HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Temmuz 2023 Salı Saat: 13:19

YAZ KUR'AN KURSLARI İLGİ GÖRÜYOR

Ünye Müftülüğü tarafından camilerde, okullarda ve ihtiyaç görülen mekânlarda düzenlenen, her sene milyonlarca çocuğun Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kurslarında 2. hafta geride kaldı.
YAZ KUR'AN KURSLARI İLGİ GÖRÜYOR

Ünye Müftülüğü tarafından camilerde, okullarda ve ihtiyaç görülen mekânlarda düzenlenen, her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kurslarında 2. hafta geride kaldı.

2023 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz - 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştiriliyor.

İmam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerimizin görev aldığı kurslarda eğitim-öğretim talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde devam ediyor.

Ünye İlçe Müftü Vekili Adem Meral yaz kur'an kursları ile ilgili verdiği bilgide şunları söyledi; Bu yıl ilk defa İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş'un çalışmaları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun görmesi sonucunda vatandaşlarımızın talepleri dikkate alınarak gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençlerimiz için Ünye İmam Hatip Lisesi erkek öğrenci pansiyonunda erkeklere, Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Kız öğrenci yurdunda da kızlara yönelik "Yatılı Yaz Kur’an Kurslarımızda" eğitim verilmeye başlandı.

Öğleden önce 3, öğleden sonra 3 olmak üzere 6 saat ders uygulaması yapılan yatılı yaz kurslarımızda Kuran öğretiminin yanında dini bilgiler, siyer ve ahlâk dersleri, sosyal etkinlikler, atölye çalışmaları, görevlilerimiz nezaretinde 5 vakit namaz kılma ve kıldırma eğitimleri veriliyor. Cuma gecelerinde ise İlçemizde görev yapan Cami görevlilerimizden tecrübe aktarımı sağlanmakta olup Kuran ziyafeti ve ilahiler ile dolu dolu bir eğitim-öğretim süreci geçirilmesi sağlanıyor.

Ünyeli vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği yaz kur'an kurslarımızda bu yıl camilerde, okullarda ve uygun görülen mekânlarda 350 öğretici gözetiminde 6649 öğrenci eğitim görürken, yatılı yaz kur'an kurslarımızda ise 12 öğretici nezaretinde 226 gencimiz eğitim görmeye devam ediyor. Ayrıca Hafızlık kurslarımızda ise erkek ve kız olmak üzere 190 devamlı yatılı öğrencilerimiz eğitimlerine devam ediyor.

Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer aldığı 2023 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim 11 Ağustos'ta sona erecek; dedi.

Anahtar Kelimeler : YAZ, KUR'AN, KURSLARI, İLGİ, GÖRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız