HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Aralık 2016 Cuma Saat: 09:46

“CİVİL ÇOK ÖZEL BİR MEKANA DÖNÜŞECEK”

Altınordu Belediyesi Başkanı Engin Tekintaş, Civil Irmağı Deresinin ıslah çalışmaları çerçevesinde Civil’den daha çok istifade edileceğinin müjdesini verdi. Başkan Tekintaş gazetemize özel yaptığı açıklamada, Civil’de yapılan
“CİVİL ÇOK ÖZEL BİR MEKANA DÖNÜŞECEK”

Altınordu Belediyesi Başkanı Engin Tekintaş, Civil Irmağı Deresinin ıslah çalışmaları çerçevesinde Civil’den daha çok istifade edileceğinin müjdesini verdi.

Başkan Tekintaş gazetemize özel yaptığı açıklamada, Civil’de yapılan çalışmalar içerisinde kumlama çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 450 metre denizin içeri alınacağını, projede ki sağlı sollu yol çalışmalarının tamamlanması ve yeni yapılacak olan köprülerle de Karşıyaka ile Şirinevler’in, Ata sanayi ile Eskipazar’ın da birbirine bağlanacağını söyledi.

Denizi yaklaşık 450 metre içeri almayı hedeflediklerini belirten Tekintaş; “Seçim öncesi animasyonları ile ortaya koyduğumuz bir proje vardı. Bu projenin şu andaki ana hatları üzerinde çalışıyoruz. Köprü bunun bir parçasıydı biliyorsunuz köprü yapıldı. Şimdi köprünün koruma tahkimleri var. Onu DLH’ya teklif etmiştik, inşallah izin alındıktan sonra denize doğru 140 metre sağlı, sollu gideceğiz. 100 metre sağa sola tekrar tahkimle kapatacağız ve denizin içerisinden gelen kumlamayı da önleyeceğiz. Köprünün önünde ki kumlamayı kaldıracağız. Yaklaşık 450 metre deniz içeri girmiş olacak” dedi.

Civi’in çok özel bir mekana dönüşeceğinin de altını dikkatle çizen Tekintaş; “Biz bu alanda tamamen gondol, tekne sefası, aydınlatmayı ve çevre düzenlemeyi ona göre yapacağız, şimdi onun çalışmaları ve projeleri yürütülüyor. İnşallah orayı çok özel bir mekana dönüştüreceğiz. Projenin birinci parçası bu idi. Bir diğer parçası sağlı sollu yol idi, yol çalışmaları devam ediyor.

Şirinevler’de cami karşısına kadar gelindi. Karşı tarafta karşı köprünün olduğu yer Sivil Savunmanın olduğu yere kadar geldi. İki taraf planlanmış oldu. Şimdi çevreyolu düzenlemeleri geçiyor, üzerinde yürüyüş köprüleri planlamıştık, şimdi bir tanesini yapıyoruz. Mostar Köprüsünden sonra bir tane köprü daha yapıyoruz” diye konuştu.

Civil üzerinde planlanan köprüler içinde bilgiler veren Başkan Tekintaş; “Cumhuriyet Anadolu Lisesi önünde yürüyüş köprüsü olarak Karşıyaka’yı Şirinevler ile bir araya bağlıyoruz ve bunu da hemen Pazar yerinin önüne yapıyoruz. Bir köprü de Ata sanayi de yapıyoruz. Orada ki köprü de yine aynı şekilde yürüyüş köprüsü olacak. Böylece Ata sanayiden Eskipazar’a bağlanmış olacağız. Orada da otogar olacağı için gelecekte planlı bir çalışma yapılsın diye geçiyoruz. Bu adımlarla yürüyüş mesafesi olan yerler rahatlayacak, ayrıca trafikle ilgili de şu anda ki köprülerde yetersiz görüldüğü taktirde ilave köprülerde yapılacak” şeklinde konuştu.

Civil’den daha fazla istifade edileceğini de müjdeleyen Tekintaş, bu alanda bir de gölet yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Tekintaş; “Tabi burada Civil’den çok daha fazla istifade etmemiz lazım. Daha sonra kademeli olarak İnşallah bir gölet düşünüyoruz. DSİ ile bu konuda da konuşmalarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gölet biter bitmez alt bağlantılarıyla birlikte seddeleme sistemiyle suyu depolama sistemine geçeceğiz ve o zaman daha rahat olabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

   

Anahtar Kelimeler : “CİVİL, ÇOK, ÖZEL, BİR, MEKANA, DÖNÜŞECEK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız