HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mart 2023 Pazar Saat: 14:55

“ADALETSİZLİKLER BİTMELİ”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin; Aile sağlığı çalışanlarına yapılan % 3 lük Teşvik Ve Destek ödemesi mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.
“ADALETSİZLİKLER BİTMELİ”

 

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin; Aile sağlığı çalışanlarına yapılan % 3 lük Teşvik Ve Destek ödemesi mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

 

Aile Hekimliği çalışanlarına yapılan teşvik ve destek ödemelerinin Aile hekimliği çalışanlarını hüsrana uğrattığını belirten Galender,”1 Basamak  sağlık hizmetlerinde en önde çalışan Aile sağlığı Çalışanı reva görülen % 3 lük teşvik ödemesi arkadaşlarımızın sistemde yok sayılması demektir.

Sağlığı Bakanlığı ivedilikle Aile sağlığı çalışanlarımızın teşvik ve destek ödemeleri ile ilgili çalışma yapması gerekmektedir” dedi.

Aile hekimliği  Çalışanları şiddet, ek ödeme, artan is yükü, ekonomik zorluk  ve  her gün kötüleşen yaşam koşulları karşısında    Aile hekimliği Sağlığı Çalışanları, açlık sınırında geçim mücadelesi veriyor diyen Galenderşunları “Mağduriyet yaratan ödeme adaletsizliğin acilen düzeltilmesini, yayımlanan yönetmelikteki kriterlerin tekrar düzenlenmesini  ve fedakarca ve üstün özveri ile  çalışan  aile sağlığı çalışanlarının hak ettiği ödemenin şarta ve tavana bağlanmaksızın verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

Aile hekimliği çalışanlarının yok sayılamayacağını ifade eden Galender, Aile hekimliği çalışanlarını  mağdur  eden destek ve teşvik ödemelerle ilgili  yönetmelik hukuki süreci Türk Sağlık Sen Genel Merkezimizce başlatılmıştı, bu süreç devam ediyor.

 

Bakanlığın bu ucube durumu ivedi bir düzenlemeyle ortadan kaldırması gerekmektedir. Bakanlığın Destek ve teşvik ödemeleri konusunda hareket alanı olduğu açıktır. Bu durum mutlaka çalışanların lehine kullanmalıdır” açıklamasında bulubdu.

Türk sağlık Sen  olarak Aile hekimliği çalışanlarının, memur ve emeklilerimizin haklarının korunması, geliştirilmesi için tüm platformlarda mücadelenin sürdüreceğini anımsatan Galender, “Yılmayacağız. Çalışanların kazanması, onların hak ettikleri ücretlere kavuşması için mücadelemizi ve "Mutlu Çalışan Mutlu Türkiye" idealimizi hâkim kılma çabamızı bir an bile geri durmadan sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Anahtar Kelimeler : “ADALETSİZLİKLER, BİTMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız