HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Şubat 2023 Salı Saat: 14:42

ÖĞRENCİLERİMİZLE TEK TEK İLGİLENİYORUZ

Millî Eğitim Bakanlığı, hayata geçirdiği sosyal politikalar ile öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen çalışma kapsamında 2022-2023 eği
ÖĞRENCİLERİMİZLE TEK TEK İLGİLENİYORUZ

 Millî Eğitim Bakanlığı, hayata geçirdiği sosyal politikalar ile öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen çalışma kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması ile birlikte okul öncesi eğitimdeki tüm öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti verilmeye başlandı.

Öğrencilerin okul başarısının yanında, bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları, sağlıklı beslenmeleri amacıyla Ordu’da 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren tüm okul öncesi öğrenciler, ücretsiz yemek hizmetinden faydalanmaya başladı. Taşımalı eğitim kapsamındaki ve pansiyonlarda kalan öğrenciler de ücretsiz yemek uygulamasından faydalanmaya devam ediyor. Uygulama kapsamındaki yemekler ise Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü olan meslek liselerde ve öğretmenevlerinde hazırlanıyor.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek dağıtımının yapıldığı Ünye Anaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi. Okul öncesi öğrencilere yönelik uygulama ile ilgili memnuniyetini dile getiren öğretmenler ile sohbet eden Müdür Vargeloğlu , "Bakanlığımız tarafından bu sene ilk defa okul öncesi öğrencilerimize de ücretsiz yemek desteği verilerek okul öncesi eğitime erişimin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. 2. Dönemin başlamasıyla tüm okul öncesi öğrencilerimiz de dahil olmak üzere ilimiz genelinde toplam 47 bin öğrencimiz, ücretsiz yemek hizmetinden faydalanmaktadır. Bu yemekleri, yine kendi bünyemizde hizmet veren öğretmenevi ve meslek liselerimizde hazırlayıp dağıtımını sağlıyoruz. Eğitim içi bu dayanışma ve iş birliği, bizim için çok önemli. Öğrenci ve velilerimiz de uygulamadan çok memnun. Öğrencilerimize bu imkânları sunan Bakanımız Sayın Mahmut Özer başta olmak üzere, Valimiz Sayın Tuncay Sonel'e, bu süreçte özverili bir şekilde çalışan yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ünye ziyaretinin ikinci durağında, Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesini ziyaret eden Vargeloğlu, Ünye ilçemize yerleşen depremzede öğrencilerimizle bir araya geldi. Öğrencilerimizin talep, ihtiyaç ve isteklerini dinledi. Öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirmeleri temennilerinde bulunan Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Depremden etkilenen illerimizden Ordu'ya şimdiye kadar 1.158 depremzede öğrencimiz, nakil geldi. Öğrencilerimizin e okul kayıtlarını tamamlayarak öğrencilerimizi ilimiz genelindeki okullarımıza yerleştirdik. Öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için ders kitabı, kaynak kitap, kırtasiye malzemeleri ve kıyafet konularında öğrencilerimizle tek tek ilgileniyoruz. İlimizdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimizin faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmalarımız da devam ediyor. Bu zorlu süreci hep beraber aşabilmek adına bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Depremden etkilenen illerimize ve vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirken hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi. 

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, yeni binasına taşınan Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezinde kursları ziyaret etti. Açılan kurslarla ilgili bilgi aldı. Kursiyerlerimize başarı ve kolaylıklar diledi. Daha sonra Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesinde derslik ve atölyeleri ziyaret ederek öğrencilerimizle buluştu. Yürütülen ve planlanan proje çalışmaları ile ilgili fikir alış verişinde bulunarak öğrencilere başarılar diledi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız