HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Ağustos 2022 Perşembe Saat: 11:32

SUSUZ KALAN CAN DOSTLARA SU BIRAKILDI

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaz ayının sıcak günlerinde susuz kalan sokak hayvanları için şehrin belli noktalarına kaplarla su bıraktı.
SUSUZ KALAN CAN DOSTLARA SU BIRAKILDI

 

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaz ayının sıcak günlerinde susuz kalan sokak hayvanları için şehrin belli noktalarına kaplarla su bıraktı.

Yanına aldıkları su kapları ile sokak hayvanlarının konuşlandığı cadde ve sokaklara giden Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri suları sokak hayvanlarının önüne bıraktılar. Yaz sıcağında susuzluktan halsiz oldukları anlaşılan sokak hayvanlarının kendilerine getirilen suları hemen içtikleri gözlendi.

Belediye ekiplerinin bu uygulamasını şehir esnafı da takdirle karşıladı. Bazı esnafların da belediye görevlileri haricinde iş yerlerinin önüne su bıraktıkları gözlendi.

 

BİR KAP SU SOKAK HAYVANLARIN YAŞAMI İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP”

 

Sokak hayvanlarına yönelik birçok örnek uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, “Sıcak yaz günlerinde doğadaki canlılar için seferber olduk. Daha önce şehrin birçok noktasına beslenme noktaları yerleştirmiştik. Şimdi de sokak hayvanlarının ve doğadaki canlıların su ihtiyacını gidermek için çalışma başlattık. Doğaya ve çevreye değer veren sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden ekiplerimiz hava sıcaklıklarının artmasından dolayı su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için şehirdeki park ve yeşil alanlara yerleştirilen beslenme noktalarına su bırakıyor. Periyodik olarak bu çalışmalar tekrarlanırken  bırakılan su kapları sayesinde sokak hayvanları su ihtiyacını gideriyoruz. Aşırı sıcaklıkların yaşandığı bu günlerde bina, müstakil ev ve site gibi ikamet edilen hanelerin kapı girişlerine koyulacak bir kap suyun hayvanların yaşamı için hayati öneme sahip olduğunu da önemle söylemek isterim.” dedi.

 

“HER ŞEYİ BELEDİYEDEN BEKLEMEMEK LAZIM”

 

Sokak hayvanlarına su bırakma uygulamasının çok güzel bir uygulama olarak düşündüğünü belirten boyacı esnaflarından Hasan Ergün,  “Sokak hayvanları bizim can dostlarımız. Biz insanlar olarak susadığımızda istediğimiz yerden suyumuzu alabiliyoruz, yemeğimizi yiyebiliyoruz ama hayvanlar bu sıcakta bu nemli ortamda güneşin alnında su bulamıyorlar, sıcakta bir yemek de bulamıyorlar. Biz de insanlar olarak burada bu hayvanlara yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize, olmalıyız da zaten çünkü herkes işyerinin önüne, evinin önüne bir kap evinden artık olan yemekler veya bir kap su koyabilirler. Elimizi bizim de hayvanlar için can dostlarımız için taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyorum sadece bunu belediye görevlileri veya kamu görevlileri adına değil de biz vatandaş olarak elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor.” dedi.

 

“VATANDAŞ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALIYIZ”

 

Esnaflardan Gülhan Bağana’ da, “Sokak hayvanlarının ağzı var dili yok. Sadece belediyelerden bunu beklemeyelim. Üstümüze düşeni vatandaş olarak yapalım, herkes kendine göre olduğu yerin muhtarı olsun, belediye başkanı olsun hayvanlar için ne yapabiliriz diye düşünsün. Sessiz ağzı olmayan dili olmayan hayvanlar için bir şey yapsın. İnsanlar ne istediğini biliyor ama hayvanlar bilmiyor her şeyi belediyeden beklemeyelim bunları vatandaş olarak biz üzerimize düşeni yapalım. Vatandaşlar ne yapsınlar; mümkün olduğu kadar özellikle sokağa su koysunlar, bir dondurma kabı atığı olabilir, kullanmadığı herhangi bir şey için de geçerli, bir su koyabilirler. Evde fazlalık yemeklerini bir kaba koyup sokağa koyabilirler.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : SUSUZ, KALAN, CAN, DOSTLARA, SU, BIRAKILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız