HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 12:57

ORDU’DA SERACILIK GELİŞİYOR

Orduda, son yıllarda yapılan çalışmalar ile örtü altı yetiştiriciliği her geçen gün gelişiyor. Ordu’da  özellikle son yıllarda verilen destekler ve uygulanan projeler ile 2014 yılında 182 dekar olan örtüaltı alanı, % 80 artarak bu
ORDU’DA SERACILIK GELİŞİYOR

Ordu'da, son yıllarda yapılan çalışmalar ile örtü altı yetiştiriciliği her geçen gün gelişiyor. Ordu’da  özellikle son yıllarda verilen destekler ve uygulanan projeler ile 2014 yılında 182 dekar olan örtüaltı alanı, % 80 artarak bu gün itibariyle 328 dekara ulaştı.

Çaybaşı ilçesinde örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan Cemil Gümüş'ü ziyaret eden Ordu İl Tarım Müdürü Kemal Yılmaz burada yaptığı açıklamada; “Ordu'da tarım arazilerimizin % 87 'sinde fındık yetiştiriciliği yapılıyor. Geriye kalan alanlarda ise fındığın yanında ek gelir sağlamak amacıyla üreticilerimizi ikinci hatta üçüncü ürün yetiştirmelerini teşvik ediyoruz. Bu doğrultuda ilimizde kivi yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği ve seracılık konusunda üreticilerimizi destekliyor ve birçok proje uyguluyoruz. Bu noktada çok da güzel neticeler aldık. İlimizde kivi üretiminde, çilek üretiminde ve seracılıkta ciddi anlamda artışlar sağlandı" dedi.

Son yıllarda seracılık alanında önemli projelerin hayat geçirildiğini vurgulayan İl Müdür Yılmaz; “İlimizde örtü altı sebze yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla çok önemli projeler uyguluyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın kaynaklarıyla ilimizde örtü altı sebze yetiştiriciliğini önemli oranda geliştirdik. Hatta 2023 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde ilimizde uyguladığımız "Ordu İlinde Seracılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 15 adet 240 m² yeni sera tesis ettik. Yapılan bu çalışmalar neticesinde 2014 yılında 182 dekar olan örtüaltı alanımız, % 80 artarak bu gün itibariyle 328 dekara ulaştı" ifadelerini kullandı.

Ordu'da örtü altı sebze yetiştiriciliğinin her geçen gün arttığını belirten Yılmaz; “İlimizde iklim koşulları örtü altı yetiştiricilik yapmak için son derece elverişlidir. Artan nakliye giderleri göz önüne alındığında yerinde üretim her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Bunun yanında tüketicilere taze sebze arzının sağlanması da büyük önem arz etmektedir. Bunların yanında ilimiz arazilerinin parçalı ve parsellerin küçük olması bizleri dar alanlardan getirisi yüksek olan ürünleri yetiştirmeye zorluyor ki, seracılık da bu noktada önemli bir avantaj sağlıyor. Bu noktada seracılığı önemsiyoruz ve ilimizde seracılığın daha iyi yerlere gelmesi adına bundan sonraki dönemde de çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, SERACILIK, GELİŞİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız