HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Ağustos 2021 Pazartesi Saat: 09:32

30 AĞUSTOS TARİHSEL BİR İSPATTIR

  Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 30 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı
30 AĞUSTOS TARİHSEL BİR İSPATTIR

 

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 30 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda zaferin dış güçlere karşı tarihsel bir ispat olduğuna dikkat çekti. Başkan Tepe, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

“Özgür bir şekilde yaşama azmimizi ve bağımsızlığımıza olan inancımızı tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte bu anlamlı günü kutlamanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. 

 

Tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesi olan bugün, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile zafer kazanabileceğinin tarihsel ispatıdır. 

 

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele sürecinde vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı milletimiz; kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dünya tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele örneği ortaya koymuştur. Bu inançla Anadolu’nun her noktasından teker teker sökülüp atılan düşman kuvvetleri, hiç beklemediği bir bozguna uğrayarak mutlak bir yenilgi almışlardır. 

 

İçerisinde bulunduğumuz ve coğrafyamızı yakından ilgilendiren güncel dünya meseleleriyle birlikte bugün, tarihimizi daha iyi kavramak durumunda olduğumuzu apaçık görmekteyiz. Kurtuluş Savaşı’mızın dönüm noktalarından birini oluşturan 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için kutladığımız Zafer Bayramı’yla birlikte, atalarımızın Anadolu topraklarında verdiği var olma mücadelesini tüm boyutlarıyla çok iyi idrak etmeliyiz. 

 

Millet olarak hem bizden öncekilere, hem de gelecek nesillere taşıdığımız sorumluluk çok büyük,  bir o kadar da gurur vericidir.  Geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, milli birlik, beraberlik şuuru içinde hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecek, aynı zamanda bizden sonraki nesillere de gurur ve onur duyacakları bir vatan bırakmak idealiyle gece gündüz demeden çok çalışacağız. 

 

Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan kahraman şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 30, AĞUSTOS, TARİHSEL, BİR, İSPATTIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız