HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2022 Salı Saat: 14:48

ÇELEBİ; “GURBETÇİ MEMLEKETİNE GİDEMİYOR”

Almanya’da yaşayan Ordu’lu araştırmacı gazeteci Savaş Çelebi, Kurban Bayramı öncesinde gurbetçi vatandaşlarla gerçekleştirdiği röportajlar sonucu yaptığı açıklamada gurbetçilerin memleketlerine gidemediklerini ve gitme konusunda zo
ÇELEBİ; “GURBETÇİ MEMLEKETİNE GİDEMİYOR”

Almanya’da yaşayan Ordu’lu araştırmacı gazeteci Savaş Çelebi, Kurban Bayramı öncesinde gurbetçi vatandaşlarla gerçekleştirdiği röportajlar sonucu yaptığı açıklamada gurbetçilerin memleketlerine gidemediklerini ve gitme konusunda zorlandıklarını belirtti.

Çelebi, yaptığı açıklamada; “Avrupa’nın dört bir köşesinde yaşayan Avrupalı Türklerde izin sezonu başladı. Bölge bölge 6. Ayda başlayıp 9. Aya kadar devam eden bu izin sezonu daha önceki yıllara nazaran daha zorlu geçiyor.

Pandemi  nedeniyle duran uçuşların ardından Almanya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde havaalanında çalışan işçilere kendi isteklerine bağlı olarak tazminat karşılığında işten ayrılmış olmaları nedeniyle havaalanlarında büyük sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

Havaalanlarında ki sorunlar ve bilet fiyatlarına da dikkat çeken Çelebi, şöyle devam etti; “Personel yetersizliğine bağlı olarak birçok uçuşların iptali, gerçekleşen uçuşlarda yolcuların bavullarının havaalanlarında günlerce kalması ve beraberinde birçok sorunlar yaşanıyor. Bir de buna kişi başı 250-300 olan bilet fiyatlarının 500-700 Euro’lara kadar yükselmesi eklendiğinde, vatandaşlarımız ülkelerine gelmekte oldukça zorlanıyor. 

Bilet fiyatlarının 2 katını aşması nedeniyle  vatandaşımız araçlarıyla birçok zahmete katlanarak 25-50 arasında yolculuk yapıp hasret kaldıkları vatanlarına gelerek aile ziyaretlerinde bulunuyorlar. 11 ay boyunca çalışarak bu anı bekleyen Avrupalı Türkler. Almanya, Avusturya, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan, Bulgaristan veya Yunanistan olmak üzere birçok ülke topraklarını büyük bir sabırla aşarak Türkiye’ye geliyor” diye konuştu.

Gurbetçilerin ülke ekonomisine katkılarına da parmak basan Çelebi; “Çoğu zaman ay yıldızlı bayrağı görüp gözyaşlarına sel olan, kimi zaman toprağımı öpen içindeki vatan sevgisi ve özlemi her geçen gün daha da büyüyen vatandaşlarımız ülke ekonomisine de çok büyük katkıda bulunuyorlar.

Bu yıl içerisinde 1 milyona yakın aracın ülkemize gireceği tahmin ediliyor. Gelen her araç en az 5 bin Euro’yu ülkemizde bırakıyor. Ancak ülkemize giriş yapan vatandaşlarımızın bir isyanı var. “Onca ülkeden geçiyoruz ve her ülkede giriş ve çıkış olmak üzere 2 şer defa gümrük kontrolüne giriyoruz.

Kendi ülkemize geldiğimizde ise çoğu zaman gümrük memurlarımızın kaba tavırları bizleri çok üzüyor. Zaten saatlerce yollarda perişan oluyoruz yorgun bitkin halde ülkemize geliyoruz ama beklediğimiz güler yüz ve yardımcı olmak yerine neden tepki ve işimizi zorlaştırıyorlar lütfen yetkililerden bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kendi evimize girerken bizi kırmak yerine yüzümüzü güldürsünler” diyorlar

Almanya havaalanlarında yaşanan işçi sıkıntısı nedeniyle yolcular perişan oldu. Çok sayıda uçuşlar iptal olurken gerçekleşen uçuşlar sonrasında yolcuların bavulları havaalanlarında kaldı. Bu nedenle Alanya Ağustos ayında işe başlamış olmaları şartıyla Türkiye’den 2 bin işçi talebinde bulundu” şeklinde konuştu.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız