HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Ekim 2022 Çarşamba Saat: 15:39

“AMACIMIZ SANATLARIMIZI YAŞATMAK VE TANITMAK”

"Kuşaktan Kuşağa Projesi", Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinde hayata geçirildi.
“AMACIMIZ SANATLARIMIZI YAŞATMAK VE TANITMAK”

"Kuşaktan Kuşağa Projesi", Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinde hayata geçirildi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Ordu Milli Eğitim İl Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen "Kuşaktan Kuşağa" projesi kapsamında Gölköy'de "Kolan ve Şal Dokumacılığı", Gürgentepe'de ise "Halı Dokumacılığı" atölyeleri açılışı yapıldı. Ordu Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kuşaktan Kuşağa Projesi" ile unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırıp maddi ve manevi anlamda hak ettiği değeri bulmalarını sağlamak; ayrıca kadın istihdamını arttırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak amaçlanıyor.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP)'nın destekleriyle hayata geçirilen Kuşaktan Kuşağa Projesi kapsamında ilk olarak Gürgentepe ilçesinde"Halı Dokumacılığı" atölyesinin açılışı yapıldı. Kuşaktan Kuşağa Projesi kapsamında daha sonra Gölköy ilçesinde "Kolan ve Şal Dokumacılığı" atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Gölköy Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan, Müdür Vekili Olgun Küçük, Gölköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Özgür Devrim Çelenk, Şube Müdürü Ramazan Töngel, Ordu Milli Eğitim İl Müdürlüğü ARGE ekibinden görevli öğretmenler ve davetliler katıldı.

Geleneksel Anadolu kültürünün önemli öğelerinden birisi olan halı kilim dokumacılığının yaygınlaşması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen Müdür Vekili Olgun Küçük, "Amacımız, bölgemizde büyük önem ve değere sahip olan geleneksel dokuma sanatlarımızı yaşatmak ve tanıtmaktır.  Kursiyerlerimiz el emeği göz nuru kolanları, şalları ve halıları  dokurken hem unutulmaya yüz tutmuş bu güzel sanatı tekrar yaşatacaklar hem de kendilerine sosyal bir ortam sağlayıp birlik ve beraberlik içinde bu sanatı öğreneceklerdir. Kültürümüze, değerlerimize sahip çıkma konusunda duyarlılık gösteren kursiyerlerimize teşekkür ediyor; hayırlı ve başarılı çalışmalar diliyorum." dedi.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız