HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Şubat 2017 Perşembe Saat: 10:34

“GÜLYALI BALIKÇI BARINAĞI PROJESİ” TBMM GÜNDEMİNDE

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığına, Gülyalı Balıkçı Barınağı Projesi hakkında Soru Önergesi sundu.  
“GÜLYALI BALIKÇI BARINAĞI PROJESİ” TBMM GÜNDEMİNDE

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığına, Gülyalı Balıkçı Barınağı Projesi hakkında Soru Önergesi sundu.

 

Gülyalı Balıkçı Barınağının mevcut kapasitesinin artırılması, kumlanma nedeniyle meydana gelen sığlaşma sorununu çözmek amacıyla Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan  “Gülyalı Balıkçı Barınağı, Kapasite Artırımı ve Kum Tutucu Mendirek İnşaatı Projesi”ni TBMM gündemine taşıdı.  TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ulaştırma Bakanını konuyla ilgili bilgilendirdiğini de söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde Ordu’daki programları çerçevesinde Gülyalı Balıkçı Barınağını Partisinin yetkilileriyle ziyaret eden ve balıkçıların yeni projeye olan itirazlarını da dinleyen Torun, “Barınağımızın mevcut kapasitesi yetersizdir. Sığlaşma sorunu vardır. Bununla ilgili Bakanlığın hazırladığı projeyi inceledim. Bölge balıkçılarımızın projeye olan itirazlarını da dinledim. Proje imar planı aşamasında bulunuyor.

Kısa vadeli bir yatırım olması yönünde endişelerimiz var. Balıkçılarımız, ana mendireği içine alacak batı tarafından bir mendirek yapılmasını ve bu mendireğin doğu tarafına uzatılmasını istiyorlar. Teknelerin bakım yerlerinin yetersiz olduğu, barınakta elektrik, içme suyu gibi altyapı sorunlarına çözüm getirilmediği yönünde de endişeleri bulunuyor.” dedi.

 

“YATIRIM PROGRAMINA ALINMADAN ÖNCE TEKNİK HEYET İNCELESİN”

 

Yatırım programına alınmadan öncesinde teknik bir heyetin bölgede tekrar incelemelerde bulunması ve projede tadilat yapılarak sorunlara köklü bir çözüm getirilebileceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ulaştırma Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği önergede;

 

Gülyalı Balıkçı Barınağı, Kapasite Artırımı ve Kum Tutucu Mendirek İnşaatı Projesinin yatırım programına alınmadan önce tekrar incelenmesi yönünde bir talimatınız olacak mıdır? Balıkçı Barınağının içerisine 10 metrelik bir yol yapılacak mıdır? Barınağın hemen yanında bir otel yapılacağı ve yapılacak yolun bu amaçla projeye alındığı iddialarının gerçeklik payı nedir? Bölge balıkçılarının hassasiyetleri ve itirazlarıyla ilgili değerlendirmede bulunmak üzere mahalline bir teknik heyet göndermeyi düşünüyor musunuz? sorularına cevap istedi. (Ordu Yeni Haber)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız