HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Şubat 2023 Pazartesi Saat: 14:53

“ÜNİVERSİTELER KAPATILAMAZ”

Eğitim Sen Ordu Şube Yürütme Kurulu, deprem nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçilmesine karşı olduklarını belirttiler.
“ÜNİVERSİTELER KAPATILAMAZ”

Eğitim Sen Ordu Şube Yürütme Kurulu, deprem nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçilmesine karşı olduklarını belirttiler.

Bu yıl üniversiteden mezun olacak gençler yalnızca 1,5 yıl yüz yüze eğitim görmüş olacaklar ki bu, bir kuşağı kaybetmek anlamına gelir denilen açıklamada “Üniversiteler ve okullar sadece eğitim görülen yerler değil aynı zamanda sosyal ve duygusal ihtiyaçların giderildiği yerlerdir” denildi.

Travma sonrası stres bozukluğunun sağaltımında eğitim kurumlarının açık tutulması son derece önemli olduğunu belirten Yürütme Kurulu yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı: 

“Hayatın bir an önce normalleştirilmesi yönünde; gerekli tüm önlemleri alarak okulları ve üniversiteleri açık tutmaktır.

Belki Bölgedeki Üniversiteler online eğitim kapsamına alınabilir,  deprem bölgesi dışından deprem bölgesindeki Üniversitelerde öğrenim görenler ailelerinin bulunduğu yerlerde misafir öğrenci olarak eğitime devam edebilirler.

Üniversiteleri kapatarak,  yurtları zorla boşaltarak,  depremzedelerin konuk edilmesi yerine oteller, turizm işletmeleri, kurumların misafir haneleri konaklama ve barınmaya uygun hale getirilmelidir.

Bu illerdeki orta ve ilköğretim öğrencileri için tek katlı (çadır, konteynır) okullarda bölgede psiko sosyal eğitim veren uzman görüşleri de alınarak uygun olan sürede eğitim başlamalıdır.

Özellikle psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmen kadroları artırılmalı, atamaları yapılmalı ve hızla bölgede çalışmalara başlatılmalıdır.

Ülkemizde ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmen bulunmaktadır. Çok hızlı bir biçimde öğretmen ihtiyacı için atamaları yapılmalı, fiziksel olarak hazır olan tüm okullar hızla eğitime açılmalıdır.

Bu uzun erimli bir süreçtir ve birçok soruna açıktır. Bu nedenle, başta bilim insanları, eğitim bilimciler, ruh sağlığı uzmanları, sosyal bilimciler, sendikalar, meslek odaları, üniversiteler, siyasi partiler,  ivedi olarak çözüm üretmek üzere kurullar oluşturmalı ve sürece müdahil olmalıdır.

Ne Memleketimiz ve nede gençlerimizin geleceği bu haremi düzeninin aktörlerine terk edilemez.” (HABER: SEMRA GENÇOSMANOĞLU)

 

                                                                   

Anahtar Kelimeler : “ÜNİVERSİTELER, KAPATILAMAZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız