HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2023 Cuma Saat: 12:14

TRENDYOL 1.LİG STATÜSÜ

2023-2024 sezonu Trend yol Süper Lig statüsü yayımlandı.
TRENDYOL 1.LİG STATÜSÜ

2023-2024 sezonu Trend yol Süper Lig statüsü yayımlandı.

         Sporseverleri ilgilendiren, müsabaka sistemi, kupa ve madalyalar, Video yardımcı hakem  ve oyuncu değişikliği şöyle uygulanacak.

MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) TFF 1. Lig 18 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 (üç) takım TFF 2. Lig'e düşer.

(3) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de, 1. ve 2. sıraları alan iki takım Süper Lig’e yükselir.

(4) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de 3., 4., 5., 6. ve 7. sırayı alan toplam beş takım Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off Müsabakaları oynarlar.

a) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de puan sıralamasında 3. olan takım doğrudan Play Off Finaline yükselir.

b) Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 1. Lig’de puan sıralamasında 4. olan takım ile 7. olan takım,; 5. olan takım ile de 6. olan takım eşleşirler. Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 4. ve 5. olan takımların sahasında oynanır.

c) Bu müsabakalarda normal süre berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.

d) Bu müsabakalar sonucunda kazanan takımlar, finalist takımı belirlemek için çift maç eleme usulüne göre ve ilk maç puan sıralamasına göre ligi daha altta bitirmiş takımın sahasında olacak şekilde eşleşirler. İki maç sonunda, galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, toplamda daha fazla gol atan takım tur atlar. Atılan gollerin eşit olması halinde ise ikinci müsabaka sonunda on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde de eşitliğin bozulmaması durumunda, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir. Kazanan takım ligi 3. Sırada bitiren takımın finalde rakibi olur.

(5) Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım Süper Lig’e yükselen 3. takım olur.

 KUPA ve MADALYALAR

(1) TFF 1. Lig müsabakalarını birinci ve ikinci olarak tamamlayan kulüplere, kural olarak ilgili kulüplerin son lig müsabakaları sonunda, play- off birincisi olan kulübe ise play- off final müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk ve terfi kupaları verilir.

TFF 1. Lig müsabakalarını birinci ve ikinci olarak tamamlayan kulüplerin, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulüplere ev sahibi olarak oynayacakları son lig müsabakaları sonunda TFF tarafından şampiyonluk ve terfi kupaları verilir.

(2) Kupanın nasıl tasarlanacağına ve ne şekilde üretileceğine TFF tarafından karar verilir.

(3) Kupa seremonisi organizasyonu TFF tarafından yapılır. Ev sahibi kulüp seremoni kurallarına uymak zorundadır.

(4) Kupa seremonisi saha içerisinde TFF tarafından hazırlanacak platformda gerçekleştirilir.

(5) Kulüpler kupa seremonisine katılmak zorundadır. Seremoniye kulüp başkanı, teknik heyet, müsabaka isim listesinde yer alan futbolcular, kadroya giremeyen diğer futbolcular ve yedek kulübesinde bulunma hakkı olan görevliler olmak üzere en fazla 40 kişi katılır. Kupa seremonisine futbolcuların tescilli formaları ile katılmaları zorunludur.

(6) Kupa seremonisine katılacak ve bu maddenin 5. fıkrasında yer alan kişiler, öncelikle TFF Başkanı veya TFF Başkanı tarafından görevlendirilen Başkan Vekili ve/veya Yönetim Kurulu Üyesinden madalyalarını aldıktan sonra kendileri için ayrılan bölüme geçerler. Son olarak takım kaptanı platforma gelerek madalyasını aldıktan sonra kendisine kupa takdim edilir.

(7) Seremoni sonrasında, diğer yönetici ve görevlilerine dağıtılmak üzere, TFF tarafından 35 adet madalya daha kulübe teslim edilir.

(8) Kulüpler, TFF’den izin almak koşulu ile TFF tarafından yapılacak olan kupa seremonisi sonrasında aynı veya farklı bir günde kutlama yapabilirler. Yapılacak olan bu kutlamaların yayın hakkı bedelsiz olarak münhasıran ligin resmi yayıncı kuruluşuna aittir.

VİDEO YARDIMCI HAKEM

TFF 1. Lig müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

(1) Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.

(2) Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler.

 

Anahtar Kelimeler : TRENDYOL, 1.LİG, STATÜSÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız