HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Aralık 2016 Cumartesi Saat: 08:12

VALİ BALKANLIOĞLU; “TÜRKİYE’DE HASTANE PROBLEMİNİ ÇÖZEMEYEN TEK İL ORDU”

ÖZEL HABER: Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de hastane sorununu çözemeyen tek ilin Ordu olduğunu söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu gazetemize yaptığı özel açıklamada çeşitli spekülasyonlar, çekişmeler, yer sorunlar ve yer
VALİ BALKANLIOĞLU; “TÜRKİYE’DE HASTANE PROBLEMİNİ ÇÖZEMEYEN TEK İL ORDU”

ÖZEL HABER:

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de hastane sorununu çözemeyen tek ilin Ordu olduğunu söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu gazetemize yaptığı özel açıklamada çeşitli spekülasyonlar, çekişmeler, yer sorunlar ve yer temini konuları yüzünden ne acı ki bu sorunun bir türlü çözülemediğini kaydetti.

“SORUNU ÇÖZEMEYEN TEK İL ORDU”

Vali Balkanlıoğlu; “Türkiye’de 81 il içerisinde ve il merkezinde hastane sorununu çözemeyen ve kondisyonu, yapısı, dokusu eksilerde olan tek il Ordu. Maalesef bu tür spekülasyonlar, çekişmeler yüzünden bugüne kadar bu sorunu Ordu’da çözülememiş. Devlet hastaneleri bakımından ne Devlet Hastanesi ne üniversite bu sorunu çözememişler ne acı ki” dedi.

“BOZUK DÜZEN HALA DEVAM EDİYOR”

Hastaneler konusunda bozuk düzenin hala devam ettiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu; “Ben, Doğu’da, Güneydoğu’da her yeri gezdim, dolaştım, kimi yerde de çalıştım. Artık dağ başında ki ilçelerde, kasabalarda öyle modern ve lüks hastaneler var. 5 yıldızlı otel ayarında, ancak ne hikmetse burada hala bozuk düzen devam ediyor.

Yer problemleri yani yer temin etmek, yerlerde ki ihtilafları çözmek, birçok sorunlarla yüzleşmek gerekiyor. Şimdi en son gelinen şey malum bir üniversite birde devlet hastanesi yapılacak idi. Devlet hastanesi için de ihaleye çıkıldı ve iki taraflı iptal edildiği söyleniyor. Bu ihale yasasından kaynaklanan şey tabi” diye konuştu.

“VARILAN KARAR BİN YATAKLI HASTANE YÖNÜNDE”

Son yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu; “En sonunda varılan karar, üniversite bünyesinde ama devlet hastanesiyle kaynaşmış bir yönetim sistemi ile 1000 (Bin) yataklı bir devlet hastanesi yapılması yönünde.

Laboratuarları, her türlü uzmanı ile bölge hastanesi gibi ama ilk kademe, ikinci ve üçüncü kademe hastanelerin bir arada çalışacağı birçok açıdan hem binadan, hem yerden, hem laboratuardan, personelinden her türlü tasarruf edileceği bir hastane modeli üzerinde ciddi bir anlamda çalışmalara başlandı.

Üniversite rektörümüzde sağ olsun bu konuda verdiği yeri biraz daha artırarak 75 dönüm civarında bir arazi vermek suretiyle buna katkı ve katılımda bulunmak sözü vermişti. O yönde çalışmalar ilerliyor” şeklinde konuştu. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız