HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Şubat 2017 Salı Saat: 11:02

ÇOCUĞUNUZUN GÖZ MUAYENESİNİ İHMAL ETMEYİN!

Okul çağındaki çocuklarda görülen en sık görme kusurlarının, az görme veya kırma kusurları olabileceğini belirten MedicalPark Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Erol Eyüboğlu; okula başlayan çocuklarda, gö
ÇOCUĞUNUZUN GÖZ MUAYENESİNİ İHMAL ETMEYİN!

 

 Okul çağındaki çocuklarda görülen en sık görme kusurlarının, az görme veya  kırma kusurları olabileceğini belirten MedicalPark Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Erol Eyüboğlu; okula başlayan çocuklarda, gözlerini daha dikkatli kullanma ihtiyacı doğar. Okul öncesinde çocuklar genelde arkadaşları ve oyuncakları ile oynadıkları için göz kusurları var ise bile dikkat çekmeyebilir. Okula başlayıp gözlerini daha fazla ve daha dikkatli kullanmaları gerektiğinde ise göz problemlerinin varlığı anlaşılabilir.

Op. Dr. Eyüboğlu; çocukların uzaktaki yazıları okumaya çalışırken gözlerini kısarak ve başlarını eğerek bakmaları, başlarını sürekli tek yöne çevirmeleri, bir gözlerini kapayarak veya gözlerini kısarak bakmaları, sık sık göz kırparak gözlerini ovalamaları, nesnelere çok yakından bakmaları, okuma ve yazma sonucu baş ağrısı yaşamaları, okurken kelime ya da satır atlamaları, yazarken satırı düzgün takip edememeleri, okurken kelimelerin bulanıklaştığını ya da kaydığını ifade etmeleri, televizyonu sesi kısık olmadığı halde yakından izlemeleri, gözlerinde sulanma, güneşli havalarda hep aynı gözü kapamaları gibi  belirtilerin sebebinin ise Hipermetropi, Miyopi, ve Astigmatima gibi göz hastalıkları olabiliceğini dile getirdi.

Her anne babanın dikkatini çekemeyecek belirtileri olan göz kusurlarının, erken dönemde tespit edilebilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Op.Dr. Erol Eyüboğlu; bu belirtileri gösteren çocukların aileleri, ilerde kalıcı göz hasarlarına engel olmak ve tedavisi mümkün olmayan göz tembelliklerine önceden önlem alabilmek için çocuklarının göz muayenelerini yaptırmayı ihmal etmemelidirler. Ayrıca risk faktörü olsun ya da olmasın, 6 aydan sonra aileleri tarafından bebeklerin  göz muayenelerinin yaptırılmasında yarar vardır." dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : ÇOCUĞUNUZUN, GÖZ, MUAYENESİNİ, İHMAL, ETMEYİN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız