HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 14:47

“ ZAMLARA DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardında açıklamalarda bulundu. Başkan Zengin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Temmuz ayı enflasyonu tahmin ettiğim
“ ZAMLARA DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardında açıklamalarda bulundu. Başkan Zengin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Temmuz ayı enflasyonu tahmin ettiğimiz gibi oldukça yüksek geldi. Daha önce belirttiğimiz üzere enflasyon yeniden yükselişe geçti; Temmuz’da enflasyon %9,49 oranında artarken yıllık enflasyon da %47,83 olarak belirlendi.

 

Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı ile birlikte %17,55; emekli maaşlarına ise %25 oransal artış yapılmıştı. Hal böyle olunca memur ve emekliler zamlı maaşlarını aldıkları ay itibarı ile artışların büyük bölümü enflasyona yenik düştü. Yılsonu için önümüzde 5 aylık bir süreç daha varken verilen maaş zamlarının erimesi, kamu çalışanları ve emeklilerinin alım gücünün önümüzdeki dönemde düşmeye devam edeceğinin, maaşların reel olarak eksiye geçeceğinin işaretçisi.

 

Toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerimizi hazırlarken enflasyonun temmuz itibarı ile yükselme eğilimine gireceğini tahmin etmiş ve alım gücünün korunmasına yönelik olarak zam, enflasyon farkı ve refah payı oranlarını belirlemiştik. TÜİK’in açıkladığı rakamlar, Türkiye Kamu-Sen olarak ekonomik öngörülerimizin yerinde olduğunu ortaya koyuyor. Buna bağlı olarak taleplerimizin de haklılığı ve sağlam temellere dayandığı görülüyor.

 

Toplu sözleşme masası, maaşlardaki bu erimenin durdurulacağı tek mekanizma. Bu süreci iyi değerlendirelim. Önemli olan maaşların hangi oranda yükseldiği değil alım gücünün hangi oranda arttığıdır.

Bunu sağlamanın yolu da kamu işveren tarafının makul taleplerimizi karşılayacak tekliflerle toplu sözleşme masasına gelmesidir. Dolayısıyla toplu sözleşme masasında 2024 yılına ilişkin %40+%30 zam, üzerine %10 refah payı verilmesi ve enflasyon farkının da ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılması yönündeki taleplerimizin karşılık bulması bu süreçte hayatı bir önem taşıyor.

 

Kamu işveren tarafının hedeflere göre değil gerçeklere göre bir politika belirlemesini ve masaya taleplerimizi karşılayacak tekliflerle gelmesini bekliyoruz. TÜİK’in rakamları bile ne kamu çalışanlarının ne de emeklilerimizin çarşı, pazarda karşılaştığı bu zamlara dayanacak gücünün kalmadığını söylüyor; kamu işveren tarafını bu gerçeğe göre hareket etmeye çağırıyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : , ZAMLARA, DAYANACAK, GÜCÜMÜZ, KALMADI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız