HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ağustos 2023 Pazar Saat: 14:29

TMO’DA RANDEVULAR BAŞLIYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), fındık üreticileri için 21 Ağustos tarihinden itibaren randevu sistemini açıyor.
TMO’DA RANDEVULAR BAŞLIYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), fındık üreticileri için 21 Ağustos tarihinden itibaren randevu sistemini açıyor.

Kabuklu fındık  alımları önceki yıllarda olduğu gibi randevulu olarak yapılacak. Üreticilerin 21 Ağustos’tan itibaren TMO işyerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alarak 28 Ağustos tarihinden itibarende TMO’ya ürünlerini satabilecek.

Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu fındık alım fiyatını açıklamasının ardından fındık alım sezonu öncesi son detayları istişare etmek üzere ilgili birim amirlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Ordu’da gerçekleştirilen toplantıda kabuklu fındıkta beklenen rekolte, ürün kalitesi, açılacak fındık alım noktaları, piyasa ve üreticinin beklentileri gibi konular da istişare edildi. Geçtiğimiz alım döneminin değerlendirilmesinin de yapıldığı toplantıda 28 Ağustos’ta başlayacak olan alım sezonuna ilişkin son hazırlıklar gözden geçirildi.

Toplantıya Daire Başkanlarının yanı sıra fındık alımı yapan illerin Başmüdürleri, Fındık İşleri ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli katıldı.

TMO, Hasat başlamadan önce kabuklu fındık alım fiyatlarını %50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite  için  84.00 TL/Kg, Levant kalite için 82.50 TL/Kg, Sivri kalite  için 80.00  TL/Kg olarak açıkladı. Ayrıca Bakanlıkça üreticilere 2.7 TL/Kg destek ödemesi yapılacak.

TMO’ya fındık verecek üreticileri uyaran Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, üreticilerden fındıkları TMO’nun istediği kriterlere uygun hale getirerek ürününü teslim ederken sıkıntı yaşamamaların istedi.

"GEREKTİĞİ KADAR GEREKTİĞİ YERDE ALIM YERLERİNİ AÇACAĞIZ"

Bu arada Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, fındık fiyatlarının açıklanması sonrası herkesin merak ettiği konunun alım şekilleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

21 Ağustos itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi alımla ilgili kendi alım yerlerini açmış olacak. 28 Ağustos'tan itibaren de alıma başlamış olacak. Gerektiği kadar gerektiği yerde alım yerlerini açacağız. Özellikle alım yapılırken fındıkla alakalı nem problemi olmaması için biz üreticilerimizin kurutma hususunda çok dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyoruz. Bu hem kendileri için hem de ülke ekonomisi için önemli.

Satış fiyatı konusunda da üreticileri uyararak “Toprak Mahsulleri Ofisinin açıklamış olduğu fiyat referans fiyatıdır. Dolayısıyla biz üreticilerimizin bunun altında bir fiyatla satmalarını istemiyoruz. Bu konuda da eğer çok acil bir durum yoksa, üreticilerimizden bu fiyatın altında herhangi bir fiyattan ürünlerini satmamalarını özellikle istirham ediyoruz."

3 NOKTADA ALIM YAPILACAK

TMO, Ordu’da Ünye, Altınordu ve Fatsa’da fındık alımı yapacak. TMO, ilk etapta Türkiye genelinde 15 alım yerinde fındık alımı gerçekleştirecek. Ordu'da Altınordu, Fatsa ve Ünye olmak üzere 3 yerde depo açılacak. 21 Ağustos'ta randevu sistemi açılacak ve 28 Ağustos'ta da yeni sezon fındık alımına başlanacak.

KRİTERLERE DİKKAT EDİN!

Üreticilerin ürünü ofise götürdüğünde sorun yaşamaması için kriterlere dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, “TMO'ya ürün verecek üreticilerimize TMO’nun kriterlerine uygun ürünlerini getirmeleri gerektiğini yeniden hatırlatmak istiyorum. Çünkü TMO, kriterlerine uymayan ürünleri depolarına alınmayacaktır. Üreticilerimiz mağduriyet ve sıkıntı yaşamamaları için TMO'nun bu kriterlerine uymaları gerekir” dediler.

Ayrıca üreticilerin randevu gününe uymalarını da gerekecek. Ürünlerini TMO'ya teslim edecek üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için aldıkları randevu gününe uymaları gerekecek. O günün haricinde başka bir gün getirdikleri takdirde TMO ürünlerini teslim almayacak. Ama bir aksilik oluşur, eğer randevu aldıkları tarihte ürünlerini yetiştiremezlerse 2-3 gün önceden TMO'nun il müdürlüğüne başvurarak ürünlerinin yetiştiği tarihe bir randevu oluşturabilecekler.

 

Anahtar Kelimeler : TMO’DA, RANDEVULAR, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız