HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Aralık 2016 Pazartesi Saat: 09:54

TAM TEŞEKKÜLLÜ SPORCU FABRİKASI

Ordu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu’da göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlendirdi. Genç, hayallerini ve gerçekleştirdiği pro
TAM TEŞEKKÜLLÜ SPORCU FABRİKASI

Ordu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu’da göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlendirdi.

Genç, hayallerini ve gerçekleştirdiği projelerini Deliçakar’ın sorularıyla birlikte başta spor camiası olmak üzere gazetemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

Deliçakar ile Genç arasında gerçekleşen röportaj ise şu şekilde kaydedildi:

Şafak DELİÇAKAR: Siyasetten ekonomiye, kültürden sanata, eğitimden sağlığa, spordan ve yaşamdan gündemi taşıdığımız haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz sayın Mustafa Genç. Sporun boks alanında ki Ordu’nun gururu, bugün Ordu’da sporun kanaat önderlerinden birisi oldu. Ordu’ya gelirken hayaliniz neydi? Nasıl karar verdiniz?

Mustafa GENÇ: Ordu’ya tekrar dönüp dönmeme arasında 2 gün içerisinde karar verdim. Ailemle istişare ettik. Hayalim farklı bir çalışma yapmaktı. Yani kendi yaşadığım sıkıntıları, sporcuların yaşamaması, tabi bunların hepsinin olanağı var, olmayanı var, ama şu anda tabi o ilk günkü hayalimle çalışma azmime devam ediyorum. tek hayalim, sporcularımızın benim yaşadığım sıkıntıları yaşamaması.

Şafak DELİÇAKAR: Ordu kamuoyu ve spor camiası sporda alt yapıyı yakından izliyor. Ancak yetersizlikler ve imkansızlıklarda ortada. Siz göreve geldiğinizde nasıl bir alt yapı ile karşılaştınız?

Mustafa GENÇ: Ordu alt yapıya önem veriyor dersek yalan olur. Hiçbir alt yapıya önem gösterilmediğini gördük. Göreve gelir gelmez kabuller yaptıktan sonra bütün şube müdürlerini alarak 19 ilçenin tamamını dolaştım. Neyimiz var, neyimiz yok inceden inceye, kırık iğnemize kadar dahi hepsine baktık.

Salonların boş olduğunu gördük. İnsan sayılarının afaki olduğunu, masa üzerinden yazıldığını gördük. Çift lisansları gördük, dolayısıyla bir alt yapı şeyi yoktu. Ama şu anda var mı? Var. Geldiğimiz günden beri bunun mücadelesini yapıyoruz. Sporu bütün ilçelere yaymaya çalıştık. Gülyalı’dan Gölköy’e, Akkuş’a örneğin Akkuş’ta hiçbir spor faaliyeti yoktu biz göreve geldiğimizde.

Şu anda orada boks var, güreş var ve belediyenin de sahip çıktığı kendilerinin oluşturduğu 2. Lig de bir voleybol takımı var. Çatalpınar’da var. Ünye’de halter projesi başladı. Kumru’da güreşi ve tekvandoyu başlattık. Aybastı’da güreş şu anda mükemmel. Örneğin bu hafta işte okulların yarışması oldu. Yarışmalara bu yıl, geçen yıl katılan öğrenci sayısının iki katı oldu. Bu işte alt yapıdan sporcu geldiğinin bir göstergesidir.

Üst yapı da zaten ferdi bir iki tane bir, iki tane sporcular ara ara çıkmıştır. Ama bu alt yapıdan gelen sporcular, belki biz görürüz veya görmeyiz. Mutlaka Ordu spor alanında bir yere gelecek, bunun başlangıcını yaptık.

Şafak DELİÇAKAR: Spor yaşantınızda tercih ettiğiniz boks alanında önemli başarılara imza attınız ve göğsümüzü kabartarak haklı gururumuz oldunuz. Bu alanda işin başındayken Ordu’ya ring salonları kazanımı noktasında ne gibi çalışmalar yaptınız?

Mustafa GENÇ: Ring salonu derken, biz şu anda ring sayımızı üçe çıkardık ringleri. 3 tane, birde Akkuş’ta boks ringimiz var. Merkez Ortaokulunun altında Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber ortak okul spor salonundan dönüştürdüğümüz bir boks salonu var. Bu hafta sonu Samsun ile Ordu’da toplandık ve hazırlık maçı yaptık. Alt yapı da ne kadar çok maç yaparlarsa o kadar da çok imkan doğuyor.

Birde boks ringi öyle hemen kurulup sökülen bir şey değil. Orda devamlı sürekli var. Üstelik bu ringler antrenmanlarda da kullanılıyor. Sporcularımız artık ringde antrenman yapıyor. Ringe çıktığı zaman da aşağı düşerim diye de artık kenara bakmıyor. Biliyorsunuz ring yerden bir metre yükseklikte.

Şafak DELİÇAKAR: Başta futbol olmak üzere ve birçok dalda ve müsabakalarda özellikle amatörlerde Durugöl tesisleri ön plana çıkıyor. Hizmet noktasında buradaki eksiklikler üzerine yaptığınız gözlemler nelerdir? Bundan sonra nasıl bir çalışma takvimi işleyecek?

Mustafa GENÇ: Durugöl Spor Kompleksine bir stat yapılacağı için biz orada ki bütün eksiklikleri biliyoruz yani. Ama yapılmayacak olsaydı şu ana kadar orada ki eksiklikler kesinlikle giderilirdi.  Çünkü biz bütün ilçelerimizde ki spor salonlarımızın onarımın yaptık. Hatta ihtiyacımız olan bazı salonlar baktık. Kendi bünyemizde ve Milli Eğitimle birlikte ortak kullanabileceğimiz salonları tespit ettik. Onların da bakım ve onarımını yaparak hizmete açtık, antrenörler görevlendirdik.

Ama Durugöl’de dediğim gibi stat yapılacağı için amatörlere yeni sahalar yapılacak. Beklide mevcut Türkiye genelinde ki en son sahalar onlara yapıldığı için, beklide Türkiye’nin en güzel amatör sahaları Ordu’ya yapılmış olacak. Statta yine şöyle bir avantaj var. Bütün illerde statlar TOKİ aracılığı ile yapılıyor.

Dolayısıyla projenin bir tarafında Gençlik Spor olmuyor. Çünkü protokol yapıyorlar, eski stadın yerini TOKİ’ye veriyorlar, TOKİ’de bir tane stad yapıyor. Bakıyorsun koltuğu istediğin gibi değil. Çimi istediğin gibi ithal değil, hatta birçok yerde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ’nin yaptığı statları tamamlama noktasında bir gayret gösteriyor ama Ordu’ya yapılacak stat direkt Gençlik ve Spor Bakanlığı olduğu için en güzeli yapılacak.

Mesela diğer statlarda antrenman salonları yok ise şimdi bireysel sporcuların stadın içinde antrenman yapabilecekleri salonlar olacak. Amatörler yeni yapılacak sahalarda da mutlaka amatörlerinde kullanabileceği mekanlar olsun diye biz o konuda önerilerimizi ve teklifimizi tabi ki yapıyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Amatörde yine özellikle yaşları 9-19 olan sporcularımızın Durugöl’e antrenman ve müsabakalara gelişlerinde ciddi bir ulaşım sorunu ortaya çıkıyor. Bu sorun size göre nasıl bertaraf edilebilinir?

Mustafa GENÇ: Ulaşım konusunda da bizim ulaşımla ilgili bir tasarrufumuz yok. Ama ne olur bunlar, belediyelerle istişareler yapılır, çünkü sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında gerek Büyükşehir Belediyemiz olsun, gerek o zaman Gülyalı hududuna girecek çünkü Turnasuyu’nu kapsayacak Gülyalı olur, Altınordu Belediyemiz olur, bu konuda mutlaka destek çıkacaktır. Çünkü burada ki top oynayan çocuklar bizim Ordu’muzun evlatları olacak. Yani profesyonel takımlarda olduğu gibi yani dışarıdan, yurt dışından başka yerden gelen bu ilin kaymağını yiyecek olan, yiyen sporcular değil. Bizim kendi çocuklarımız olacak tabi.

Şafak DELİÇAKAR: Atatürk Kapalı Spor Salonu da artık fiziki yeterliliğinin son demlerini yaşıyor. Buranın bakım, onarım, tadilat çalışmaları ne aşamada? İlerleyen yıllar için burası için neler düşünülüyor?

Mustafa GENÇ: 19 Eylül Stadyumunun da içinde olduğu bu kompleks şehir meydanı olacak. Yeşillendirme ve park yapılacak. Dolayısıyla burası stadyum yapıldıktan sonra yıkılması gündemde, yıkılacağı içinde biz büyük maliyetler gerektiren tamiratlardan kaçıyoruz. Ama mesela çatısının tamirini yaptık, içinin ve dışının boyamasını yaptık, işte valiliğimiz kanalı ile bütün giriş ve çıkışları, engellilerin kullanımına açtık.

Yani tamamen bir sosyal donatı çerçevesinde şu anda Atatürk Kapalı Spor Salonumuz hizmet veriyor. Ama daha ağır bir masraflara girmeyeceğiz. Çünkü yani neticede iki, üç yıl sonra burası park olacak. Zaten Ordu’ya Sporcu Fabrikası Yatırım programına girdi. İşte bunda da Büyükşehir Belediyemiz bize yer gösterecek. Muhtemelen 2017 yılı içinde bunun zemin etüdü, belki de temel ihalesi yapılıp, başlanmış olacak. Atatürk Kapalı Spor Salonu yıkılmadan o binanın da bitirilmesi gerekiyor. Onun içerisinde çok amaçlı spor salonu da yine basketbol, voleybol, hentbol orada devam edecek.

Bir avantajımızda şu, birçok okulumuzun bahçesine okul spor salonu açtık. İki bakanlık arasında da spor salonlarının ortak kullanımına yönelik bir protokol imzalandı. Bu çerçevede biz birçok okulumuzun salonunu özellikle okul spor faaliyetlerinde kullanırken onlara devrediyoruz. Buda bir nefes aldırıyor.   

Şafak DELİÇAKAR: Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü sayın Mustafa Genç, Ordu’da spor üzerine genç hayallerinizi ve projelerinizi haftanın röportajı sayfamızda bizlerle paylaştığınız için başta spor camiamız olmak üzere okurlarımız ve kamuoyu adına da teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyoruz.

Mustafa GENÇ: Sayın Deliçakar, bende başta sizi ve Ordu Yeni Haber ekibini burada ağırlamaktan oldukça memnun oldum. İnşallah başarıyı karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde birlikte yakalayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bende başta şahsınıza, gazeteniz ailesinin tüm sahip ve çalışanları ile bütün okurlarınıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Anahtar Kelimeler : TAM, TEŞEKKÜLLÜ, SPORCU, FABRİKASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız