Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:36 ALTINORDU ‘YAZA MERHABA’ DEDİ
- 14:35 BÜTÇE DOSTU HALK EKMEK
- 14:04 MAHALLELERE MODERN DOKUNUŞ
- 14:01 “BABALARIMIZ EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZDIR”
- 13:38 AKKUŞ’TA HEDEF AVRUPA KUPALARI
- 13:38 ALTYAPI LİGLERİNDE ÜNYE FK FARKI
- 13:37 FATSA BELEDİYESPOR’DA KONGRE ERTELENDİ
- 13:37 52 ORDU’DA GÖREV DAĞILIMI
- 14:20 AYBASTI ÇEVRE YOLU BAŞLADI
- 13:57 BODUR İLE DEVAM
- 12:52 YUNUS EMRE DUALAR İLE ANILDI
- 12:49 YAZIN KİLO VERMEK DAHA KOLAY!
- 12:47 ARKADAŞLIKLAR ÇIKAR ÜZERİNDEN KURULUYOR!
- 15:29 BU KURSLAR ÜCRETSİZ!
- 15:12 KADIN ÜRETİCİLER KAPALI PAZARDAN MEMNUN
E-DEVLET KAPISI VATANDAŞIN İLK TERCİHİ!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “E-Devletin önemi vatandaşlarımız için günden güne artıyor. Vatandaşlarımız kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştığının farkında. 2023’ün ilk 6’ıncı ayında e-devlet kullanıcı sayısı 63 milyon 330 bin 190 kişiye yükseldi. Önceki yılın ilk altı ayında kullanıcı sayımız 59 milyon 589 bin 845 kişiydi. E-Devlet kullanan vatandaşlarımızın sayısında %37’lik büyük bir artış gerçekleşti. Kullanıcıların 30 milyonu kadın, 33 milyonu da erkek vatandaşlarımızdan oluşuyor” dedi.
Hızlı hizmet imkânı ile vatandaşlarımıza 7/24 hizmet verebilen e-Devlet kullanıcı sayısı, günden güne artış göstermeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu E-Devlet kullanıcı istatistik sonuçlarına ilişkin şunları kaydetti:
“E-Devlet Kapısı ile kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli erişim sağlanıyor. Geliştirilen mobil uygulama ile hizmetlere erişim her yerden mümkün hale geldi. Vatandaşlarımız E-Devlet ile hizmetlere erişimin kolaylaşması, bilgiye çabuk ulaşılması, kırtasiye masraflarının azalması, yönetimde şeffaflığın ve saydamlığın sağlanması, zaman ve maliyet tasarrufunu sağlıyor. Vatandaşlarımız kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştığının farkında, e-Devlet’in önemi vatandaşlarımız için günden güne artıyor”
KULLANICI SAYISI %37 ARTIŞ GÖSTERDİ
2022 yılı içinde yapılan iyileştirmeler ve yeni hizmetlerin eklenmesiyle E-Devlet Kapısı’nın kullanımında hızlı bir artış gözlendiğini belirten Uraloğlu, şunları kaydetti: “2022 ilk 6’ıncı ayında 59 milyon 589 bin 845 kişi e-Devlet kullanırken, 2023’ün ilk 6 sonunda 63 milyon 330 bin 190 kişi e-Devlet kullanıyor. E-Devlet kullanan vatandaşlarımızın sayısı geçen seneye nazaran %37 artış gösterdi. 1 milyon 586 bin 819 kişi daha E-Devlet kullanmaya başladı.”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 milyon kullanıcının katıldığı ankette ise E-Devlet kapısı memnuniyet oranının %95,3’e ulaştığını açıkladı. Uraloğlu: “30 milyon 12 bin 473 kadın, 33 milyon 317 bin 717 erkek kullanıcı, E- Devlet kullanıyor. E-Devlet kapısında hizmet sayısı toplamda 7 bin 169’a ulaştı” dedi.