeşitli görevlerde bulunmuş olup önümüzdeki yıl yapılması planlanan oda seçimlerinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için şimdiden çalışmalarına başlamış olup seçim çalışmaları için ekip arkadaşlarını belirleme çalışmaları devam etmektedir.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında uzun yıllardır başkanlık yapan mevcut başkanla yeni aday ve adaylar arasında seçimlerinin çok çekişmeli geçeceğe benziyor.

Önümüzdeki yıl Türkiye'deki 365 Odanın Seçimleri yapılacaktır.

Adaylgini açıklayan Gürsoy şu açıklamaları yaptı. 

Yüzlerce kayıtlı üyesi  bulunan Ordu Ticaret ve Sanayi Odasından  özellikle pandemi döneminde beklenen hizmetler alınamamış olup yüzlerce sanayici ve İş İnsanı zor günler geçirirken geçirdiğimiz bu zorlu dönemde hiçbir zaman yanlarında görmedikleri gibi hiçbir maddi veya manevi destekleri yanlarında bulamamışlardır Ekonominin Lokomotifi olması gereken Ticaret ve Sanayi Odaları maalesef  üyelerin beklentililerini yerine getirememiştir.

İş insanlarının ve Sanayicilerin zorlu bir süreçten geçtiği bu  günlerde bırakın bıçak kemiğe dayandı, bıçak kemiğide kesmeye başlamıştıur.

Maalesef Oda yöneticileri hiç bir Oda üyesinin sorunları ile ilgilenilmemiş  ve sektörelde olsa sektörlerin bire bir sıkıntılarını dinlenmemiş ve bu konuda bir işyeri ziyareti dahi yapılmadığı gibi  yapılmış olan toplantılarada davet edilmemişlerdir.

Aidat ödemekle yükümlü üyelerden para almaktan başka gayeleri olmayan  Ticaret ve Sanayi Odaları zorlu günlerimizde bir kez daha sınıfta kalmışlardır.

Aylardır iş yapamayan işyerleri kapalı olan üyeler can çekişirken büyük ekonomik sıkıntılar yaşarken ödemekle yükümlü oldukları aidatlarını ödedikleri Odasını yanlarında göremedikleri gibi şu an odaya gitseniz bir faaliyet belgesi ve Sicil kaydı belgesi almak için para alınmaktadır. 

Pandemi döneminde aidatlarını ödeyemeyen üyelere neler yapıldı hangi hizmetler sunulmuştur bir sicil belgesi veya faaliyet belgesinin maliyeti A4 kağıdıdır bu bile  üyelere reva görülmüştür. 

Zorlu Süreçte aidat ödemeleri geciktirilemezmiydi.

Faaliyet belgesinden Ücret alınamazmıydı.

Sicil Kayıt belgesinden Üctret alınamazmıydı.

Ticaret ve Sanayi, Odasının yaptığı tek şey para almak ve Odalar Birliğinin yayınlamış oldukları bilgileri sosyal medyadan paylaşmaktır.

2018 Yılında yapılan son seçimden bu yana kaç üye ve hangi sektörler ziyaret edilmiş ve somut olarak neler yapılmıştır bunlarıda bilmek üyelerin hakkıdır.

Önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimler için  sadece oy devşirmek için kapı kapı dolaşılacak ve seçimden seçime hatırlanan üyeler ve tüm sektörler tek tek kapı kapı dolaşılacağından eminim.

Odalar iş insanlarının çığlıklarına sadece can suyu kredileri ile onu da alabilirseniz bunun çözüm olmayacağı kesindir.

Her meslek gurubunu temsilen seçilen Oda Meclis üyeleri de yine kulağının üzerine yatmış  kimselerin derdinden bi haber önümüzdeki seçimlere  gün sayarak tekrar seçim çalışmalarının bekleyişi içindeler. 

Önce seçilmiş  olunan dönemden buyana neler yapıldı üyelere  bunları anlatmak gerekmez mi, seçimden seçime oy istemek için gittiğiniz üyelerle  güzel çay ve sohbet edeceğinizi zannettiğinizde maalesef büyük tepkiyle karşılaşacaklardır.

Sanayici ve İş İnsanları olan Üyeler  Odaya gelmemeli.

Oda üyesinin hizmetine amade  olmalıdır.

Ordu ekonomisi çöktü  herkes perişan durumda.

Bu ve  bir çok nedenlerden dolayı önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimler için Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına şimdiden start verilmiş olup İlimiz için Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız