HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Mayıs 2022 Cuma Saat: 15:37

KOKARCA ZARARLISI TAKİPTE

Ülkemizde varlığı ilk defa 2018 yılında tespit edilen ve Ordu’da da görülen Kahverengi Kokarca’ya karşı tuzaklar asıldı. tahripkar ve istilacı bir tür olan Kahverengi kokarcanın başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şe
KOKARCA ZARARLISI TAKİPTE

Ülkemizde varlığı ilk defa 2018 yılında tespit edilen ve Ordu’da da görülen Kahverengi Kokarca’ya karşı tuzaklar asıldı.

tahripkar ve istilacı bir tür olan Kahverengi kokarcanın başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar verdiği açıklandı.

Kahverengi Kokarcanın kışı ergin halde çoğunlukla ev, ahır, depo gibi kapalı mekanların korunaklı kısımlarında geçirdiği belirtilirken, kışlayan erginler ortalama sıcaklığın 17 C° ye ulaştığında kışladığı yerlerden çıkarak 2-3 hafta beslenip yumurta koymaya başladığı kaydedildi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, Ordu’da çok yoğun bir şekilde görülmeyen bu zararlıyı takip etmek, popülasyon yoğunluğunu ve dağılımını belirlemek için, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde il genelinde toplamda 27 noktada Feromon tuzaklar asılmıştır. Tuzakların asıldığı Mayıs ayından itibaren her hafta kontrolü yapılarak bulaşma olup olmadığı takip edilecek.

Zararlı ile mekanik ve kimyasal mücadele metodlarının da mevcut olduğu belirten açıklamada konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin İl / İlçe müdürlükleri ziyaret etmeleri de istendi.

 

Anahtar Kelimeler : KOKARCA, ZARARLISI, TAKİPTE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız