HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Şubat 2022 Cuma Saat: 16:35

2022’İN İLK SEMİNERİ YAPILDI

Ordu Mali Müşavirler Odasında “ İNŞAAT İŞLERİNDE VERGİ ve MUHASEBE” Konulu Seminer Düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı, meslek mensupları ve stajyerler
2022’İN İLK SEMİNERİ YAPILDI

Ordu Mali Müşavirler Odasında “ İNŞAAT İŞLERİNDE VERGİ ve MUHASEBE” Konulu Seminer Düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN FİKİRLERİNİ HİÇ KİMSENİN YOK ETME ŞANSI YOKTUR

Seminerin Açış Konuşmasında Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz. Samsun Kurtuluş Savaşı Mücadelesinin ilk başladığı şehirdir. Meşalenin yakıldığı şehirdir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk’ü bir büst, bir fotoğraf karesi olarak düşünmek yanlıştır, bu ülkenin kurucu iradesini temsil ediyor. Bu saldırıyı yaparak onun düşüncelerini, onun fikirlerini hiç kimsenin yok etme şansı yoktur.

 

2022 yılı bilirkişi müracaatları başlamış olup, 28 Şubat’a kadar UYAP Bilirkişi sisteminden yapılması gerekmektedir. Bu tarihe kadar ilk defa müracaat edecekler ile mevcut bilirkişi listelerinde kayıtlı olanlar yenileme talebinde bulunacaklardır. Müracaatlarda temel eğitim katılım belgesi ve beş yıl fiilen mesleği icra etme şartı aranmaktadır. 28 Şubat’a kadar başvurular yapılmazsa ise Bilirkişilik hakkı düşmüş oluyor.

 

FİİLİ STOK SAYIM DENETİMLERİ BAŞLADI

Sayın Maliye Bakanımızın daha önce de açıkladığı üzere stokçuluk yapanlar ve fahiş fiyat artışları ile ilgili denetimler başlamıştır. Öncelikle Vergi Denetim Kurulu’nun olduğu illerde Vergi Müfettişleri sahaya indi, stok sayımı yapıyorlar, fiili ve kaydi envanter denetimi yapmaktalar. İş yerlerinin kayıtlarını kontrol ediyorlar, şu an belirli bölgelerde denetim yapılmakta olup denetimlerin bütün Anadolu ya yayılacağı ifade ediliyor. Kayıtdışılık ile mücadele için bu denetimleri doğru bir yöntemdir. Envanterde yer alan miktarlar ile defter kayıtları kıyaslanmakta, tespitlere göre de işletmelere gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır. İşletmelerin mutlaka dönem sonlarında fiili envanter sayımlarını yaparak meslek mensupların ile paylaşmaları kazançların buna göre tespit edilmesi sağlanmalıdır.

 

TÜKETİCİ VE ÜRETİCİ ENFLASYON ORANLARINDAKİ FARKLILIĞI İYİ ANALİZ ETMEK GEREKEMEKTEDİR

Değerli meslektaşlar enflasyon oranı açıklandı ve 2002 yılında bu yana son 20 yılın en yüksek enflasyon oranı gördük maalesef. Üretici açısından yüzde 93, tüketici açısından yüzde 48 olarak açıklanan enflasyon oranlarını iyi okumamız gerekmektedir. Şu an tüketicinin hissettiği oran yüzde 48 iken üreticiye yansıyan oran yüzde 93 olması sanayi işletmelerinin gelecek ekonomisi  açısından analiz edilmesi gerekmektedir. Sanayicinin üretim maliyetlerindeki doğalgaz, elektrik, su, personel ücretlerindeki yüksek artışlar sanayici açısından ağır bir tablo ortaya çıkarmıştır. Enflasyon gelir adaletsizliğini artırmakta, işletmelerin yatırım kararlarını olumsuz etkilemektedir.

 

Anahtar Kelimeler : 2022’İN, İLK, SEMİNERİ, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız