HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ağustos 2023 Salı Saat: 15:03

EMEP: TAHMİNLERİMİZDE FALCILIK YAPMIYORUZ

“Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz yaptığı açıklamada, “Fındığa kaç TL verileceğini yıllardır biliyoruz. Bu yıl da fındığa verilecek fiyatın 80 TL çevresinde olacağını açıklamıştık. Falcı değiliz. Uygulanan tar
EMEP: TAHMİNLERİMİZDE FALCILIK YAPMIYORUZ

“Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz yaptığı açıklamada, “Fındığa kaç TL verileceğini yıllardır biliyoruz. Bu yıl da fındığa verilecek fiyatın 80 TL çevresinde olacağını açıklamıştık. Falcı değiliz. Uygulanan tarım politikalarını ve taktiklerini biliyoruz.” dedi.

 

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Yıllardır iktidarların yerli ve yabancı sermaye grupları lehine politikalar uyguladığını söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz. Fındık üreticileri her yıl olduğu gibi bu yıl da mağdur edildi. Bunun böyle olacağını uygulanan politika taktiklerini anlatarak uyarma görevimizi yaptık. Yetmedi, tepkilerimizi büyütmek amacıyla sokak çağrısı da yaptık. Kendi olanaklarımızla sokak basın açıklamasıyla bu gerçeği yeniden anlattık. Ancak iktidardan fiyat açıklamasını beklemenin ve fiyatın ne kadar olması konusunda açıklama yapmanın yeterli olmadığını da vurguladık. Haklar mücadeleyle elde edilir” diye konuştu.

 

Falcılık yapmıyoruz

Yaptıkları tahminlerin falcılık olmadığını belirterek, “Yaptığımız açıklamalar nedeniyle “bunlar da abartıyorlar” diyenler oldu. Ancak her zaman haklı çıktık. Keşke haklı çıkmasaydık da üretici köylüyü memnun eden fiyat açıklansaydı. Birazcık ekonomi politikasını bilen herkes bu fiyatı tahmin edebilir. TMO’nun zamansız ve ucuza fındık satması, sezon biterken fındık fiyatının düşürülmesi, rekoltede yanıltıcı tahminler söylenmesi, üreticilerle değil tarım ve gıda şirket temsilcileriyle toplantıların yapılması bütüncül olarak düşünüldüğünde sonucun böyle olacağı belliydi. Emek Partisi olarak her yıl Karadeniz’in yeşil altınına değer verilmesi için mücadele ediyoruz. Ancak üreticinin sendika ve dernek gibi kendi öz örgütünde örgütlenmediği sürece aynı sonuç yaşanacaktır. Üretici ürününün değerini belirleme gücünü kullanmadığı sürece hep mağdur alacaktır” şeklinde konuştu.

 

Zaman geçmedi, sokaktan, bahçelerden seslenelim

Açıklanan 82.5 TL fiyatın kabul edilemez olduğunu belirten Poyraz, “Bu fiyat TMO’nun alım fiyatı. Üreticinin fındığının tümünü almayacağına göre piyasada 70 TL’den alım olacaktır. Fındık fiyatını açıklayanlara fiyatı değiştirmesini sağlayabiliriz. Zaman geçmedi. İl il, ilçe ilçe, köy köy sokakta, bahçelerde sesimizi yükseltirsek kazanırız. Emeğimizin ve ürünümüzün karşılığını alabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Şaşırmıyoruz

Fındığa verilen 82.5 TL’ye şaşırmadıklarını belirten Poyraz, “Fındık fiyatının ne kadar olacağını yalnızca üretici bilmiyor. Beklentiye sokuluyor. Ancak açıklama yapan kurum temsilcileri sonucun böyle olacağını biliyorlar ve sorumluluk almamak için çeşitli fiyatlar deklare ediyorlar. Kimi açıklamaları okuyoruz, dinliyoruz. Şaşıran kurum temsilcileri de oluyor. Emek Partisi olarak şaşırmıyoruz. Çünkü AKP iktidarı üreticileri değil, tarım ve gıda şirketlerinin taleplerine göre hareket eden bir hükümettir” diye de konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, TAHMİNLERİMİZDE, FALCILIK, YAPMIYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız