HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 09:24

GAZİ VURUŞU

CAN SİPER KIBRIS TÜRK’TÜR TÜRK KALACAK Kıbrıs’ta tarih yazan can Mehmetçikler; 20-22 Temmuz 1974 ve 14 Ağustos 16 Ağustos olmak üzere 6 gün savaştı. Kıbrıs Barış Harekâtı sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri, 415 Kara, 65 Deniz, 5 Ha
GAZİ VURUŞU

CAN SİPER

KIBRIS TÜRK’TÜR TÜRK KALACAK

Kıbrıs’ta tarih yazan can Mehmetçikler; 20-22 Temmuz 1974 ve 14 Ağustos 16 Ağustos olmak üzere 6 gün savaştı. Kıbrıs Barış Harekâtı sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri, 415 Kara, 65 Deniz, 5 Hava, 13 Jandarma olmak üzere toplam: 498 şehit ve bin 200 yaralı verdi. Kıbrıs Türk tarafı ise, 70 mücahit ölü, 270 sivil ölü ve bin yaralı veren taraf oldu.

Ve  hep bir ağızdan haykırdılar….”KIBRIS TÜRK’TÜR TÜRK KALACAK” ve öylede oldu…

 

 

ANLAYAN ANLADI.!

“Ülke genelinde liselerde toplam okullaşma oranı yüzde 87,9’dir. Erkeklerde okullaşma oranı yüzde 88,05 iken kızlarda yüzde 87,7’dir. Birçok ilde kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 80’in altında kalmıştır. Devlete ait okulların sayısı belirgin bir şekilde azalmıştır. Her fırsatta kamu kaynakları ile desteklenen, çeşitli muafiyet ve istisnalar ile açılması teşvik edilen özel ilkokul ve ortaokul sayıları sürekli artmıştır. Eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkmış, kamusal eğitim hizmetleri azalmıştır. Eğitim sistemi, hükümet eliyle kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda çeşitli vakıf ve derneklere bırakılmıştır. Piyasacı ve dini eğitim merkezli uygulamalar çocukları bilimsel ve çağdaş eğitimin dışına itmiştir.

Ülkeyi çağdaşlıktan uzaklaştıran, aydınlanmanın önüne resmen perde çeken kendileri değilmiş gibi, Bakan çıkıp kız çocuklarının okullaşması önündeki engelin karma eğitim olduğunu savunuyor. Utanması da yok! Kız çocuklarının okullaşması önündeki tek engel; uygulanan politikalardır. Yıllardır her fırsatta nasıl bir yıkım yarattığını ortaya koyduğumuz 4+4+4 sistemidir.”

(CHP Ordu İl Kadın Kolları Bşk Nilgün Yılmaz)

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

ORDU İŞTE! Ya adamı olan ya da adamını bulanın keyfine diyecek yok.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

SİMGE MARKET

Ersin ÖZTÜRK

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün diler.

YAĞMUR KİTABEVİ

İşletmeciliğini  35 yıllık tecrübe  Bilal Değirmenci’nin yaptığı Yağmur kitabevi, müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Kitap, kırtasiye, oyuncak ve spor malzemelerinin satış adresi Yağmur kitabevi, Barbaros caddesi NO: 5 adresinde hizmet veriyor.

                Yağmur Kitabevi’ne 212 28 77 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

Yağmur Kitabevi’ne hayırlı ve bol  kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

BİANCO  VİTA

Sahipliğini 35 yıllık tecrübe   Ufuk Ünal’ın yaptığı gelinlik, abiye ve iç giyim adresi Bianco Vita, müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Müşterilerine her türlü imkanı da Sağlayan Bianco vita, Atatürk Bulvarı  (Migros karşısı) NO: 96-A adresinde hizmet veriyor.

                Sinop’tan Hopa’ya kadar da hizmet veren Bianco Vita’ya 233 02 96  ve 0532 283 73 14 nolu telefonlarla  da ulaşabilirsiniz.

Bianco Vita sahip ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

STADYUM TURİZM

Okul turlarının  en güvenilir ve en tartışmasız lideri Stadyum turizm  eski dönem FİFA kokartlı gururumuz Ali Aydın’ın önderliğinde hizmet vermeye devam ediyor.

                Güler yüzlü hizmetiyle dikkat çeken Stadyum Turizm, Düz Mahalle Süleyman Felek caddesi NO: 16-B adresinde bulunuyor.

                Ayni zamanda hoş sohbetin ve Uçak bilet satışının da  adresi olan Stadyum turizm sahip  ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

GÜRSU ELEKTRONİK

Gürsu Elektronik,  müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. 

                Televizyon, uydu sistemleri ve merkezi sistemlerin adresi Gürsu  Elektronik ,müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                 Sahipliğini 30 yıllık  tecrübe Dursun Gürsu’nun yaptığı Gürsu elektronik. Şarkiye Mahallesi Barbaros caddesi NO: 18 adresinde hizmet veriyor.

                Ayni zamanda Sony yetkili servisi de olan Gürsu Elektronik’e 223 39 46 ve 0532 736 44 36 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

Gürsu Elektronik sahip ve çalışanlarına hayırlı kazançlar diliyoruz.

 

 

DOKUNDURMA

Kötüler karşısında iyiler sessiz kaldığı içindir ki, başrolü hep kötüler oynar.

 

 

O GÜN BUGÜN

Yürekli, adaletli ve merhametli bir insanın sevgisi, gözden kalbe girer.

 

 

HARBİDEN

Mutluyken görmezden geldiğin şeyler, mutsuzken canını yakar.

 

 

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?

x-İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın , Türkiye genelinde göçmen sayısının 4 milyon 893 bin 752 olduğunu açıkladığını,

***************************

x-Kolanın litresi 25 liraya çıkarken, 2.5 litrelik kolanın fiyatının  ise 43 liraya yükseldiğini,

***************************

x-Fındıkta tahmini rekolte çalışmaları tamamlandığını,  2023 yılı tahmini fındık rekoltesi 717 bin 931 ton olarak hesaplandığını,  geçen yılki  tahmini rekoltenin  759 bin 274 ton olduğunu,

İllere göre tahmini rekolteler şöyle;

Ordu 198 bin 838 ton, Giresun 91 bin 671 ton, Samsun 124 bin 464 ton, Trabzon 39 bin 492 ton, Artvin 4 bin 891 ton, Tokat 3 bin 604 ton, Rize bin 264 ton, Sinop bin 423 ton, Gümüşhane bin 040 ton, Sakarya 100 bin 042 ton, Düzce 70 bin 166 ton, Zonguldak 46 bin 930 ton, Kocaeli 12 bin 833 ton, Kastamonu 6 bin 671 ton, Bartın 13 bin 593 ton ve Bolu bin 018 ton.

***************************

x-Akaryakıta yapılan ÖTV zammı ile  birlikte, Ordu-Ünye güzergâhında yolculuk yapanlar artık 60 TL ödemek zorunda kalacaklarını,

***************************

x-URAP tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin en iyi üniversiteleri listesi açıklandığını,  buna göre Ordu Üniversitesi’nin  121 devlet üniversitesi arasında 59. sırada yer aldığını,

***************************

x-Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin gıda, giyim gibi her türlü ihtiyacın karşılandığı sosyal yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi yaş almış vatandaşların rutin sağlık kontrollerini de yapmasının takdir topladığını,

***************************                                                                                                                              

x-Ordu’da denize kıyısı olan 5 ilçede oluşturulan 19 güvenli plajda 87 cankurtaran, 5 jetski, 3 zodyak botu ve ATV ile boğulma riskine karşı çalışma yürütüldüğünü,

***************************

x-Ocak-haziran dönemindeki sıcaklıklar ve rekor haziran sıcaklığının ardından 2023'ün yüzde 81 ihtimalle kayıtlardaki en sıcak yıl olacağı hesaplandığını,

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız