HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Haziran 2021 Cumartesi Saat: 08:23

ARICILIK FAALİYETLERİ ARTIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi Projesinden faydalanan 58 genç arıcılardan birisi olan Melek Ceylan; 40 adet arılı kovan ile başladığı arıcılıkta kovan sayısını 100e çıkarttı. Genç kadın
ARICILIK FAALİYETLERİ ARTIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Genç Çiftçi Projesi"nden faydalanan 58 genç arıcılardan birisi olan Melek Ceylan; 40 adet arılı kovan ile başladığı arıcılıkta kovan sayısını 100'e çıkarttı.

Genç kadın arıcıyı ziyaret eden İl Müdürü Kemal Yılmaz yaptığı açıklamada; "İlimizde Bakanlığımız tarafından uygulanan genç çiftçi projesi kapsamında 58 arıcımıza 40'ar adet kovandan toplam 2 bin 320 adet arılı kovan hibe edilmiştir. Genç arıcılarımızın tamamına yakını arılarını artırmış ve toplam da projeden yararlanan genç çiftçilerimizin arılı kovan varlığı 5 bin 276'ya ulaşmıştır" dedi.

Genç çiftçi projesi ile Ordu arıcılık faaliyetlerine önemli katkı sağlandığını ifade eden İl Müdürü Yılmaz ; "2018 yılında genç çiftçi projesi kapsamında 30 Bin TL değerinde 40 adet arılı kovan hibe alarak arıcılığa başlayan Gürgentepe ilçesi Hasancık mahallesinde yaşayan Melek Ceylan, şuan itibariyle kovan sayısını 100'e çıkarttı. Proje sayesinde arıcılıkla tanışan kadın arıcımız, yılda yaklaşık 2 ton bal üretirken, evine de ekonomik katkı sunmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, genç arıcıların 132 ton bal üretimi ile Ordu ekonomisine yılda 2.6 Milyon TL katkı sağladığını belirterek, bir kısmının da polen ve arı sütü üretimine başladığını vurguladı.

Proje ile birlikte arıcılığa başlayan Melek Ceylan ise; "Genç Çiftçi Projesi sayesinde arıcılıkla tanıştım ve işimi çok seviyorum. Ev ekonomisine bu sayede destek oluyorum. Kovan sayısını daha da artırmayı hedefliyorum. Tüm ev hanımlarına bu tarz projeleri kesinlikle öneriyorum. Destek veren Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : ARICILIK, FAALİYETLERİ, ARTIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız