HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ağustos 2023 Salı Saat: 14:54

ÇELEBİ: GURBETÇİLER DE FİYATTAN MEMNUN DEĞİL

Fındık hasadı için Almanya’da bulunan gurbetçilerimizin açıklanan fındık fiyatlarından memnun olmadıklarını söylediler. Araştırmacı Gazeteci Ordulu, Savaş Çelebi mikrofonu gurbetçilere yönelterek fiyat beklentisi konusunda görüş
ÇELEBİ: GURBETÇİLER DE FİYATTAN MEMNUN DEĞİL

Fındık hasadı için Almanya’da bulunan gurbetçilerimizin açıklanan fındık fiyatlarından memnun olmadıklarını söylediler.

Araştırmacı Gazeteci Ordulu, Savaş Çelebi mikrofonu gurbetçilere yönelterek fiyat beklentisi konusunda görüşler aldı. Röportajların ardından görüşleri anlatan Çelebi; “Gurbetçilerimiz maalesef maliyetlerin bu yıl çok yüksek olduğunu buna birde ulaşım giderlerinin de hayli yüksek olması nedeniyle hükümetten makul bir fiyat beklediklerini dile getirdiler. Açıklanan fiyatın maliyetlerin altında kaldığı için gurbetçilerin Ordu’ya gitmemeleri bile söz konusu burada” dedi.

Çelebi, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Almanya’dan Ordu’ya hatta Türkiye’ye gitmek artık lüks oldu. Hava ve kara ulaşımında bilet fiyatlarının yanına varılmıyor. Özellikle 2022’ye nazaran bu sene gurbetçilerin gerek akaryakıttan gerekse uçak bilet fiyatlarından dertleri çok yüksek.

Buna bir de bu seneki fındık maliyetinin 80 Liraya kadar ulaşmasını eklersek gurbetçilerin işlerinin hayli zor olduğu görülüyor. Fındıkta beklentinin altında fiyat açıklandığı için, gurbetçiler bu sefer kendilerinin yerine ellerine geçecek olan parayı ameleye teslim etmiş olacaklar.

Yıl boyunca bahçe bakım ve giderlerini hesaplayan gurbetçiler, bu sene amele bulma işinde de hayli zorlanacaklarını belirterek Büyükşehir Belediyesinin önceki yıllarda uyguladığı fındık işçisi projesini bu senede sürdürmesini beklediklerini dile getirdiler. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesinden henüz bir açıklama gelmedi. Allah bu sezon gurbetçilerimizin ve bütün üreticilerimizin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : ÇELEBİ:, GURBETÇİLER, DE, FİYATTAN, MEMNUN, DEĞİL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız