HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ağustos 2023 Perşembe Saat: 13:47

EMEP, “FINDIKTA 70 TL SOYGUN ANLAMI TAŞIYOR”

 Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, parti olarak iktidarın tarım ve gıda şirketleri lehine tarım politikası geliştirdikleri hep söyledik diyerek kanıt olarak da fındığın piyasa fiyatı olarak 70 TL olmasını gösterdi
EMEP, “FINDIKTA 70 TL SOYGUN ANLAMI TAŞIYOR”

 Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, parti olarak iktidarın tarım ve gıda şirketleri lehine tarım politikası geliştirdikleri hep söyledik diyerek kanıt olarak da fındığın piyasa fiyatı olarak 70 TL olmasını gösterdi.

 

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Parti olarak her yıl aynı senaryonun oynandığını söylüyoruz. Bu yıl için de iktidar TMO’nun alım fiyatını 80 TL dolayında açıklayacağını, piyasa fiyatının da 70 TL olacağını söylemiştik. Biz kahin değiliz. İzlenen tarım politikasını ve sonuçlarının ne olacağını biliyoruz.

 

Şimdi fındık fiyatı 70 TL. Geçen yılın fındığını da 65 TL’ye alıyorlar. Bunun adı soygun ve talan değil de nedir? İktidar tarım ve gıda şirketleriyle işbirliği halinde üretici köylüyü fındık üretiminde koparmaya çalışıyor. Fındık arazilerinin sözleşmeli tarımla şirketlerin denetimine geçmesine hizmet ediyor.” dedi.

 

            Geç olmadan ses yükseltelim

            İktidarın tarım ve gıda tekelleriyle işbirliği halinde uyguladığı tarım politikaları sonucu en fazla 3-5 yıl sonra küçük üreticinin yok olacağını söyleyen Kaya, “Kooperatiflere devlet desteğini ortadan kaldıran 4572 sayılı birlikler yasası çıktığı 2000 yılından bugüne amacın sözleşmeli tarımla şirketlerin egemenliğinin kurulmaya çalışıldığını anlatmaya çalıştık. Artık son zamanları yaşıyoruz.

 

Böyle giderse en fazla 3-5 yıl sonra küçük üretici fındık üretim alanlarını terk etmek zorunda kalacak. Fındık üretiminde tarım şirketleri egemen olacak. Geç kalmadan emeğimize, ürünümüze sahip çıkmak zorundayız.

 

Sesimizi il il, ilçe ilçe, köy köy, bahçe bahçe yükseltmek zorundayız. AKP iktidarının izlediği tarım politikası ayrım yapmıyor. AKP’ye oy verenleri de yoksullaştırıyor. Tüm üretici köylüler ortak talepler etrafında tepkisini göstermelidir. Ancak bilinmelidir ki, asıl çözüm üreticilerin ürünlerinde ve emeğinde söz sahibi olduğu demokratik halkçı tarım politikalarının uygulanacağı Demokratik Halk İktidarındadır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : EMEP, “FINDIKTA, 70, TL, SOYGUN, ANLAMI, TAŞIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız