HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Haziran 2021 Cumartesi Saat: 08:05

TATAR: YAPILMASI GEREKENLER İÇİN ADAYIM

Ordu Barosu Başkanlığına aday olan Av. Atilla Tatar, gazetemiz muhabirlerinden Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda adaylığını, hukuk eğitiminin iyileştirilmesi için yapılması gerekenleri ve avukatlık mesleğinin sorunlarını de
TATAR: YAPILMASI GEREKENLER İÇİN ADAYIM

Ordu Barosu Başkanlığına aday olan Av. Atilla Tatar, gazetemiz muhabirlerinden Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda adaylığını, hukuk eğitiminin iyileştirilmesi için yapılması gerekenleri ve avukatlık mesleğinin sorunlarını değerlendirdi.

Tatar, Baro Başkanlığının kendisi için kurumsal bir aidiyet duygusu olduğunu belirterek baronun sorunları ve yapılması gerekenler için aday olduğunu söyledi.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Sayın Tatar, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Öncelikle medeni cesaretinizden dolayı sizi kutluyor ve başarılar diliyorum. Evet bize Neden aday olduğunuzu anlatır mısınız?

Atilla TATAR: Hoş bulduk. Teşekkür ediyorum. Yaklaşan Ordu barosu başkanlığına adayım. Geçen sene olması gereken genel kurul pandemi nedeniyle yapılamadı bu zamana kalmış oldu. Temmuz ayının ilk haftasında yapılacak. Baro başkanlığı kurumsal bir aidiyet duygusu benim penceremden baronun sorunları, yapılması gerekenler, benim aday olmamda vesile oldu.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Türkiye’de size göre Hukuk eğitiminin iyileştirilmesi için neler yapılmalı?

Atilla TATAR: Meseleye bütüncül yaklaşılmalı. Hukuk bizim devletimizin temeli. Hukukçunun kalitesi devletinde kalitesini ortaya koyar. Hukuk eğitiminin altı iyi doldurulmalı. Buradaki mesele devletin hukuk eğitimine önem vermeli. Hukuk fakültesi öğrencileri gerçek bir duruşma olmadan mezun oluyorlar. Hukukçular kaliteli olmalı.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Stajyer avukatların staj yaptıkları dönemde ücret alamamaları söz konusu. Siz seçildiğiniz takdirde bununla ilgili bir çalışma planlıyor musunuz?

Atilla TATAR: Dünyada adalet olması için avukatlar çok önemli ama avukatlarında yaşaması lazım. Bu anlamda benim sahada yaptığım görüşmelerde şu anda stajyerler ücret alındığını duydum bu çok acı bir durum. Staj yapanlara aylık ücret ödenmesi barıya alınırken ücret talep edilmemesi ve kendi ofisini açarken destek olmak gerekiyor. Bu arkadaşlar bizim geleceğimiz. Bu arkadaşlara destek olmalıyız. Devlet aldığı her hukukçu için elini taşın altına koyacak.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Mesleğinizin ekonomik sorunlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Atilla TATAR: Limited şirketlere avukat zorunluluğu hukuk sigortası önemli kolaylıklar sağlıyor CMK ücretleri bir kaynak gibi görünüyor ama bu miktar oldukça az. Birçok şey düzeltilebilir ama önce sorunu doğru tespit etmek lazım. Meslektaşlarımız arasında uçurum var. Bu konuda çalışmalar yapmak gerekiyor. Yabancı ülke avukatları Türkiyedeki yabancı şirketler ile çalışmak için var. Ama bizim avukatlarımız için pozitif ayrımcılık tabi ki de yapılabilir.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Baroların hukuk firmalarını denetleme yetkisi bulunuyor mu?

Atilla TATAR: Elbette var. Öncelikle vatandaş uyanık olacak. Dolandırıcılık vakalarında karşınızdaki insanları ne dediğini iyi algılamak gerek. Kimseye kişisel bilgilerinizi telefonda vermeyin. Baro avukatları denetliyor. Vatandaşlar haklarını iyi bilirler ise böyle kötü durumlar çok yaşanmaz.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Arabuculuk yapan avukatlara vatandaş güvenebilir mi?

Atilla TATAR: Elbette güvenebilir. Arabulucuk yapan avukatlar remi sıfata haiz arkadaşlarımızdır. İmzaladıkları belge resmidir. Bu tutanaklar mahkeme kararı değerindedir.

Semra GENÇOSMAOĞLU: İnsana dayalı projeler konusunda nasıl adımlar atacaksınız?

Atilla TATAR: Komisyonların faaliyetleri daha aktif bir şekilde devam etmeli. Bu arkadaşlarımızın tecrübelerinden tabi ki faydalanacağız yeni arkadaşlarımızla daha fazla aktif olacak şekilde çalışacağız. Hayvan hakları konusunda bir düzenleme yapılıyor. Hayvan hakları ile ilgili medyaya yansıyan insan olduğuna utandığımız görüntüler oldu. İnsanımızı eğitmeli çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamalıyız.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Son olarak neler eklemek veya söylemek istersiniz?

Atilla TATAR: Ben siyasi kimliğimle değil mesleki kimliğim ile adayım. Benimle meslektaş olan her arkadaşımızla birlikte daha kucaklıyıcı diğer kurumlarla işbirliği altında çalışma anlamıda yansıtmak ve çözüm bulmalıyız. Bizim ortak noktamız hukuk ve meslek.

Buradan değerli meslektaşlarıma yapılacak olan genel kurulda aday olduğum için tercihlerinizi belirteceksiniz. Tercihin ne olursa olsun baromuz adına bu bayrağı daha ileriye taşımak için elimden geldiğince gayret göstereceğim. Derdimiz mesleğimizin sorunlarına ve hukukun sorunlarına çözüm üretmek.

Semra GENÇOSMAOĞLU: Sayın Tatar, yaptığınız değerlendirmeler için teşekkür ediyor, yapılacak olan seçimde de başarılar diliyorum.

Atilla TATAR: Bende şahsıma bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : TATAR:, YAPILMASI, GEREKENLER, İÇİN, ADAYIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız