HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 12:13

“TOPLUMLAR DÜNYANIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİR”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Ahlatlıbel Tesislerinde Ulusal Staj Programı Kariyer Buluşması kapsamında stajyer öğrencilerle bir araya geldi. Kendi hayatından önemli kesitler anlatan Bakan Uraloğlu, çok okumak, dil b
“TOPLUMLAR DÜNYANIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİR”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Ahlatlıbel Tesisleri'nde "Ulusal Staj Programı Kariyer Buluşması" kapsamında stajyer öğrencilerle bir araya geldi. Kendi hayatından önemli kesitler anlatan Bakan Uraloğlu, çok okumak, dil becerilerini geliştirmek, disiplinli ve düzenli çalışmanın başarıdaki en önemli anahtar olduğunu belirtti. Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın size ne kadar kıymet verdiğini yakından şahitlik edenlerden biriyim. Bilgi ve kültürle donanım çok önemli. Geniş bir perspektife sahip olmak, farklı düşüncelere açık olmak ve çokça okumak gelecekteki kariyerlerin temel taşlarından biridir. Aynı zamanda, dil becerilerinin geliştirilmesi bireyin kendini ifade etme kabiliyetini artırır. İletişimdeki başarının da anahtarıdır” diye konuştu.

 

Tarihin ve geçmişin önemine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Tarihi bilmemiz lazım, tarihi bilip ders almazsak tekerrür edecektir. Geçmişteki deneyimlerimiz bugününün ve yarınının şekillenmesinde çok kritik bir rol oynamaktadır. Bu deneyimlerden ders çıkarmak, geleceğe daha iyi hazırlanmanın yollarından biridir.  Başarıya giden yolda disiplinin çok büyük önemi var. Ne tür bir iş yapıyor olursak olalım, disiplinli ve düzenli bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Aynı zamanda dürüstlük hayatta kazanılmış en değerli hazinelerden biridir. Söz verilenin yerine getirilmesi, işlerin dürüstlük çerçevesinde yürütülmesi gerekir. Hiçbir gayret, hiçbir emek asla karşılıksız kalmaz” dedi.

 

DOĞRU KAYNAKTAN BESLEMEK GEREKİR

Bakan Uraloğlu, “Bol bol spor yapın. Başarı için disiplin şart. En önemlisi ise kesinlikle doğru kaynaklardan beslenin. Ambalajlı ürünlere dikkat edin. Öğrencilik ve iş hayatım boyunca hep disiplinli olmaya çalıştım. Yokluğa rağmen hiç pes etmedim. Küçücük bir evde 3 arkadaş kalıyorduk. Aynı çorabı her akşam yıkayıp uygun bir yere asıp, kuruduktan sonra sabah giyerdim. Benim için her şey yerli yerinde olacak.  Ne iş yapıyorsak bir kuralı ve disiplini olması şart. Disiplin ve kurallar sizi yorabilir ama başarının en temel şartları bunlar. Asla zarar gelmez” diye konuştu.

 

 

TÜRKİYE EKONOMİK POTANSİYELİ İLE DÜNYA SAHNESİNDE ÖNEMLİ BİR OYUNCU

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ekonomik gücünü ve stratejik önemini vurgulayarak, ülkenin bölgesel liderlik rolünü değerlendirdi. Uraloğlu, "Ülkemiz 4 saatlik uçuş süresiyle, yaklaşık 1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı, 43 trilyon 200 milyar dolar Gayri Safi Milli Hasıla’ya sahip ve 11 trilyon dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin merkezi konumundadır. Bu konumun sunduğu potansiyelden en üst seviyede ekonomik, siyasi ve kültürel kazanç sağlamak gerekmektedir. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli mesafeler kat ettik. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, Filyos Limanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi önemli projeleri birbiri ardına hayata geçirdik. Ama ben şimdi sizlere neler yaptığımızı değil de sizlerle birlikte neler gerçekleştireceğiz onları anlatmak istiyorum. Ülkemizde ulaşım ve iletişimin geleceğinden bahsetmek istiyorum. Bakanlığımızın; 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planında; Ülkemiz nüfusunun 2023’de; 87 milyona, 2029’da 92,5 milyona, 2035’de 98 milyona ve 2053’te de 112,6 milyona çıkacağını öngörüyor. Dünya’daki geleceğin ulaşımını yönlendiren küresel etkenlerden; şehirleşme, sürdürülebilirlik, yeni nesil ve akıllı ulaşım sistemlerini önceliyoruz. Ayrıca, 2023’de 8,39 milyon olarak öngördüğümüz öğrenci nüfusumuzun 2053’de 10,84 milyona çıkacağını öngörerek, yeni nesil bilişim ve teknoloji ulaşım modlarına ağırlık veriyoruz. Tüm ulaşım modlarımızda, bütünleşik, etkileşimli, teknolojinin maksimum olarak kullanıldığı, çevreci bir ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılması için gayret ediyoruz. 5'er yıllık planlamalarla demiryolu, karayolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yeni yatırım yapmayı hedefliyoruz. 2053 yılına kadar; Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 633 kilometreden 8 bin 325 kilometreye yükseltmeyi, Demiryolu ağımızı 28 bin 590 kilometreye çıkarmayı, Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren bağlantısına sahip olan il sayımızı 8’den 52’ye arttırmayı, Liman tesisi sayımızı 217’den 255’e ulaştırmayı, Havalimanı sayımızı 57 ‘dan 61’e yükseltmeyi, Lojistik merkez sayımız da 13’ten 26’ya çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız