HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Haziran 2023 Pazar Saat: 14:52

OBB, ÖRNEK OLUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar Türkiye’de örnek alınmaya devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde hastalık yayma riski yüksek tıbbi atıkların sterilize edilmesi için
OBB, ÖRNEK OLUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar Türkiye’de örnek alınmaya devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde hastalık yayma riski yüksek tıbbi atıkların sterilize edilmesi için Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde hayata geçirilen Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi bölge sınırlarını aştı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bağlı ekipler, kendi bünyesinde kuracağı Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi öncesi, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu tarafından karşılanan ekibe tesis hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

TIBBİ ATIKLAR EL DEĞMEDEN STERİLİZE EDİLİYOR

Toplama, taşıma ve sterilizasyon işlemlerinin güvenle yapıldığı yaklaşık 485 metrekare kapalı alana sahip Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi her türlü teknolojik imkânı içerisinde barındırıyor. 

Çevre sağlığını tehdit eden tıbbi ve patolojik atıkların sterilize edilebildiği Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisine Ordu genelinde sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbı ve patolojik atıklar tam donanımlı tıbbı atık taşıma aracı ile getiriliyor. Buraya getirilen atıklar tesis çalışanlarının sağlığı ve güvenliği açısından el değmeden tam otomatik makinelerde sterilize edilirken, ardından parçalama ünitesinden geçirilen atıklar depolanması için düzenli depolama tesisine götürülerek burada bertaraf ediliyor.

 

 

Anahtar Kelimeler : OBB, ÖRNEK, OLUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız