HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Temmuz 2023 Pazartesi Saat: 13:08

“ARAÇLARIN 5’TE 1’İ SİGORTASIZ DOLAŞIYOR”

Trafikteki 27 milyon 334 bin araçtan 5 milyon 600 bin aracın sigortasız dolaştığına ve sigorta ücretleri ile muayene ücretlerinin yüksekliğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Muayene, vergi ve sigorta ücretlerindek
“ARAÇLARIN 5’TE 1’İ SİGORTASIZ DOLAŞIYOR”

Trafikteki 27 milyon 334 bin araçtan 5 milyon 600 bin aracın sigortasız dolaştığına ve sigorta ücretleri ile muayene ücretlerinin yüksekliğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Muayene, vergi ve sigorta ücretlerindeki artışlar ülkemizde trafiğe kayıtlı her 5 araçtan 1’inin trafikte usulsüz dolaşmasına yol açıyor. Yetkili kuruluşun muayene ücretlerinden aldığı tutarlar esnaf ve vatandaşlarımız için oldukça yüksek. Bunun içerisinde çoğu vergi borcunu veya sigortasını dahi ödeyemiyor. Bir aracın vergi borcu ödenmeden muayenesinin yapılmasına da izin verilmiyor. Trafikte muayenesiz ve sigortasız araç dolaşmaması için bu ücretler düşürülmeli. Fenni muayene süresi geçen araçlara uygulanan her ay yüzde 5’lik gecikme bedeli zammı da uzun dönem yaptırmayan için uygulanmalı” dedi.

-“VATANDAŞ ARACINI HİÇ KULLANMASA YILLIK 15 BİN LİRA GİDERİ VAR”

Kapının önünde duran, kullanılmayan aracın bile yıllık ortalama giderinin 15 bin lirayı bulduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüzde araç sahibi olmak çok maliyetli bir duruma geldi. Hiç binilmeyen bir aracın sadece kapının önünde yatma maliyeti yılda 15 bin lirayı buluyor. Bunun yanında vatandaş kasko da yaptırmak istese bu rakam doğrudan 25 bin liranın üzerine çıkıyor. Durumun böyle olması sokakta muayenesiz, sigortasız araçların sayısını arttırdı. Trafikte sigortasız araçların bulunması büyük tehlike arz ediyor. Bu sorunun giderilmesi için muayene ve yüksek vergi ücretleri düşürülmeli” ifadelerini kullandı.

-“MUAYENE SÜRESİNİ GEÇİREN ŞOFÖR ESNAFININ K BELGESİ DÜŞÜYOR”

Ekmek teknesi araçları olan şoför esnafının, muayenesini geçirdiğinde K belgesinin düştüğünü vurgulayan Palandöken, “Ticari araçlar her yıl, özel araçlar 2 yılda bir muayene girmek zorunda. Fakat 575 lira motosiklet, bin 130 lira otomobil ve bin 528 lira kamyon, çekici gibi araçlardan alınan muayene ücretleri çok yüksek. İstasyonlarda yarım saat içerisinde bakılan araçlardan alınan bu tutarların makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor. Öte yandan K belgesine sahip araçlar, muayene sürelerini 1 aydan fazla geciktirdiğinde belgelerin düşmesi ve cezai işlemle karşılaşma riskleri de söz konusu. Mağduriyetin önlenmesi için bu dönemde devletimiz elini taşın altına koyarak araç sahiplerinin giderlerini hafifletmeli. Ülke ekonomisinin barometresi olan esnafımızın yanında olmalı” ifadelerini kullandı.                                                                                   

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız