HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ağustos 2021 Çarşamba Saat: 09:56

YOĞUN YAĞIŞ ÜNYE’Yİ FELÇ ETTİ

Ünye’nin Küçük Sanayi Sitesi’nde bazı işyerlerini su bastı, Tabakhane Deresi taşma seviyesine kadar yükseldi. Bir sitenin ortak alanında meydana gelen toprak kayması sonucu tedbir amaçlı 36 daireli 1 blok boşaltıldı. Ünye’de gün b
YOĞUN YAĞIŞ ÜNYE’Yİ FELÇ ETTİ

Ünye’nin Küçük Sanayi Sitesi’nde bazı işyerlerini su bastı, Tabakhane Deresi taşma seviyesine kadar yükseldi. Bir sitenin ortak alanında meydana gelen toprak kayması sonucu tedbir amaçlı 36 daireli 1 blok boşaltıldı.

Ünye’de gün boyunca etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde başlayarak etkili olan sağanak yağış, köylü pazarında su baskınına neden oldu. Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel'in de incelemelerde bulunduğu alanda Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri vidanjörlerle suların tahliyesini gerçekleştirdi.

OSKİ ekipleri su baskını ve taşkınları yaşanan bazı bölgelerde su tahliyesi çalışmaları yaparak, yaşanabilecek olumsuzlukların önünü almaya çalıştı. Fevzi Çakmak, Liseler, Kaledere mahalleleri başta olmak üzere birçok noktada mazgal açma çalışmaları gerçekleştiren ekipler, diğer yandan ise olabilecek olumsuz durumlara karşı hazırlık yaptı.

Özellikle Fevzi Çakmak, Kaledere, Burunucu, Çömlekçi, Atatürk, Nuriye Mahallelerinde bulunan evleri su basarken, vatandaşlar da kendi çabalarıyla tedbir aldı.

İlçenin Yunus Emre Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi’nde bazı işyerlerini su bastı. İşyeri sahipleri ve belediye ekipleri suları tahliye etti.

Ünye’de en son 2018 yılında sel afetinin etkili olduğu Tabakhane Deresi’nde su seviyesi taşma sınırına yükseldi. Yağışın belli aralıklarla hızını azaltması sonucu su seviyesi geri çekildi. Tabakhane Deresi üzerinde köprüler tedbir amaçlı güvenlik şeridiyle kapatılarak yaya ve araç geçişi durduruldu. Belediye ekipleri anonslarla uyarılar yaparak dere etrafında tedbirler aldı.

Ünye Belediye binası önündeki, Belediye Caddesi, Hükümet Caddesi, Niksar Caddesi, Ünye Devlet Sahil Yolu üzerindeki rögarların tıkanması sonucu şehir merkezinde su seviyesi yükseldi. Ünye Belediyesi ekipleri tıkanan rögarları açık tutmak için sürekli çalışma yaptı.

Sağanak yağışın etkili olduğu ilçenin Gölevi Mahallesinde dört bloklu bir sitenin ortak alanında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 36 daireli 1 blok tedbir amaçlı boşaltıldı. Binadaki aileler Ordu AFAD ekipleri ve Ünye Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenli şekilde binadan tahliye edildi. Olay yeri güvenlik şeridiyle çevrilerek tedbir alındı. Tahliye edilen aileler Turizm Meslek Lisesi Oteline yerleştirildi. 

İlçenin Gürecülü Mahallesi’nde yıldırım düşmesi sonucu yüksek gerilim hattı koptu, kopan kablo hattın yakınındaki bir evin çatısına düştü. Evin boşaltılmasının ardından YEDAŞ ekipleri de olaya müdahale etti. 

Aşırı yağış sırasında Ünye’nin yüksek mahallelerinde uzun süreli elektrik kesintileri yaşadığı öğrenildi.

Yaşanılan afet nedeniyle ilçe genelinde Jandarma, Emniyet ve İtfaiye tarafından bütün ekipler teyakkuza geçirildi. ÜNYE KENT

 

Anahtar Kelimeler : YOĞUN, YAĞIŞ, ÜNYE’Yİ, FELÇ, ETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız