HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2023 Pazar Saat: 16:02

KURTULMUŞ, AÇILIŞLARA KATILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında Fatsa ve Ünye ilçelerinde açılış törenlerine katıldı. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen Aydın Kontrplak-3, Pet-San Bentoni
KURTULMUŞ, AÇILIŞLARA KATILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programı kapsamında Fatsa ve Ünye ilçelerinde açılış törenlerine katıldı.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen Aydın Kontrplak-3, Pet-San Bentonit, İbişler Tekstil ve OSB Köprüsünün açılış programına, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Hasan Turan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Danışmanı İhsan Şener, Fatsa Kaymakam Vekili Levent Yetgin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, ilçe belediye başkanları, işadamları ve davetliler katıldı. 

Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen fabrika ve OSB köprüsünün açılış programında bir konuşma yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiğini ve bundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fabrikaların kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurtulmuş, Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde 8.500 kişinin istihdam edildiğini hatırlatarak, OSB’de yapılan genişletme çalışmalarıyla önümüzdeki dönemlerde bu sayının 15 bine çıkacağını ifade etti.

Konuşmasının devamında Aydın Kontrplak-3, Pet-San Bentonit, İbişler Tekstil firmalarına yapmış oldukları yatırımlardan dolayı teşekkür eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Emekleri var olsun. İnşallah bu fabrikalar hayırlı rızık kapısı, hayırlı, bereketli, bol kazançların gerçekleştiği bir istihdam kapısı olsun” diyerek, sözlerini tamamladı.

Açılış töreninde Vali Tuncay Sonel de bir konuşma yaparak, memleketin her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da önemli yatırımların devam ettiğinin altını çizdi.

Yapılan yatırımlarda vermiş oldukları desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Sonel, Fatsa OSB’nin yanı sıra Ünye OSB, Ordu OSB ve Ordu 2. OSB’lerde yaklaşık 13 bin 100 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Vali Tuncay Sonel, OSB’lerde yapılan genişletme çalışmalarının bitmesi halinde Ordu’da toplamda 35 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise Büyükşehir Belediyesi olarak yol ve su başta olmak üzere çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, yapılan yatırımlarla Fatsa’nın daha iyi bir noktaya geleceğini ifade etti.

Açılışta Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar da bir konuşma yaparak, açılışı yapılan fabrikaların maliyetlerinin 800 Milyon TL olduğunun altını çizdi.

Kibar, Fatsa OSB’de tekstil, madencilik, ağaç sanayi ve gıda alanlarında faaliyet gösteren 42 fabrikanın bulunduğunu belirterek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Burada üretilen ürünler 71 ülkeye ihraç edilmektedir. Devam eden yatırımların yılsonunda son bulmasıyla beraber ilçemizdeki istihdam sayısı 10 bine ulaşacaktır.”

         Konuşmaların ardından, Aydın Kontrplak-3, Pet-San Bentonit, İbişler Tekstil ile Fatsa OSB Köprüsünün açılış kurdelesi Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, AK Parti İstanbul Milletvekili ve

Meclis İdare Amiri Hasan Turan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

FATSA OSB’DE BULUNAN TESİSLERDE İNCELEMELERDE BULUNULDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş daha sonra beraberinde Vali Tuncay Sonel ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Ünye ilçesine geçerek, Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri'ndeki toplu açılış törenine katıldı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada Ünye Belediyesince yapılan tesislerin Ünyeli vatandaşalar uzun yıllar hizmet vermesi temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurtulmuş, “Bu hizmetlerin Ünye halkına, hemşerilerimize yararlı, faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri Tesisi, Semet Sahaları, Yöresel Ürünler Üretim Merkezi, Aşevi, Çocuk Trafik Eğitim Pisti, Yaşam Park, Gültepe Parkı, Tekkiraz ve Burunucu Meydan tesislerinin açılış töreninde konuşan Vali Tuncay Sonel ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkenin her köşesinde olduğu gibi Ordu’nun 19 ilçesinde eğitimden, sağlığa, ulaşımda kültüre kadar her alanda yatırımların devam ettiğini söyledi.

Vali Sonel, yapılan sosyal tesislerin her kesimden vatandaşa hizmet vereceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu manada Belediye Başkanımıza ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sayın Başkanımızın hem şehrimizin hem de ülkemizin bir değeri. Yapmış olduğumuz çalışmalarda bize her türlü desteği veren kıymetli bir büyüğümüz. Bunun için sizler adına, Ordu’muz adına, milletimiz adına kendisine zatıâlinde şükranlarımı sunuyorum. Yatırımların memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.” 

Ordu Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de bir konuşma yaparak, yapılan yatırımların Ordu iline hayırlı olmasını diledi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek “Gençlerimize sporlarını yapabilmeleri için sahalar ürettik, buralarda vakitlerini geçirmelerini, geleceğe kendilerini sahada sağlıklı bir şekilde hazırlamaları için bu imkânları oluşturduk. Verdiği destek ve katkı dolayısıyla TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Vali Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından 4 amatör spor kulüplerine tahsis edilecek odaların kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonrası, Amatör Spor Kulüpleri Tesisi, Semet Sahaları, Yöresel Ürünler Üretim Merkezi, Aşevi, Çocuk Trafik Eğitim Pisti, Yaşam Park, Gültepe Parkı, Tekkiraz Meydan ve Burunucu Meydanının açılış kurdelesi kesildi.

Program, tesislerin ve çocuk trafik eğitim pisti ile Asarkaya kent orman yolu üzerinde bulunan Aşevinin gezilmesiyle son buldu.

 

Anahtar Kelimeler : KURTULMUŞ, AÇILIŞLARA, KATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız