HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Aralık 2022 Cuma Saat: 13:57

“KÜTÜPHANELERİN HAYATIMIZDAKİ YERİ VAZGEÇİLMEZDİR”

Okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, Kültür ve
“KÜTÜPHANELERİN HAYATIMIZDAKİ YERİ VAZGEÇİLMEZDİR”

Proje kapsamında, Ordu genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kütüphanesi olmayan okullar da yeni kütüphaneler inşa edilerek ve mevcut kütüphaneleri zenginleştirilerek son bir yılda 200 olan kütüphane sayı 395'e, 299 bin 017 olan kitap sayısı ise 1 milyon 324 bin 133'e çıktı.

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" ile kütüphanelerin geçirdiği dönüşüm ve kitap sayılarındaki artış ile kütüphaneler, eğitimin ve okulların kalbi haline gelerek çocuklara birer yaşam alanı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının, Ordu Valiliğinin ve hayırseverlerin de katkılarıyla 1 milyon 025 bin 116 yeni kitap, kütüphanelerde öğrencilerle buluşturuldu. Öğrenci başına düşen kitap sayısı; yaklaşık 3'ten 12'ye çıkarılmış oldu. 

Gelecek nesillere tertemiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakmak, yaşanılabilir bir dünyanın önde gelen mimarları arasında yer almak, sıfır atığın yaygınlaştırılması ve yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi amacıyla başlatılan "81 İlde Sıfır Atık Projesi" kapsamında okullarımızda kullanılmayan atık malzemeler değerlendirilerek Ordu’da 31 "Sıfır Atık Kütüphane" kazandırıldı. 

Bu vesileyle, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Dünya ne kadar değişirse değişsin, kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Kütüphaneler bilgiyi bulma ve analiz etmede, öğrenmeye açık ve özgüvenli insanlar olmada çocuklarımıza ve gençlerimize büyük katkı sağlamaktadır. Kitap okuyan, kütüphaneye gitme alışkanlığını hayatının bir parçası haline getiren öğrencilerimizin her alanda daha başarılı olduklarını onlara anlatarak ve bu sayımızı her geçen gün daha da artırarak araştıran, okuyan, üreten bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ayrıca; çocuklarımızı erken yaşta kütüphanelerle ve kütüphanelerin kalbi kitaplarla tanıştırmanın önemini biliyor, bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz diyerek düşüncelerini dile getiren Müdür Vargeloğlu, "Okullarda kütüphanelerle tanışan ve kütüphanenin kapısından giren her öğrencimiz, kitabı görerek ve kitap kokusunu duyarak kitap okuma alışkanlığının yanında aynı zamanda kütüphane görgüsünü de kazanıyor. Projenin hayata geçirilmesinde bizlere her türlü desteği sağlayan başta Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e, Valimiz Sayın Tuncay Sonel'e, Hayırseverlerimize, İlçe Millî Eğitim Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, öğretmenlerimize ve süreci başarı ile yürüten tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız