HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ağustos 2023 Cuma Saat: 12:05

BOKSTA HEDEF OLİMPİYAT OYUNLARI

  Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Hepimiz, 2024 Paris Olimpiyatlarına kilitlenmiş durumdayız. Bir yıllık program yaptık. Bu programın startını verdik. dedi. Tokyo Olimpiyatlarında birer altın ve gümüş madalya kazandıkl
BOKSTA HEDEF OLİMPİYAT OYUNLARI

 

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Hepimiz, 2024 Paris Olimpiyatları'na kilitlenmiş durumdayız. Bir yıllık program yaptık. Bu programın startını verdik." dedi.

Tokyo Olimpiyatları'nda birer altın ve gümüş madalya kazandıklarını hatırlatan Gözgeç, İstanbul'da yapılan 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 5 altın ve 2 bronz olmak üzere 7 madalya elde ederek takım halinde şampiyon olduklarını vurguladı.

Boksta artık Türk ekolünün oluştuğunun altını çizen Gözgeç, "Bütün ülkeler bizimle ikili kamplar yapmak istiyor. Ayın 20'sinde erkek ve kadın takımlarımız, Güney Kore'de kampa katılacak. Ulaşım, konaklama dahil bütün masrafları Güney Kore karşılayacak. 25 senedir boksun içindeyim, böyle bir şey görmedim." diye konuştu.

Eyüp Gözgeç, Polonya'da yapılan Avrupa Oyunları'nda da 4 madalya ve 6 olimpiyat kotası aldıklarına işaret ederek, "2022 yılında toplamda 55 madalya almışız. 2023 yılında ise şu ana kadar 40 madalya kazanmışız. Eskiden 'sıfır çekti' diye eleştirilirken, son 3-4 yıldır boksta atak yaptık. Avrupa ve dünyada örnek gösterilir durumdayız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Boks Federasyonunun asıl hedefi 2024 Paris Olimpiyatları." diyen Gözgeç, şunları söyledi:

"Bizim, ülkemiz için olmazsa olmaz; Paris Olimpiyatları'nda Tokyo'da aldığımız madalyaları egale etmek, daha fazla sayıda madalya almak. Hepimiz, 2024 Paris Olimpiyatları'na kilitlenmiş durumdayız. Bir yıllık program yaptık. Bu programın startını verdik. Önümüzde iki dünya elemesi var. Burada da kızlarımızdan 2'si, erkeklerimizden 2 veya 3'ü olimpiyat vizesi alacak durumda. Boks tarihinin en çok sayıda sporcusuyla olimpiyata giden takımı olacağız."

Gözgeç, Paris 2024'te Türk milletinin yüzünü güldürecek sonuçlar almak için çalıştıklarını dile getirerek,  açıklamasını şöyle noktaladı:

“Gelmiş geçmiş en iyi Türk takımına sahibiz. Türkiye şu an boksta ekol. 2024 Paris Olimpiyatları'ndan beklentimiz çok yüksek. Dünyanın en iyi boksunu yapanlar Türkler, ringe çıktığı zaman acemi boksör görüntüsü vermezler. Türk ekolünü bulduk, Türk ekolüyle yürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler : BOKSTA, HEDEF, OLİMPİYAT, OYUNLARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız