HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Eylül 2022 Çarşamba Saat: 15:09

ORDU’YA 2 BİN 50 KONUT YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Sosyal Konut Projesi kapsamında Ordu’da 9 ilçede 2 Bin 50 konut yapılacağı açıklandı.
ORDU’YA 2 BİN 50 KONUT YAPILACAK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Sosyal Konut Projesi kapsamında Ordu’da 9 ilçede 2 Bin 50 konut yapılacağı açıklandı.

Ordu’nun 9 ilçesine yapılacak konut sayısı ise şöyle:

Altınordu 1111

Ünye 300

Fatsa 200

Akkuş 59

Gölköy 100

Gürgentepe 47

Mesudiye 100

Çamaş 80

Çaybaşı 53

Bu arada TOKİ sosyal konut projesi başvurusu, proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile gerçekleştirilmeye başlandı. TOKİ konutu projesi başvurusu 14 Eylül ile 31 Ekim arasında kabul edilecek, e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek. İlk hafta yoğunluğu önlemek adına başvurular T.C. kimlik numarası son hanesine göre yapılacak. TOKİ başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi.

Adı “İlk Evim, İlk İş Yerim” olarak belirlenen kampanyaya başvurular, dün itibariyle proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak. Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra “konut belirleme kurası” ile belirlenecek ve başvuru bedeli 500 lira olacak.

Başvurusu toplanacak konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve şerefiyeli satış fiyatları, ihalesi yapıldıktan sonra belirlenecek. Konutların satışı, yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibarıyla başlayacak şekilde yapılacak.

Başvurular “Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri”, “En az yüzde 40 engelli vatandaşlar”, “emekliler”, “18-30 yaş arasındaki gençler” ve “Diğer alıcı adayları” olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek. Yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

Anahtar Kelimeler : ORDU’YA, 2, BİN, 50, KONUT, YAPILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız