HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ağustos 2023 Pazartesi Saat: 12:13

ÜNYE’DE TOPLU AÇILIŞLAR

Ünye Müftülüğü tarafından, Ünye Müftülük binası bahçesinde toplu açılış töreni düzenlendi.
ÜNYE’DE TOPLU AÇILIŞLAR

Ünye Müftülüğü tarafından düzenlenen toplu açılış törenine konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir hadisinde de belirtildiği gibi Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sn. Ali Erbaş’ın teşrifleriyle; içerisinde Müftülük Hizmet Binası, Goginağa Camii ve 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının bulunduğu 15 eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Kur’an hizmetleri için destekte bulunan hayır sahiplerinden Allah razı olsun” dedi.

Ünye Müftülüğü tarafından, Ünye Müftülük binası bahçesinde toplu açılış töreni düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Ünye’de ilçe Müftülük Hizmet Binası, Müftülük Gençlik Merkezi, Goginağa Cami, Goginağa Camisi Gençlik Merkezi, Cerrahoğlu Camisi 4-6 yaş Kuran Kursu, Fevzi Çakmak Mahalle Camisi 4-6 Yaş Kuran Kursu, Goginağa Camisi 4-6 Yaş Kuran Kursu , Saraçlı Mahalle Camisi 4-6 Yaş Kuran Kursu , Çınarlık Camisi 4-6 Yaş Kuran Kursu , Dervişoğlu Camisi 4-6 Yaş Kuran Kursu , Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Camisi 4-6 Yaş Kuran Kursu , Memurkent Camisi 4-6 Yaş Kuran Kursu , İpekyolu Mahallesi Hz. Fatma Kuran Kursu ile Fevzi Çakmak Yeni Cami Kuran Kursu olmak üzere Ünye’de açılan 12 adet 4-6 yaş Kuran Kursu’nun toplu açılışı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kuranı Kerimde ki ayetler bir çeşme gibi çeşmeyi açtığınızda her an yeni su akar ya Kuranı Kerimde ki ayetlerde her okuduğunuzda yeni yeni manalar ima ediyor. 4-6  yaş kuran kursları her zaman diyoruz ya Diyanet İşleri Başkanlığımız, Müftülüklerimizin İmamlarımızın, Kuran Kursu öğreticilerimizin müezzinlerimizin emekleri var her mahallede herkesin emeği var. Çünkü orada önceden yapmış olduğumuz hizmetlerimizin sevaplarını göndermemize vesile olan hizmetler verildi. 4-6 yaş çocuklarımızın rabbimizin rızasına uygun olarak yetiştirmenin mekanlarıdır buralar. Ne öğretiyoruz çocuklarımıza biz orada önce sevgiyi öğretiyoruz. Sevgi olmazsa hiç bir şey olmaz sevmeyi öğretiyoruz. Neyi sevecek rabbini, peygamberini, kitabını, annesini, babasını, büyüklerini, vatanını, ezanını, bayrağını sevecek. Bu muhteşem, mübarek değerler onları sevmek lazım onları seven nesiller yetiştirmek lazım. Sonra saygıyı öğretiyoruz büyüklere saygı nasıl öğretilir onu öğretiyoruz. Sadakati dürüstlüğü öğretiyoruz. Doğruluğu öğretiyoruz dürüstlerden oluşan bir toplumu nasıl meydana getiririz. Bunun derdini taşıyoruz bu dertle 4-6 yaş Kuran Kurslarımızı açmak için mücadele ediyoruz. Efendimiz Hz. Muhammed’in tavsiyesini yerine getiriyoruz esasında hep birlikte askerine bile Mehmetçik yani Muhammed demiş bir millet peygamberin örnek ahlakına uygun bir nesil yetiştirmezse peygamberin şefaatine nasıl nail olabilir. Ölümü de hayatı da yaratan Allah’tır. Allah’ın rızasına uygun insanların geleceğine yönelik onları medeniyetimizle buluşmak için yada kendi şahsi vazifelerimizi en güzel hanginiz yapıyorsunuz işte bununla ilgili imtihan olmak için Allah ölümü de hayatı da yarattı. İnşallah bu yaptıklarımız imtihanı kazanmamıza vesile olur. Bu vesilelere sarılmak lazım. Kim zerre kadar hayır işlerse onu görecektir. Kim de zerre kadar kötülük işlerse onun karşılığını görecektir. Bu eserleri açıyoruz bugün ve mutlu oluyoruz emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Temelinden tamamlanmasına kadar arsasından duvarlarının örülmesine ve sınıflarının donatılıncaya kadar bir tuğla kadar emeği olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim onların yapmış oldukları bu katkıları hesabın kitabın kurulduğu gün o gün karşımıza en güzel bir şekilde çıkarsın inşallah” diye konuştu. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bugün dinimize, diyanetimize, insanımıza hizmet edecek olan bu kıymetli eserimizin açılış törenine hoş geldiniz. Baba bir gün oturmuş masanın başında hesap yapıyor çocuğu da soruyor.  Baba ne hesap yapıyorsun oğlum kazancımızın hesabını yapıyorum diyor. Ve bunu al dayına götür diyor baba tabi çocuk alıyor dayısına gümüşleri götürüyor. Çocuk diyor ki bunu babam zekat olarak gönderdi diyor. Adam diyor ki zekata ihtiyacımız yok diyor ve geri çeviriyor. Tabi eve geldiğinde babası ne oldu diyor çocuk dayım paraları almadı diyor geri gönderdi diyor. Baba ağlamaya başlıyor. Çocuk baba neden ağlıyorsun diyor öyle ya bu para geri geldi. Oğlum böyle Allah dostu insanlar bizim bu zekatımız kabul etmemişse bu kazandıklarımızın ne kıymeti var. Cenabı Allah kazançlarınız Allah’ın rızası olan  hayırlı işlerde hayırlı amellerde ve helalından kazanmayı nasip etsin.” dedi.

Ordu İl Müftüsü İsmail Çiçek programda yaptığı konuşmada, “4-6 yaş kuran kurslarına farkındalık oluşturmak dikkat çekmek amaçlı yaptıklarımızın bir kısmını gösterebilmek maksatlı düzenlemiş olduğumuz açılış programına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum . İnsanoğlu cennetten dünyaya gurbete gönderilmiş. Uzunca bir kervanda yolculuk yapan öndekilerin ayak izlerini izleyen sondakiler için de doru ayak izleri bırakmaya gayret eden bir yol. Hepimizin gayesi birazcık biriktirebilmek azıcık yol gösterebilmekten ibaret. Anne  dünyada ayak izi bırakır. Bir baba ve oğlu karlı havada tepeye tırmanmakta baba oğlunu uyarır dikkat et diyerek. Evlat cevap verir kaymaz baba yeter ki sen doğru yerlere basıver der. İnsanın hayat hikayesi de aynen böyledir bu 4-6 yaş kuran kurslarıyla doğru ayak izi bırakmak için carie sadakasının kapanmaması için bir yol gösterimidir. Kim iyi bir ayak izi bırakırsa arkasında sevapların da bir kısmını üstlenir. Kıymetli başkanımızın Türkiye’ye en güzel armağanlarından bir tanesi de 4 -6 yaş kuran kursları inşallah sevabını önce o alacak sonrasında okutan hocalarımız ardından gönderen ebeveynler alacak” dedi. 

Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş ilçe genelindeki cami ve kuran kursları hakkında bilgi vererek, ”Ünye Müftülüğümüze bağlı 302 camimiz, 17 adet 4-6 yaş kuran kursumuz, 25 adet ihtiyaç odaklı kuran kursumuz, 250 hafızlık yapan kız erkek iki yatılı kuran kursumuz mevcut. Bu hizmetleri Müftülük personelimizde birlikte 269 imam hatip, 30 müezzin, 120 kuran kursu hocamız olmakla üzere 460 hocamızla birlikte yürütmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler : ÜNYE’DE, TOPLU, AÇILIŞLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız