HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Kasım 2016 Cuma Saat: 09:35

FATSA’ YA 7.5 TRİLYON SEL YARDIMI

  5 Temmuz 2016 günü gerçekleşen sel felaketi sonrası meydana gelen hasarların onarılmasına katkı sağlamak amacıyla Fatsa’ya7.5 trilyon maddi yardım onaylandı.
FATSA’ YA 7.5 TRİLYON SEL YARDIMI

  5 Temmuz 2016 günü gerçekleşen sel felaketi sonrası meydana gelen hasarların onarılmasına katkı sağlamak amacıyla Fatsa’ya7.5 trilyon maddi yardım onaylandı.

 Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada; “ Afet İşlerinden aktarılacak olan bu yardımla ilgili özel takibi, destekleri ve göstermiş olduğu hassasiyet için Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yine bu konudaki takipleri için Milletvekilleri  Ergün Taşçı, Oktay Çanak ve  Metin Gündoğdu beylere  çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca genel çalışma ve projelerimizde bize destek veren, sel felaketi sonrasında da maddi ve araç desteklerini Fatsa Belediyemizden esirgemeyen,  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açıklamasına 5 Temmuz 2016 tarihinde Fatsa ve bölgesinde aşırı yağış meydana gelmesi sonucu çok ciddi afet ve sel yaşandığını belirterek başlayan Fatsa Belediye Başkan Hüseyin Anlayan; “Rabbim bir daha ne Fatsa’mıza ne de ülkemize böyle bir dert keder sıkıntı yaşatmasın inşallah. 5 Temmuz sabahı meydana gelen afette çok ciddi maddi hasar meydana gelmişti, bu maddi hasarlar kapsamında vatandaşlarımızın kendi şahsi hasarları ayrıca Büyükşehir'e ait yollarda ve yapılarda hasarlar, DSİ’ye ait ırmaklarda ve derelerde meydana gelen hasarlar ve tabii ki Fatsa Belediyemize ait yollarımızda ve yapılarımız da ciddi hasarlar meydana gelmişti.

Bu hasarlar kapsamında da gerek Büyükşehir Belediyemiz gerek AFAD, gerek Devlet Su İşleri gerek Fatsa Belediyemiz hükümetimizin de destekleriyle selin olduğu ilk günden itibaren ciddi bir gayretli çalışma ile selin zararlarını gidermek için tamiratı ve bakımını temizliğini yapmak için ciddi bir gayretle çalışmaya başlamıştık.

Tabi kısa bir sürede toparlanarak yolların ulaşıma açılması noktasında güzel neticeler almıştık ama meydana gelen hasarlarda maddi olarak ciddi bir yekün teşkil ediyordu. Bu kapsamda hükümetimizin Büyükşehir Belediyemizin gayretleriyle de kurumlar arası diyalogla ciddi bir çalışma başlatılmıştı.

 Bizlerde Fatsa Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak yol ağlarımızda meydana gelen hasarlarda hem yol açma çalışmaları hem tamir bakım hem de meydana gelen heyelanların kaldırılması için ciddi bir çalışma yaptık ve bununla da beraber meydana gelen zararların hasar tespiti için Fatsa Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile beraber gerek DSİ ile gerek karayollarıyla özellikle AFAD ile bir planlı çalışma yaptık ve bir hasar tespiti yaptık” dedi. 

“HASARLAR İÇİN 25 TRİLYON TALEP ETTİK”


  Fatsa Belediyesi'ne ait yol güzergahlarında meydana gelen hasar tespitlerini açıklayan Fatsa Belediye Başkan Hüseyin Anlayan, “Bunlar satih kaplama asfalt yollar gerek stabilize yollar toplam 950 kilometrelik yolda meydana gelen hasarlar, ayrıca heyelan vesilesiyle yolların uçması ile kapanan yollar, yine arazideki heyelan vesilesiyle yola gelen heyelanın yolu kapatması ile meydana gelen tıkanıklıklar bununla beraber menfezler duvarlar ve boru koyulması gereken noktalar olarak tespit çalışması yapılmıştı. 950 kilometrelik yol, 70 adet menfez, 74 noktada istinat duvarı ihtiyacı ve 450 noktada çapları 600’lük ve 800’lük olmak üzere boru ihtiyacı hasıl oldu,bir zarar ortaya çıkmıştı. Bunlarında bugünkü piyasa ile yaklaşık maliyeti AFAD ile yapmış olduğumuz maliyet çalışması neticesinde yaklaşık 25 trilyonluk bir hasar ortaya çıkmıştı ve bu 25 trilyonluk hasarı Fatsa Belediyemize ait yolları söylüyorum Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden 25 trilyonluk bir yardım talebinde bulunmuştuk. Bu zamana kadar yapılan hazırlık ve talepler neticesinde de çok şükür geçtiğimiz hafta hayırlı güzel bir haber aldık. Tabi biz bu zamana kadar AFAD’dan gelen desteği beklemeden selin olduğu ilk günden itibaren biz bu çalışmalarımızın bir kısmını en azından yolların ulaşıma açılması noktasında heyelanların kaldırılması noktasında çok acil noktaların duvar ve menfez olarak yapılması gereken yerlerde yaz boyunca çalışmalarımız olmuştu” diye konuştu.
  Bu çalışmaları gerek Fatsa Belediyesi imkanlarıylagerekse de Büyükşehir Belediyesi destekleriyle beraber yürüttüklerini ve devam ettiklerini ifade eden Başkan Anlayan, “Ama maddi olarak da hasarların giderilmesi için Afet İşlerinden yapmış olduğumuz talepler neticesinde başta Başbakan Yardımcımız Hükümet Sözcümüz Sayın Numan Kurtulmuş beyin özel takibi ve gayretleriyle Milletvekilleri Ergün Taşçı, Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu beylerin takipleri ile Afet İşlerinden Ordu ilimize, belediyelerimize yardımlar çıkartıldı.

Bu yardımlar içeresinde Fatsa Belediye’mize de geçen hafta 7.5trilyonluk bir yardım onaylandı ve afet boyunca yapılan çalışmalar neticesinde yapmış olduğumuz masrafları karşılamak adına AFAD’dan gelen destek inşallah önümüzdeki hafta belediyemize aktarılacağı noktasında bilgilerimiz var. Ben bu vesileyle desteklerinden dolayı özellikle Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş beye özellikle çok teşekkür ediyorum.

Gösterdiği hassasiyet bizler için yapmış olduğu takip için ayrıca Milletvekilleri Ergün Taşçı, Oktay Çanak  ve Metin Gündoğdu  de bu konuyu takip ettiler çok teşekkür ediyorum. Bu gerçekten bize ciddi bir nefes aldıracak çünkü yaz boyunca biz Fatsa Belediyemize ait yol güzergâhlarında hasar gören yerlerde çalışmalarımız hep devam etmişti ama sonuçta her şeyin bir maliyeti var. Bu yardım gerçekten bize bir nefes aldıracak ama halen yarım kalan işlerimiz var halen tamamlanması gereken işlerimiz var” dedi.

Bir teşekkürde Büyükşehir Belediyemize, Büyükşehir Belediye Başkan Sayın Enver Yılmaz'a eden Başkan  Anlayan, “Çünkü bu süreçte her daim gerek maddi olarak gerekse araç desteği olarak bize destek verdiler. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle biz bu çalışmaları yürüttük o sebeple gerek projelerimizi üstlenerek ciddi bir maliyet külfetini üzerimizden alan gerekse yollardaki bu çalışmalarda bize araç ve maddi destek katkı sağladığı için Enver Başkanımıza da hasetten çok teşekkür ediyorum. İyi bir ekip çalışması ile bu zamana kadar götürdüğümüz bu çalışmaları daha güzel bir şekilde götürmeye gayret edeceğiz.

Vatandaşlarımıza karşı da vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek için mahcup olmamak için onları da mahçup etmemek adına bu birliktelik içerisinde çalışmalarımız devam edecek. Bir defa daha Rabbim ne Fatsa’mıza ne de ülkemize ne de Ümmeti Muhammed'e böyle bir sıkıntı yaşatmasın hiç bir sıkıntı göstermesin çünkü meteoroloji verilerine göre son 60 yılın en yoğun sel felaketini yaşamıştık. Bir defa daha bu çalışmalarımızın devam edeceğini söyleyerek aktarılan bu kaynağın en verimli şekilde kullanacağını ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : FATSA’, YA, 7.5, TRİLYON, SEL, YARDIMI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız