HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Temmuz 2023 Pazartesi Saat: 16:04

AKÇA: EN AZ 100 LİRA OLMALI!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2023 yılı sezonu için geçen hafta açıklanan rekolte tespitinden sonra yaptıkları maliyet hesabında bu sene fındığın maliyetinin 82 Lira 30 Kuruş olduğunu belirterek taban fiyatında en az 100
AKÇA: EN AZ 100 LİRA OLMALI!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2023 yılı sezonu için geçen hafta açıklanan rekolte tespitinden sonra yaptıkları maliyet hesabında bu sene fındığın maliyetinin 82 Lira 30 Kuruş olduğunu belirterek taban fiyatında en az 100 Lira olması gerektiğini söyledi.

Başkan Akça, Ziraat Odasında düzenlediği basın toplantısında ayrıca Doğu ve Güneydoğu’dan fındık toplama işçici getiren çavuş ve dayı başlarına da üreticileri fiyat ve toplama tarihleri konusunda tehdit ettiklerini belirterek adeta ateş püskürdü.

“EN AZ 100 LİRA OLMALI”

Akça, yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi geçen hafta Ordu’nun fındık rekolte rakamı 198 Bin ton olarak açıklanmıştı. Bizde her yıl olduğu gibi bu sene rekoltenin ardından yaptığımız maliyet hesaplamalarında dönüm başına 82 Lira 30 Kuruş olarak hesapladık.

Malum bugünlerde üreticilerin gözü fındık fiyatlarındadır. Bu maliyeti göz önünde bulunduracak olursak fiyatın en az 100 Lira olması gerektiğini ifade ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ümit ediyoruz ki üretici bahçeye girmeden yapılacak olan ilk kabine toplantısında üreticinin lehine bir fiyat açıklaması yapmasını bekliyoruz” dedi.

ÇAVUŞ VE DAYI BAŞILARINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Doğu ve Güneydoğu’dan fındık işçisi getiren çavuş ve dayı başlarının, fındık üreticilerini gerek yevmiye ücretleri gerekse fındık toplama tarihleri konusunda tehdit ettiklerini iddia eden Akça, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Son günlerde aldığımız ciddi duyumlarımız var. Bu duyumlarda çavuş ve dayı başlarının hem bizim Ziraat Odaları ve Tarım İl Müdürlüğü komisyonlarımızın belirlediği yevmiye ücretlerinin üstüne çıkarak hem de belirlediğimiz fındık toplama günlerine itiraz ederek üreticilere yoksa işçi bulamazsınız diyerek tehditte bulunuyorlarmış.

KARARLARA UYMAYANLARA CEZA YAĞACAK

Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Siz nasıl ki gelip buralarda fındık toplayarak ekmek parası kazanıyorsanız, bahçesini topladığınız fındık üreticisi de toplanan fındıktan ekmek parasını çıkarıyor. Dolayısıyla ilimizde odalarımızın ve il müdürlüğümüzün aldığı ortak kararlara herkesin uyması şarttır. Aksi yönde bir yaklaşım olursa da bugün sayın valimiz Tuncay Sonel ile de görüştük. Kurallara uymayanlara kabahatler Kanununa göre yasal işlem yapılarak ciddi oranlarda ceza kesilecektir. Bu cezalar da küçümsenmeyecek cezalar olup, suç türüne göre 3 Bin ile 10 Bin lira arasında uygulanacaktır” diye konuştu.  (HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : AKÇA:, EN, AZ, 100, LİRA, OLMALI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız