HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 12:35

KIZILAY, KAN BAĞIŞÇILARINI BEKLİYOR

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi, Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinde günlük ortalama 12 farklı noktada kan bağışçılarını bekliyor. Kızılay’dan yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “
KIZILAY, KAN BAĞIŞÇILARINI BEKLİYOR

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi, Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinde günlük ortalama 12 farklı noktada kan bağışçılarını bekliyor.

Kızılay’dan yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “Türk Kızılay, 1957 yılında eşzamanlı olarak Ankara ve İstanbul'da ilk modern Kan Merkezlerini açarak kan bankacılığı alanında hizmet vermeye başlamıştır. Kan Bağışçılarından aldığı güçle bugün ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak yönünde yürüttüğü faaliyetlerine devam ediyor.

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi (Samsun) sorumluluk sahasındaki Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat İllerinde kan bağışı kabul faaliyetleri yürütmekte, gönüllü bağışçılardan alınan kanları bileşenlerine ayrıştırmakta, laboratuvarlarda testlere tabii tutmakta, test sonucu uygun bulunan kanları uygun koşullarda muhafaza ederek bölgesindeki sağlık kuruluşlarının talepleri çerçevesinde soğuk zincire uygun olarak hastanelere ulaştırıyor.

Türk Kızılay, her yıl olduğu gibi “Dayanışma Yılı” olarak belirlediği 2022 yılında da iyilik köprüsünün inşasında en büyük destekçisi olan kan bağışçılarının gönüllü olarak bağışladıkları kanlar ile binlerce insana umut olmayı başardı. 2022 yılında yürütülen kan bankacılığı faaliyetleri kapsamında Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından; 116.022 ünite kan bağışı toplanarak, kan bağışı hedefini %90 oranında gerçekleştirmiştir.

Türk Kızılay’ın, kan ihtiyacı olan hasta ve hasta yakını daha çok insana yardım elini uzatmak amacıyla 2023 yılı kan bağışı hedefi 3.040.000 ünite olarak belirlenmiştir. Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi olarak kan bağışı hedefimiz ise 128.000 ünitedir. Bugüne kadar Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi olarak bölgemizin kan ihtiyacının karşılanması hususunda elde ettiğimiz söz konusu başarıların sürekliliğinin sağlanması hususunda düzenli kan bağışçılarının desteği oldukça önemlidir. Özellikle ülke kan stoklarının kritik seviyelere geldiği içinde bulunduğumuz yaz mevsiminde ve aşırı yağışlardan kaynaklı olumsuz hava koşullarında stok sayılarının yıllık dönemsel normallere ulaşabilmesi konusunda düzenli kan bağışının önemi daha da artmaktadır.

 

Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi sorumluluk sahasında bulunan Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinin kan ihtiyacının tamamen karşılanabilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi düzenli kan bağışı ile mümkün olmaktadır. “Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaç” şiarı ile çıktığımız bu yolda, kanın bağış dışında bir temin yönteminin bulunmaması, kan ve kan bileşenlerinin uzun süre stoklanamayan bir tedavi aracı olması nedeniyle hastaların bu süreçten olumsuz etkilenmemesi ve Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi sorumluluk sahasında bulunan Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinin kan stoklarımızı belirli bir seviyenin üzerinde tutulabilmesi için kan bağışları kesintisiz olarak sürdürülmesi önem arz etmektedir.

Kan bağışında bulunmak ya da bilgi edinmek isteyen bireyler; kan bağışı mobil uygulamasını yükleyerek, 168 Çağrı Merkezi’ni (ücretsiz) arayarak veya www.kanver.org’yi ziyaret edip, “Kan Bağışı Noktaları” seçeneğine tıklayarak gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabilecek ve kan bağışında bulunmak için randevu oluşturabileceklerdir .

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, KAN, BAĞIŞÇILARINI, BEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız