HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Ocak 2017 Çarşamba Saat: 09:21

Yılmaz: İşimiz gücümüz ORDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile gazetemiz Editörü Şafak Deliçakar çok özel röportaj gerçekleşti. “Doğduğum, büyüdüğüm, siyasete başladığım, kısaca hayatım Ordu! Belediyemizin sloganı gibi aslında “İşi
Yılmaz: İşimiz gücümüz ORDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile gazetemiz Editörü Şafak Deliçakar çok özel röportaj gerçekleşti.

“Doğduğum, büyüdüğüm, siyasete başladığım, kısaca hayatım Ordu! Belediyemizin sloganı gibi aslında “İşimiz Gücümüz Ordu” diye başlayan Başkan Yılmaz, ölmeden önce cennete girmek isteyenlerin Ordu’ya gelmesini istedi.

Ordu’da şu anda tamamlanan, planlanan ve devam eden projeler hakkında okuyucularımıza bilgiler veren Başkan Yılmaz, yıllardır yatırım ve gelişim konusunda bir türlü kabuk değiştiremeyen Ordu ili belediyecilik alanında özel açıklamalar yaptı.

Hep zor görevlere talip olduğunu ve bu görevlerden de alnının akıyla çıkmayı başardığını ifade eden Başkan Yılmaz ile yaptığımız çok özel röportaj:

Şafak DELİÇAKAR:  Denizle iç içe girmiş yemyeşil koyları, sahil kasabaları, yaylaları ile eşsiz güzellikler kenti Ordu… Sayın Başkanım Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak Enver Yılmaz Ordu ilini nasıl tanımlar?

Enver YILMAZ: Sizin de sorunuzda belirttiğiniz gibi Ordu ilimiz, yeşili ve mavisi, oksijen deposu yaylaları ile Karadeniz’in bir incisi, her açıdan cenneti andıran bir il. Dünyadaki yalancı cennet diyebiliriz. Veyahut cennetin tarif edildiği yerler, Ordu’da mevcut diyebiliriz. Doğduğum, büyüdüğüm, siyasete başladığım, kısaca hayatım Ordu! Belediyemizin sloganı gibi aslında “İşimiz Gücümüz Ordu”. Türkiye’nin en küçük büyükşehri ancak ilklerin şehri Ordu, Türkiye’nin ve dünyanın en fazla fındık üreten ili. Türkiye’de bal ve kivi üretiminde lider bir il. Avrupa’nın ve Türkiye’nin denize dolgu ilk havalimanı da ilimizde. 66 km uzunluğuyla Türkiye’nin en fazla tünellere sahip ili. Türkiye’nin en fazla kadınlar plajının olduğu, denize en yakın kayak tesisinin bulunduğu, 4 mavi bayraklı plaja sahip bir il. Karadeniz’de güzellik namına ne var ise fazlasıyla Ordu’da mevcut. Hem daha bakir hem de daha güzel. Arap gazetecilerin Ordu’yu en iyi anlatan sözleri var; “Ölmeden önce cennete girmek istiyorsanız Ordu’ya gelin.”

 

 

ŞAFAK DELİÇAKAR-: Adaletin kefesinde genç bir hakim ve akabinde avukatlık mesleği icra ederken, birden siyaset dediniz. Siyasete atılmanızda ki en önemli karar ve etken ne idi?

 

Enver YILMAZ: Evet güzel bir soru… Çok genç yaşta rahmetli babamın isteğiyle Hakim oldum. İki yıllık Hakimlikten sonra ise tekrar Avukatlık mesleğine dönüş yaptık.  Siyaset ise bizim halka hizmet etmemizi sağlayan en önemli etken.

Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığımız döneminde yaşanan  28 Şubat darbesi ülkede adeta deprem etkisi yapmıştı. Bu darbe milletin üzerinden silindir gibi geçmiş ve siyasi yaşamı allak bullak etmişti. Sonunda ise Refah  Partisi kapatılmıştı. Kapatılan partinin mensupları olarak, yeni kurulmuş olan Fazilet Partisine katıldık ve Fazilet Partisi İl Başkanı oldum. Daha sonrasında ise AK Parti’mizin kurucu İl Başkanlığı, Milletvekilliği ve şimdi ise Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasi hayatıma devam ediyorum. Özellikle 28 Şubat'ta milli iradeye yönelik yapılan bu darbe siyasi hayatımızın yönünü belirlemede etkili oldu. Çünkü Türkiye’de ne zaman işler yolunda gitse, gizli bir el Türkiye’yi kaosa sürüklüyor ve Milli İradeyi yok sayıyordu. İşte o gün bu karanlık ellerle mücadele etmek için siyasette daha aktif olarak yer almam gerektiğini anladım. O günden bu yana da memleketimiz ve ülkemiz için Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte bu yolda mücadele ediyoruz.

 

Şafak DELİÇAKAR: Bunca yıllık siyaset hayatınızda hatta bir dönem de İstanbul milletvekilliği yaptığınız sürede keşke şunu da yapabilsem veya yapmasaydım dediğiniz bir düşünceniz oldu mu?

 

Enver YILMAZ: Siyasi hayatım boyunca hiç keşkelerim olmadı. Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan bize hangi görevi uygun gördüyse eksiksiz yerine getirmeye çalıştık. Kurucu il başkanı olduğumuzda da, Ordu Milletvekili olduğumuzda da, İstanbul Milletvekili olduğumuzda da bu böyleydi. Şimdi de aynı çizgide devam ediyoruz.

 

Şafak DELİÇAKAR: 3 dönem milletvekilliği, şu an ise Büyükşehir Belediye Başkanısınız. Milletvekili Enver Yılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı tarif edermisiniz?

 

Enver YILMAZ: Milletvekilliği görevinde daha çok parlemento ağırlıklı bir çalışma var. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuzda ise halkla 24 saat iç içe olmak zorundasınız. Yol, su, yatırımlarla birebir ilgilenirken, vatandaşlarında sorunlarına anında çözüm bulmanız gerekiyor. Hiç unutmam geçenlerde bir teyze belediyeye geldi. Ben yol, su veya başka bir şeyle ilgili bir talebi olduğunu düşünmüştüm. Ancak o teyze cebinden bir büyükbaş hayvan resmi çıkardı ve bulması için yardımcı olmamızı istedi. Yani vatandaş ne sorunu olursa olsun belediye başkanıyla paylaşmak istiyor. Bu olay beni çok etkiledi. Bu yüzden de daha çok vatandaşa dokunmak için ayda en az 15 ilçeyi ziyaret ediyoruz. Her gün bir ilçeye zaman ayırdığınızda ayın yarısında makama gelemiyorsunuz. Bazı vatandaşlarımız belediyeye geldiklerinde bizi yerimizde bulamadığından şikayet ediyor.  Haliyle 15 gün farklı bir ilçede olduğunuzda belediyede olamıyorsunuz. Yerinde görmeden, inceleme yapmadan masa başından 19 ilçeyi yönetemezsiniz. Bu yüzden de sürekli arazideyiz ve sürekli Ordu’nun sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.

 

Şafak DELİÇAKAR: Belediye Başkanı olmadan önce Ordu Belediyesi ve 19 ilçe belediyesinin gözlemlediğiniz eksiklikleri ve siz Belediye Başkanı olduktan sonra ki eksiklikler nelerdir?

 

Enver YILMAZ: 30 Mart seçimleri öncesi il genelinde Ordu’nun en önemli sorunları nedir? Diye bir anket gerçekleştirdik. Burada birinci yol çıkarken, ikinci olarak ise su sorunu ortaya çıktı. Göreve gelir gelmez bu iki konuya yoğunlaştık. Şu anda Ordu il genelinde 1300 km sıcak asfalt döküyoruz. Bunun yanında sathi asfalt, beton yollar ve ilçe belediyelerimizinde asfalt çalışmaları var. Su sorunuyla ilgili olarakta Ordu il genelinde çok yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Düşünebiliyor musunuz Altınordu ilçesinin altyapısı 18 bin nüfusa göre planlanmıştı. Şu an tam 101 km’lik hatla altyapıyı yeniden düzenliyoruz. Biz göreve gelmeden öncede belediyecilik anlamında Ordu’nun sorunlarını bildiğimiz için, göreve geldiğimizde sorunlara anında müdahale etmek için çalışmalarımızı başlattık. İnşallah 2018 yılında Ordu’da, yol su diye bir sorun kalmayacak.

 

 

Şafak DELİÇAKAR: Enver Yılmaz’ın siyasi hayatında eşiniz Yeter hanımın durduğu yeri tarif eder misiniz? Size en çok hangi konularda destek olmakta?

 

Enver YILMAZ: Eşim Yeter hanım siyasi hayatımda en büyük desteğim. Siyasi hayatımızın bize verdiği o yoğunlukta iki çocuğuma bazen anne bazen ise baba oldu. Ben kızımı doğduktan bir gün sonra görebildim. Bu bakımdan eşimin siyasi hayatımdaki yeri çok ayrıdır.

 

 

Şafak DELİÇAKAR: Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, teknoloji ve dinamik yaşam kavramı ile hızla gelişen günümüz dünyasında yol ve su sorunu çözülmüş, yaşanılabilir alanlarla donatılmış bir kent inşa etme yolunda hızla ilerliyorsunuz. Bu bağlamda tamamlanan, planlanan ve devam eden projeleriniz hakkında okuyucularımıza bilgi verebilir misiniz?

Enver YILMAZ: Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni kurulan belediyeler içerisinde kurumsal yapılanmasını en hızlı şekilde tamamlayan bir belediye olarak iki yılda büyük projelere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. İki yılda 105 tamamlanan, 90 devam eden ve 32 planlanan projemizle Ordu’nun 19 ilçesini adeta şantiyeye çevirdik. Türkiye’nin 752 km ile en büyük sıcak asfalt yol projesini başlattık. Belediye imkânlarıyla bunu 1300 km’ye çıkaracağız. Dünyanın en tatlı projesi Fındık Çikolata Parkı’nı Ordu’ya kazandırıyoruz. Karadeniz’de 4 mavi bayraklı tek iliz. Karadeniz’de 3 kadınlar plajı bulunan tek il olduk. Kent meydanları, sosyal tesisler, su alanında yaptığımız yatırımlar ile Ordu’yu 2023 hedeflerimize hazırlıyoruz. Biz 2017 yılında marka şehir Ordu’yu dünyaya tanıtacağız, hedefimiz bu. Ordu’yu marka şehir haline getirecek bazı projeler ise şunlar;

ÜNYE KONTEYNER LİMANI

Ünye Konteyner Limanı, tüm Karadeniz bölgesini etkileyecek ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek bir yatırım ve işletme anlayışı ile tasarlanmıştır. Çalışmalara, toplam 3000 metrelik yeni dalgakıran inşası ile başlanacak ve 500.000 metre kareye ulaşacak terminal stok sahasında kaya dolgusuna geçilecektir.

I. Etapta 1150 metre uzunluk ve 14 metre derinlikte, II. Etapta ise ilave olarak 700 metre uzunluk ve 18 metre derinlikte, tam donanımlı toplam 1850 metrelik rıhtımları ile Ünye Konteyner Limanı, Karadeniz’in en büyüğü olacaktır. III. Etapta ise dalgakıranın iç kısmında, 1150 metre uzunluk ve 22 metre derinlikte ayrı bir rıhtım imkânı sağlanacak ve özel deniz vasıtaları, petrol platformları, proje yükleri taşıyan özel gemileri, yarı batmalı platformlar gibi derin su ihtiyacı olan deniz vasıtalarına hizmet verebilecektir.

Deniz dibi taramasından mümkün olduğunca kaçınılarak mevcut eski dalgakıranın dış dolgusundan azami istifade sağlanacak ve 14 metre derinliğe kadar doldurularak ön tarafına kazıklı rıhtım çekilecektir. Rıhtımlar daha ilerde devreye alınacak vinç hareket sahaları ve transfer yolları için geliştirilecektir.

Yaklaşık 1,8 kilometrekarelik yeni alanda mükemmel alt yapısı, modern elleçleme ekipmanları ve çağdaş terminal yönetimi anlayışı ile bu yeni liman, Türkiye’nin yanı sıra bölge ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecektir.

Ünye Konteyner Limanı’nın teorik kapasitesi yılda bir buçuk milyon TEU olacaktır. Terminalin daha da etkili kullanımı ile yeni yatırım yapmadan bu kapasite 2.200.000 TEU’ya çıkabilecektir.

I. Etapta, A rıhtımında 6 adet, 40 metrede 50 ton STS vinci, II. Etapta 12 âdete çıkarılacak ve ayrıca C rıhtımına 5 adet 50 metrede 50 tonluk vincin yerleştirilmesi ile STS vinçlerinin sayısı 17 ye ulaşacaktır. III. Etapta ayrıca Ro-Ro iskelesi, Kurvaziyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, pilotaj ve liman idareleri, römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan işletmeler için ayrıca 1050 metre rıhtımlar ve ilgili tesisler bulunacaktır.

Terminalde kapalı alan olarak 18.000 m. kare CFS binaları bulunacak ve bunun 6.000 m. karesi soğuk depo olarak hizmet verecektir. Ünye limanı konteyner içini doldurma, boşaltma ve ardiye hizmetinde bölgeye canlılık getirecektir.

Ünye liman kompleksi birbirinden bağımsız üç ayrı rıhtım bölgesine ayrı yollarla gidilen bir anlayışla inşa edilecektir. Etaplara ve gelişen ticari şartlara göre yapılacak tevsi işlerinin, diğer rıhtımları etkilemesi engellenmiş olacaktır.

Ünye konteyner limanı, bölgenin makûs talihini değiştirecek ve Türkiye’yi tüm Karadeniz’de lider hale getirecektir.

ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİ

Toplam 652 dönüm alanı kapsayan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 5. büyük kayak tesisi olacaktır. Dağ evi mimarisine sahip tesis; teknik altyapı binası, konuk evleri, ticaret merkezleri, günübirlik konaklama merkezleri ve 150 araçlık otoparktan oluşmaktadır. Projede toplam 1390 m² günübirlik tesis alanları ve 1.179 m² konuk evi ile ziyaretçilere hem vakit geçirebilecekleri hem de konaklama imkânı sağlayabilecekleri alanlar yer almaktadır. Bunun yanı sıra ziyaretçiler 1.231 m² ticari birimlerden oluşan alanlar sayesinde tesis içi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir. %85'i tamamlanan projenin bitiminde kayak sporuna ait yaklaşık 4.600 m. uzunluğunda ve 36 m. genişliğinde parkur bulunacaktır.

2000 m. rakımlı alana konumlanan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde 1200 kişi/saat kapasiteli 1102 m. uzunluğunda ve 1500 kişi/saat kapasiteli 1200 m. uzunluğunda 2 telesiyej hattı ve bulunmaktadır.

Günlük 1500 kişi kapasiteli olarak projelendirilen tesisin denize uzaklığı 60 km, havalimanına uzaklığı ise 76 km’dir. Yeni yapılan Ordu-Giresun havalimanın da etkisiyle proje tamamlandıktan sonra kış turizmine yönelik ciddi bir artış hedeflenmiştir.

Tamamlandığında 7 adet tesis binası, 2 adet telesiyej hattı, yaklaşık 5 km. pist uzunluğu ve 36 metre parkur genişliği ile bölge turizmine ve istihdamına hizmet vermesi planlanmaktadır.

ORDU MELET IRMAĞI VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM PROJESİ

Proje ile gelişmekte olan Ordu kentinin melet ırmağı ile ayrılan batı ve doğu bölgelerini birleştirecek bir çekim merkezi oluşturmak amaçlanmıştır. Ordu kenti lineer gelişen ancak tek merkezli bir kıyı kentidir. Merkezdeki yapı ve ulaşım yoğunluğunun kent bütününe sağlıklı bir şekilde dağılımını sağlayacak alt merkezlere gereksinim duyulmaktadır. Melet Irmağı ve çevresi kentsel tasarım projesi Ordu ilinin dengeli gelişimi için önem arz eden öncü projesidir.

Proje konsepti kıyı ile kent çeperleri arasındaki ekolojik koridoru vurgulayarak, bu koridora entegre çok amaçlı turizm ve rekreasyon aksının oluşturulması üzerine kurgulanmıştır. Bu aks üzerinde sırasıyla, otel, marina, kültür merkezi, amfi tiyatro, ticaret birimleri, aquapark, çocuk köyü bulunmaktadır.

Proje alanının Karadeniz kıyısı bölgesinde, Melet ırmağı ile Karadeniz birleşim noktasında dalgakıran ve mendirekler yardımı ile bir iç deniz bölgesi oluşturup bu bölge içerisinde Marina-Otel-Kültür merkezi –kent ölçeğinde açık gösteri alanı ve ticari birimlerden oluşan bir çekim alanı önerilmiş, doğu ve batı yakaları arasındaki kesintisiz yaya akışı yaya köprüleri ile desteklenmiştir. Irmak boyunca, ilerleyen ikinci bölgesinde her kesime hitap edecek bölgesel bir rekreasyon alanı fonksiyonları (aquapark, çocuk köyü, koşu parkuru, eğlence parkı, spor alanları vb.) ile proje zenginleştirilmiştir.

ÇİKOLATA PARK

Fındık ve Çikolata Park Projesi, bir tema park projesi olup Türkiye ve Dünya’da butik çikolataya olan artan trendin bir yansıması olarak, fındığın katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi fikrinden ortaya çıkmış ve tüm ülkeye örnek olabilecek şekilde tasarlanmış prestij bir projedir.

Türkiye’de kişi başına çikolatalı mamuller tüketiminin oldukça düşük olduğu (yıllık ortalama 2,5 kg.) bilinmekle birlikte, son yıllarda tüketimin artmakta olduğu görülmektedir. Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olması nedeniyle, çikolata tüketiminde gelecek yıllarda düzenli artışlar olması beklenmektedir. Yaklaşık 6 milyon tonluk tüketim hacmi ve 54 milyarlık cirosu ile çikolata pazarı, Türkiye'de hızlı bir şekilde büyümeye devam ederken, sektörün en hızlı büyüme potansiyeline sahip alanlarından birinin de çikolata meraklılarının özel olarak tercih ettiği, el yapımı butik çikolatalar olduğu görülmektedir.

Ordu Çikolata Parkı projesi, Türkiye’de ilk ve tek çikolata parkı olma özelliğini taşımaktadır. Bu proje ile bölge ekonomisi bir canlılık kazanacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan bu projede amaç fındık, çikolata ve destekleyici ürünler sektörlerine dönük katma değer yaratılmasıdır. Bu ana temel amacın alt eksenlerinde ise şu özel amaçlar yatmaktadır:

• Ordu-Giresun’daki fındık üretim potansiyelini değerlendirmek.

• Fındığı katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek.

• Bölgeye özgü butik çikolata markaları oluşturmak.

• Hedef pazarlara yönelik ürünlerin geliştirileceği Yeni Ürün Geliştirme Merkezi (Ar-Ge) kurmak.

• Türkiye’nin el yapımı çikolata eğitimleri ve workshopları merkezi olmak.

• Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere fındığı ve butik çikolatayı yerelde çeşitlendirilmiş ürünlere dönüştürerek tanıtmak.

• "Butik Çikolata" yanında yöresel diğer ürünlerin tanıtılmasını sağlamak.

• Yeni iş ve istihdam alanları oluşturmak.

• Bölge turizminin gelişmesine katkı sağlamak.

Anahtar Kelimeler : Yılmaz:, İşimiz, gücümüz, ORDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız