HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Temmuz 2023 Pazar Saat: 14:24

AMATÖRDE UYGULANACAK ESASLAR BELİRLENDİ

2023-2024 Sezonu amatör futbol liglerinde uygulanacak esaslar yayınlandı. Tüm illerde yerel ligler (Büyükler, U18, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11) en geç 8 Temmuz 2024 tarihinde bitirilecek.  Bütün kategorilerde yapılacak olan oyuncu değ
AMATÖRDE  UYGULANACAK ESASLAR BELİRLENDİ

2023-2024 Sezonu amatör futbol liglerinde uygulanacak esaslar yayınlandı.

Tüm illerde yerel ligler (Büyükler, U18, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11) en geç 8 Temmuz 2024 tarihinde bitirilecek.  Bütün kategorilerde yapılacak olan oyuncu değişiklikleri, oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defa yapılabilecek. Müsabakalarda uzatma devrelerinin oynanması halinde kullanılmayan oyuncu değişiklikleri uzatma devrelerinde kullanılabilecek. 

BÜYÜKLER

2022 - 2023 Sezonunda TFF 3. Ligine terfi eden takımların amatör takımları istekleri halinde illerindeki büyükler kategorisindeki en alt amatör ligden müsabakalara katılabilecek.

3. Liginden düşen takımlar 2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de oynayacak.  Bu durumdaki kulüplerin büyükler kategorisinde ancak bir takımı bulunması gerektiği için şayet varsa yerel ligdeki büyükler kategorisindeki amatör takımının faaliyeti durdurulacak.

3. Liginden düşen takımlar ve 2023-2024 sezonunda ilini temsilen BAL’a katılmaya hak kazanan takımlar şayet 2023-2024 sezonunda BAL’a katılmak istemezlerse, o sezon illerinde büyükler kategorisindeki en üst lige katılabilecek. Bu takımlar aynı sezon büyükler kategorisindeki en üst lige katılmazlarsa, bir sonraki sezonda illerindeki büyükler kategorisinin en üst ligine katılabilecek.

BAL’a katılan kulüpler illerinde düzenlenen en az 2 altyapı kategorisine katılmak zorunda olacak.

1. Amatör’de yer alan kulüpler en az 1 altyapı kategorisinde düzenlenen lige katılmak ve katıldıkları ligleri tamamlamak zorunda olacak.  

AMATÖR TAKIMLARDA FUTBOLCU YAŞ UYGUNLUĞU

2023-2024 sezonu için 1993 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu 2001 ve daha küçük doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsü olacak. 1. Amatör, 2. Amatör ile BAL’daki takımlar 1993 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilecek. Ancak, takımlar 21 kişilik müsabaka isim listesine 1993 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 futbolcu ve 2001 ve daha küçük doğumlu en az 6  futbolcu yazabilecek.  2009 ve daha küçük doğumlu futbolcular büyükler kategorilerinde oynayamayacak. BAL, Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör Liglerde 21 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa ve yaşı küçük futbolcu 6’dan az yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilecek. Müsabaka isim listesine yaşı küçük 6 futbolcudan, yazılmayan her sporcu kadar müsabaka listesine eksik sporcu yazılacak.

BAL, 1. ve 2. AMATÖR

Bölgesel Amatör Lig, 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’de takımlar için oyuncusu sayısı 11, yedek oyuncu 10 ve değişiklik sayısı 5 olacak.

45’er dakikanda 2 devrede oynanacak olan müsabakalarda uzatmaya girilmesi durumunda 15’er dakikalık 2 devre ve eşitliğin sürmesi halinde seri penaltı atışları yapılacak. Uzatmaya giden maçlarda takımlarda oyuncu değişikliği hakkının tamamını kullanmış olup olmadığına bakılmaksızın ilave 1 oyuncu değişikliği hakkı verilecek.   İllerde büyükler kategorisinde yerel en üst amatör ligin sona erme tarihinin, o ilin BAL takımlarının gruplarındaki son hafta müsabakalarından bir hafta önce tamamlanmasına dikkat ve özen gösterilecek.

 

 

Anahtar Kelimeler : AMATÖRDE, UYGULANACAK, ESASLAR, BELİRLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız