HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ağustos 2023 Salı Saat: 12:38

ODÜ’NÜN YENİ REKTÖRÜ BAŞ,

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Orhan Baş atandı.
ODÜ’NÜN YENİ REKTÖRÜ BAŞ,

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Orhan Baş atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 üniversiteye rektör atamasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı ve Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan kişi Prof. Dr. Orhan Baş oldu.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Baş daha önce Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmıştı.

ORDU PERŞEMBELİ

Rektör Orhan Baş’ın Ordu Perşembeli olduğu babasının daha sonra Samsun Terme’ye göç ettiği öğrenildi. Baş ODÜ’deki görevine yarın sabah başlayacak.

ORHAN BAŞ KİMDİR?

Aslen Ordu Perşembeli olan Orhan Baş 1973 yılında Samsun Terme’de doğdu. ilk ve ortaokulu Terme’de, liseyi Ordu Ünye’de tamamladı. İstanbul Üniversitesinden 1998 yılında mezun olan Baş, daha sonra Doktora eğitimini 2004 yılında Selçuk Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalında tamamladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim dalında Yrd. Doç. Dr. olarak 2005-2008 yıllarında çalıştı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2008-2012 yılları arasında görev yaptı. 2010 yılında Doçent ünvanını alan Baş, 2012 yılından itibaren Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaya başladı. 2015 yılında Profesör kadrosuna atandı.

2021 yılında Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalına Profesör olarak atanan Rektör Baş, Uluslararası dergilerde SCI indeks kapsamında 77 adet makalesi yayınlanmış olup H indeksi 33, atıf sayısı ise 2840 dır. Ulusal dergilerde 29 adet makalesi, 65 adet yurtiçi, 31 adet yurt dışı poster bildirisi ve 7 adet kitap bölüm yazarlığı bulunmaktadır.

Rektör Baş, Alanında 8 adet yüksek lisans ve 1 adet doktora tez danışmanlığı yürüttü. Çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlara katılan Baş, üç adet poster, iki adet yayın, yedi adet TÜBİTAK Bilimsel Teşvik ödülü aldı. İyi derece İngilizce bilmekte olan Rektör Baş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’NÜN, YENİ, REKTÖRÜ, BAŞ,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız