HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Temmuz 2023 Pazar Saat: 14:09

VALİ SONEL: BU ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLELİM

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. yıl dönümü anma etkinlikleri, gündüz bölümünde gerçekleştirilen programların ardından akşam da anma programı ve demokrasi nöbetiyle devam etti. 
VALİ SONEL: BU ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLELİM

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. yıl dönümü anma etkinlikleri, gündüz bölümünde gerçekleştirilen programların ardından akşam da anma programı ve demokrasi nöbetiyle devam etti. 

 Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Defterdarı İbrahim Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Tüzün, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, şehit aileleri, gaziler, daire müdürleri, meslek kuruluşları ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Anma programı , genç sporcuların taşıdığı Sancağın, Vali Tuncay Sonel’e teslim etmesiyle başladı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Kuran Kursu Öğreticisi Salih Durmaz tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından şehitlerimizin ruhuna ithafen dua edildi. 

 

Anma programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, 7 yıl önce hain terör örgütü FETÖ tarafından yapılan darbe kalkışmasını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çocuğundan yaşlısına halkın meydanlara inmesiyle hain darbe girişiminin amacına ulaşamadığını belirten Vali Sonel, “Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin” diye konuştu. 

 

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Vali Sonel, bu ülkenin kolay kazanılmadığını belirterek, kıymetini bilmek gerektiğini ifade etti. Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den günümüze bu topraklarda nice şehitler verildiğini hatırlatan Vali Tuncay Sonel, annelere de seslenerek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Aramızda kıymetli şehit ailelerimiz var, gazilerimiz var. Yılın belirli gün ve haftalarında değil, yılın her gününde şehitlerimizi, gazilerimizi, hatta yetim ve öksüz evlatlarımızı, engeli olan vatandaşlarımızı, milletimizi her an anacağız. 81 ilimizin her köşesinde 15 Temmuz destanı yaşanıyor. Sevgili gençler, hep birlikte çalışacağız. Bu vatanın renginizi şehitlerimizin kanından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımızın, minarelerden yükselen ezanlarımızın ve bize bu vatanı vatan yapan ecdadımızın hatırasını yaşatacağız. O geceye gittğimizde üniformalarının içinde 1 dolara vatanı satanlarla, bir yandan da bu memlekete, bu topraklara canını hiç düşünmeden feda eden yiğitlerin mücadelesindeki Ömer Halisdemirler bunun en güzel örneği. Bizim Rabbimiz var, bizim devletimiz var, bizim vatanımız, bayramız, ezanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü Türkiye sadece bu coğrafyada değil, dünyanın her köşesinde mazlumlara el uzatacak bir ülkeyiz. Annelerimiz, çocuklarına bu memleketin nasıl kurtulduğunu, nasıl kazanıldığını anlatsınlar. Eğer aile sağlam olursa toplum sağlam olur, çocuklarımız, gençlerimiz sağlam olursa ülkemiz sağlam olur.”

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. yıl dönümü anma programında Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan da bir konuşma yaparak, “Kendi evladının eline vatanı koru diye verilen silahı size doğrultuyor. Nasıl bir kahpelik? Bunun bir tarifi yok. Bu milleti anlamadan, dinlemeden kimse tuzak kurmaya kalkmasın, sonuç alamaz. İhanetle yaklaşan hiç kimseye yerimiz yok. Çünkü, bizim her zaman şehit olacak Mehmetlerimiz var, her zaman gazi olacak gazilerimiz var. Her zaman Ayşe Hatunlar, Fatma bacılarımız var. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi bağrımıza basıyoruz. Allah bir daha böyle kötü bir gece yaşatmasın” şeklinde konuştu. 

 Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile ODÜ Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi. 

 Şiir dinletisi ile devam edilen programda, söyleşiler, 15 Temmuz direnişi kahramanları ile ilgili video ve fotoğrafların gösterimi ile OBBKT tarafından sahnelenen tiyatro oyunu yer aldı.

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. yıl dönümü anma programında, 00.13’de tüm camilerde sela okunması ile demokrasi nöbetine geçildi. 

 Gece boyunca çeşitli anma programı ile devam eden demokrasi nöbeti, Ordu Büyükşehir Belediyesinin çorba ikramının ardından, Yalı Camii'nde sabah namazının eda edilmesiyle son buldu.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL:, BU, ÜLKENİN, KIYMETİNİ, BİLELİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız